fbpixel

Search icon
Search
5+1 μαθήματα interior design που παίρνουμε από την εκπληκτική κατοικία του φωτογράφου François Halard
INTERIORS

5+1 μαθήματα interior design που παίρνουμε από την εκπληκτική κατοικία του φωτογράφου François Halard

Εμπνευστείτε από μια σειρά υπέροχων προτάσεων


Ενώ βρισκόταν σε απομόνωση, ο διάσημος φωτογράφος François Halard επιτέλους έστρεψε τον φωτογραφικό φακό του στο εσωτερικό της κατοικίας του στην Προβηγκία, παρουσιάζοντάς μας τον δικό του μοναδικό και ιδιαίτερο χώρο του 18ου αιώνα. Παραδίδοντάς μας συνεχόμενα «μαθήματα» διαμόρφωσης του προσωπικού μας χώρου με στιλ, ο Halard κοινοποιούσε τις επιλογές & προτάσεις του στα social media, ικανοποιώντας και μαθαίνοντας στους ακολούθους του σημαντικές λεπτομέρειες για το interior design. Πάρτε μια γεύση από τις πιο ευφάνταστες συμβουλές και ιδέες που κρατήσαμε από την κατοικία και την άποψη του σπουδαίου φωτογράφου σε ό,τι αφορά την εσωτερική διακόσμηση κι έμπνευση. 

Μετατρέψτε το σπίτι σας στη μούσα σας

7-FokLs.jpg

«Το σπίτι μας αποτελεί και αυτό ένα μέλος της οικογένειάς μας», λέει ο Halard για τον ιδιαίτερο χώρο που μοιράζεται με τη σύζυγό του, Isabelle. Όχι μόνο ολόκληρο το ισόγειο είναι αφιερωμένο στις δημιουργίες του -υπάρχει και η βιβλιοθήκη, το δωμάτιο των εκτυπώσεων, δύο αίθουσες αρχείων και μια ζωγραφικής, που αποτελούν για εκείνον τη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης. «Έχω διαμορφώσει ολόκληρο το σπίτι σαν ένα καλλιτεχνικό studio». Ακολουθήστε το παράδειγμά του και στολίστε το κλασικό γραφείο σας με αντικείμενα που εξιτάρουν τη φαντασία σας, ώστε όταν εργάζεστε εκεί να αντλείτε ατελείωτο inspo.

Θυμηθείτε ότι η τελειότητα είναι βαρετή

4-YIAyQ.jpg

Αν και το σπίτι του -22 δωματίων- ήταν σε πλήρη αποσύνθεση όταν πέρασε στα χέρια του Halard τη δεκαετία του '90 -η οροφή είχε τόσο μεγάλη διαρροή, που έπρεπε κυριολεκτικά να ξαναχτίσει ένα από τα υπνοδωμάτια-, του δημιούργησε στην αρχή σοκ. «Μου θύμισε τις φωτογραφίες του Horst P. Horst το 1966, ενός ιταλικού σπιτιού (του καλλιτέχνη) για την αμερικάνικη Vogue, που είχα ερωτευτεί ως έφηβος», λέει. «Ήταν σε αποσύνθεση.» Εκτός από την ανακαίνιση της κουζίνας και του μπάνιου, ωστόσο, ο φωτογράφος δεν έχει πειράξει πολλές από τις ατέλειες του σπιτιού, υπενθυμίζοντάς μας, πως να αφήνεις τον χώρο σου να «αναπνέει» μόνος του είναι τελικά καλύτερο. Όπως υποστηρίζει και ο ίδιος, η γοητεία του εσωτερικού βρίσκεται σε αυτές τις ατέλειές. Υπάρχουν τοίχοι βαμμένοι σε στιλ Matisse στον τοίχο του μπάνιου. Όλα μοιάζουν να είναι τέλεια αποδομημένα.

Μη φοβάστε το χρώμα

5-GCQ3G.jpg

Εξαφανίστε το γκρι από τη ζωή σας -και από το σπίτι σας. Όσο χαλαρωτική και καθαρή να είναι μια γήινη παλέτα, η κατοικία του Halard εκφράζεται ως μια «γιορτή» χρώματος. Τολμήστε μια υπέροχη «έκρηξη» του μπλε -ιδανικό για το υπνοδωμάτιό σας, καθώς και την απόχρωση της ώχρας στην κουζίνα. Επιλέγοντας το "Shocking Pink" του Schiaparelli, η έντονη χρωματική παλέτα που κυριαρχεί στο σπίτι του διάσημου φωτογράφου αποτελεί μια «γροθιά» στους κανόνες του interior design που θέλουν τους τόνους της άμμου και το λευκό να είναι must.

Αφήστε τον χώρο να αναπνεύσει 

6-H8hdy.jpg

Χρειάστηκαν σχεδόν 30 χρόνια για το σπίτι του Halard να πετύχει την τρέχουσα διακοσμητική του αρμονία -και ακόμη και τώρα βρίσκεται σε μια κατάσταση συνεχούς ροής. Αντί να βιάζεστε να διακοσμήσετε τους χώρους σας με περιττές, αλλά και συχνά λάθος επιλογές, δώστε στην κατοικία σας τον χρόνο που απαιτεί και κάντε προσεκτικές επιλογές που θα σας ανταμείψουν.

Χρησιμοποιήστε τα βιβλία ως διακοσμητικά

1-JFwK1.jpg

Η βιβλιοθήκη στο σπίτι του Halard ξεχειλίζει από μοναδικά βιβλία. Ελλείψει επιπλέον χώρου, η λύση του είναι να τα χρησιμοποιεί ως διακοσμητικά- είτε επάνω σε τραπέζια, είτε ως στοίβες στο πάτωμα. Τοποθετήστε τα για παράδειγμα κάτω από τα τραπέζια σας, συνδυάστε ίσως τα δερμάτινά τους εξώφυλλα με ξύλινες λεπτομέρειες και δώστε μια προσωπική νότα στην εσωτερική σας διακόσμηση.

Κάντε το παλιό, μοντέρνο...

2-tdjTN.jpg

Όπως και στο προαναφερθέν ιταλικό σπίτι, ο Halard αναμειγνύει αρχαία αντικείμενα στον χώρο, όπως οι αμφορείς και οι ρωμαϊκές προτομές, τοποθετώντας τα ελεύθερα ή και μετατρέποντάς τα στα απόλυτα interior design must-have κομμάτια. Αντιμετωπίζονται, λοιπόν, με την ίδια απλή προσέγγιση, που συνδυάζει την εκλεκτή σειρά ζωγραφικής & διακοσμητικών, που χαρακτηρίζονται από τον καθαρό αέρα της σύγχρονης τέχνης -πετυχαίνοντας έτσι την ιδανική ανάμειξη του παλιού με το σήμερα!