fbpixel

Search icon
Search
5+1 healthy habits που πρέπει να εντάξετε τώρα στη ζωή σας
WELLNESS

5+1 healthy habits που πρέπει να εντάξετε τώρα στη ζωή σας

Αλλάξτε συνήθειες και τρόπο σκέψης


Έχοντας μπει δυναμικά στο 2021, ήρθε η ώρα να υιοθετήσετε νέες συνήθειες που θα εξασφαλίσουν το well-being σας τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά. Η υιοθέτηση μίας νέας συνήθειας απαιτεί 3 στάδια σύμφωνα με την Dr. Deepika Chopra. Αρχικά, ξεκινάει μία ακολουθία διαδοχικών πράξεων, οι οποίες σταδιακά γίνονται ρουτίνα και στο τέλος ο εγκέφαλος επιλέγει αν αξίζουν να γίνουν συνήθεια ή να αν πρέπει να τις απορρίψει. Είναι πολύ πιο εύκολο για τον εγκέφαλο να υιοθετήσει μία νέα υγιεινή συνήθεια, παρά να απορρίψει μία παλιά.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε 6 υγιεινές συνήθειες που θα τονώσουν τον οργανισμό σας και θα φωνάξουν “Love Yourself”!

Περισσότερο νερό

Το νερό δεν είναι ποτέ αρκετό και προσφέρει αυτό ακριβώς που επιζητεί ο κάθε οργανισμός -ενυδάτωση! Φροντίστε να έχετε ένα μπουκάλι νερό κοντά σας, ώστε να πίνετε όποτε το έχετε ανάγκη και να το γεμίζετε από την αρχή μόλις τελειώνει. Μπορείτε να οργανώσετε διαλείμματα νερού μέσα στη μέρα σας, ώστε σταδιακά να αρχίσετε να αντικαθιστάτε άλλα ροφήματα που συνηθίζετε να πίνετε με το νερό. Αν ξεχνάτε να πίνετε μέσα στη μέρα, μπορείτε να επενδύσετε σε γυάλινα μπουκάλια που χωράνε όλη την ποσότητα που πρέπει να καταναλώνεται ημερησίως και εξωτερικά αναγράφουν τις ώρες που πρέπει να πίνετε νερό.

shutterstock-1028645368.jpg

Meal prep

Η προετοιμασία του επόμενου γεύματος είναι ικανή να σας γλιτώσει από πολλές junk food παρασπονδίες. Αφιερώστε λίγο χρόνο από το Σαββατοκύριακο σας για να προετοιμάσετε τα γεύματα όλης της εβδομάδας σε ταπεράκια, ώστε να είστε ready to go τις ημέρες που δουλεύετε. Με αυτό τον τρόπο θα τρώτε σπιτικό και υγιεινό φαγητό κάθε μέρα χωρίς να ξοδεύετε ώρα από τον ελεύθερο σας χρόνο τις καθημερινές. Μπορείτε μάλιστα, να αναζητήσετε τις συνταγές που προτιμάτε και να μπείτε στην κουζίνας ως ένα είδος fun ασχολίας!

Fruits & Veggies

Φυσικά στα γεύματα που θα προετοιμάσετε, μην αμελήσετε να προσθέσετε μία γενναία ποσότητα λαχανικών και φρούτων. Τα φρούτα του Φεβρουαρίου (μήλα, μανταρίνια, πορτοκάλια και λεμόνια) μπορούν να αποτελέσουν το απογευματινό σας σνακ, ενώ η πληθώρα λαχανικών (βρούβες, φρέσκα κρεμμύδια,μαρούλι, μπρόκολο, σπανάκι, μανιτάρια, σέλινο, καρότο) μπορούν να ολοκληρώσουν το κυρίως σας πιάτο.

shutterstock-1111004102.jpg

Protect your skin

Οι ακτινοβολίες UV που εκπέμπει ο ήλιος είναι ικανές να προκαλέσουν από πιο γρήγορη γήρανση του δέρματος και ρυτίδες μέχρι και καρκίνο του δέρματος. Γι' αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική η τοποθέτηση αντηλιακού σε κάθε έξοδο σας στην περιοχή του προσώπου, του λαιμού και σε κάθε άλλη εκτεθειμένη κενή περιοχή δέρματος. Η εποχή δεν έχει σχέση με τη δύναμη της ηλιακής ακτινοβολίας, ιδιαίτερα σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που απολαμβάνουμε το λαμπερό ήλιο τις περισσότερες μέρες του χρόνου.

Λιγότερα social media, καλύτερη ζωή

Αυτήν τη χρονιά, θέστε ως στόχο να αφιερώνετε λιγότερο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα social media, όπως αναφέρουν και ειδικοί, είναι ικανά πέρα από τα πολλά οφέλη που φέρνουν στις ζωές των ανθρώπων, να αυξάνουν τα επίπεδα στρες και να οδηγούν τα άτομα σε μία διαδικασία συνεχούς σύγκρισης με άλλους που φαινομενικά έχουν ωραιότερη ζωή. Μπορείτε να κατεβάσετε ειδικές εφαρμογές, οι οποίες ρυθμίζουν το χρόνο που ξοδεύετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και να διαγράψετε εφαρμογές που κατά βάθος ξέρετε ότι καταναλώνουν υπερβολικό χρόνο από την καθημερινότητα σας.

healthy-habits.jpg

Declutter

Το καθημερινό declutter θα γίνει η αγαπημένη σας νέα συνήθεια. Ξεχάστε το ετήσιο ξεκαθάρισμα και αφιερώστε 5 λεπτά από την κάθε σας μέρα στο να ξεχωρίζετε άχρηστα αντικείμενα που έχετε συγκεντρώσει στο σπίτι σας. Από ρούχα μέχρι και αποδείξεις σκεφτείτε τι είναι αυτό που δεν έχετε ανάγκη και απομακρύνετε το από τον προσωπικό σας χώρο. Τα οφέλη είναι πολλά, γιατί μία πιο μινιμαλιστική ζωή είναι περισσότερο ελκυστική.