fbpixel

Search icon
Search
5+1 κλασικές ταινίες που θα σας βάλουν σε ανοιξιάτικο mood
ARTS & CULTURE

5+1 κλασικές ταινίες που θα σας βάλουν σε ανοιξιάτικο mood

Αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να τις απολαύσετε


Η συνήθεια να δημιουργούμε cozy ατμόσφαιρα και να απολαμβάνουμε μια ταινία, δεν είναι μόνο για τον χειμώνα, αλλά και γι' αυτήν την εποχή που τώρα διανύουμε. Είναι πολλές οι παραγωγές που έχουν αφήσει εποχή, ξεχωρίζοντας για τα γοητευτικά τοπία που ανέδειξαν, βάζοντάς μας στο απόλυτο ανοιξιάτικο mood. Ταινίες για όλα τα γούστα, από τις οποίες σίγουρα μπορείτε αυτή που θα λατρέψετε.

Ανακαλύψτε παρακάτω τις top επιλογές!

Dirty Dancing (1987)

3-PiTWG.jpg

Με τον ανεπανάληπτο Patrick Swayze σε έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους του, το "Dirty Dancing" είναι το είδος της ταινίας που θα σας κάνει να επιθυμείτε, όχι μόνο τις ανοιξιάτικες ημέρας, αλλά και το καλοκαίρι, που θα ολοκληρωνόταν ιδανικά με μια εξαιρετική ρομαντική χορευτική παράσταση. Στην ταινία, η Jennifer Grey συμπρωταγωνιστεί ως μια νεαρή γυναίκα που ερωτεύεται έναν ονειροπόλο εκπαιδευτή χορού ενώ περνάει το καλοκαίρι του 1963 σε ένα θέρετρο με την οικογένειά της.


Before Sunrise (1995)

4-fxUgd.jpg

Στην πρώτη ταινία της τριλογίας γνωρίζουμε τους δυο πρωταγωνιστές της ερωτικής ιστορίας. Πρόκειται για μια Γαλλίδα φοιτήτρια κι έναν νεαρό Αμερικάνο που συναντιούνται τυχαία μέσα στο τρένο. Η παρορμητικότητά τους, τούς οδηγεί στην απόφαση να περάσουν μαζί μια νύχτα στην Βιέννη. Χωρίς πολλές αποσκευές, αλλά φορτωμένοι με όνειρα, οι δυο νέοι περιπλανιούνται στην ανοιξιάτικη Βιέννη, προσπαθούν να γνωρίσουν ο ένας καλύτερα τον άλλον, και μοιράζονται τις ανησυχίες τους. Όταν ξημερώσει, ο καθένας θα πάρει τον δρόμο του, χωρίς να ξέρει αν ο άλλος θα επιστρέψει στο ραντεβού που δώσανε για έξι μήνες αργότερα. Πρωταγωνιστούν: Ethan Hawke, Julie Delpy, Andrea Eckert κ.ά.


You've Got Mail (1998)

youve-got-mail-garden-thumb-700xauto-238213.jpeg

Meg Ryan και Tom Hanks και πάλι μαζί, αυτήν τη φορά με φόντο τη Νέα Υόρκη, την οποία βλέπουμε πιο ανθισμένη από ποτέ άλλοτε. Η ταινία ξεκινά με τους δυο τους να είναι εχθροί, αλλά τελικά ερωτεύονται, σαν φυσική εξέλιξη της μέχρι πρότινος κακής σχέσης τους. Ποτέ δε θα περίμενε η πρωταγωνίστρια πως στο blind date θα έβλεπε μπροστά της αυτόν τον άνδρα, κάτι που τη συγκινεί και την κάνει να θέλει να περάσει την υπόλοιπη ζωή της μαζί του.


Something's Gotta Give (2003)

1-4BBXM.jpg

Αν θέλετε να απογειώσετε τη διάθεσή σας και να μπείτε στο κλίμα αυτής της εποχής, αυτό το συναρπαστικό film της Nancy Meyers θα σας χαρίσει αστείρευτο γέλιο. Οι μοναδικοί ηθοποιοί Diane Keaton και Jack Nicholson ζουν απίστευτες καταστάσεις και δημιουργούν το ιδανικό ειδύλλιο που αναδεικνύει τον ρομαντισμό και τον αυθορμητισμό της αγάπης σε όλες τις ηλικίες.


Mamma Mia! (2008)

mv5bmji5mdcxnzcwn15bml5banbnxkftztcwnzc0mjaynw-at-at-v1.jpg

O τουρισμός στη Σκόπελο φαίνεται να απογειώθηκε μετά από το θρυλικό "Mamma Mia!", το οποίο μας κάνει να μη βλέπουμε την ώρα για το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει. Το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, τα γραφικά στενά του νησιού και υπέροχες κατοικίες ήταν μερικά μόνο από τα locations που πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας, την οποία είδαμε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2008. Ο τίτλος παραπέμπει στο ομώνυμο θεατρικό μιούζικαλ, βασισμένο στα θρυλικά τραγούδια του συγκροτήματος ABBA, τα οποία μάλιστα ακούγεται σε όλη τη διάρκεια, ενώ πολλά από τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν και στην Νταμούχαρη του πανέμορφου Πηλίου. Την ταινία σκηνοθέτησε η Phyllida Lloyd και πρωταγωνιστούν οι Μeryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brendan Brosnan κ.ά.


Call Me By Your Name (2017)

bild-5.jpg

Μια από τις πιο τρυφερές ιστορίες που έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη τα τελευταία χρόνια, αλλά και μια παραγωγή που απογείωσε την καριέρα του Timothée Chalamet. Κάπου στην Ιταλία μιας άλλης εποχής, η ταινία φέρνει στο προσκήνιο τα αληθινά και πιο δυνατά συναισθήματα μιας σχέσης δύο αγοριών -του Elio και του Oliver (Armie Hammer), στην οποία το έντονο πάθος γίνεται ο βασικός πρωταγωνιστής με τον οποίο πορεύονται οι ήρωες.

Κεντρική φωτογραφία: Mamma Mia!