fbpixel

Search icon
Search
4+1 σχέδια σε φορέματα που μπορείτε να επιλέξετε ανεξαρτήτως εποχής
THE LOOK

4+1 σχέδια σε φορέματα που μπορείτε να επιλέξετε ανεξαρτήτως εποχής

Dresses που ταιριάζουν σε όλους τους μήνες και σας χαρίζουν στιλ κι ευελιξία


Οι ζωές αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς. Οι ανάγκες επίσης αλλάζουν. Όπως συμβαίνει σε όλους τους τομείς, έτσι και στον χώρο της μόδας δημιουργούνται νέοι κανόνες, πράγματα που θεωρούσαμε σίγουρα και δεδομένα είτε ανανεώνονται είτε «καταστρέφονται» και ξαναχτίζονται από την αρχή με αποτέλεσμα ο καθένας από εμάς να προσπαθεί να προσαρμοστεί και να ακολουθήσει την καινούρια τάξη πραγμάτων.

Καθώς η καθημερινότητα έχει πολλές απαιτήσεις και γρήγορες ταχύτητες, η μόδα έχει αποφασίσει να γίνεται ολοένα και πιο wearable. Διαχρονικά και κλασικά κομμάτια κάνουν ξανά την εμφάνισή τους, εύκολοι συνδυασμοί που μπορούν να σταθούν σε πλήθος περιστάσεων βρίσκονται πρώτα στις προτιμήσεις, ενώ οι διάσημοι σχεδιαστές και fashionistas προσπαθούν συνεχώς να μας παρουσιάσουν μοντέρνες ιδέες με items, τα οποία είναι ικανά να φορεθούν σε όλες τις εποχές με μικρές αλλαγές.

Στην κατηγορία των εύχρηστων ρούχων ανήκουν και τα φορέματα. Είναι ικανά να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε σύνολα μέσα σε μόλις λίγα λεπτά ακόμα και τους κρύους μήνες του χρόνου που πρέπει να συνδυάσουμε περισσότερα ρούχα. Υπάρχουν σχέδια, τα οποία τα συναντάμε όλες τις εποχές και ανάλογα με τις προσθήκες ή τις αλλαγές που κάνουμε στο styling προσαρμόζονται και αυτά.

Παρακάτω θα συναντήσετε 5 dress designs που θα αποτελέσουν αγαπημένες επιλογές για όλο τον χρόνο και ταιριάζουν πραγματικά σε όλα τα γούστα και στιλ!

Black dress

Το little black είναι ίσως το πιο διαχρονικό σχέδιο στην οικογένεια των φορεμάτων. Μπορεί να σταθεί σε όλες τις περιστάσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ και να πάρει τον χαρακτήρα που εσείς επιθυμείτε να του δώσετε. Τα σχέδια και τα μήκη τους ποικίλουν ανάλογα με τη διάθεσή σας. Είναι δεδομένο ότι κάθε γυναίκα που αγαπάει τη μόδα έχει τουλάχιστον ένα στην κατοχή της. Για τη φθινοπωρινή σεζόν που διανύουμε μπορείτε να το συνδυάσετε μ’ ένα ζευγάρι chunky boots για πιο casual εμφανίσεις αλλά και μ’ ένα ζευγάρι flat mules.

White dress

white-dress-1.jpg
Image source: @wethepeoplestyle

Από τότε που το λευκό χρώμα κέρδισε μία σημαντική θέση και στις χειμερινές εμφανίσεις, το white dress θεωρείται must. Τα κορίτσια του street style δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σ’ αυτό το κομμάτι και δε διστάζουν να το φορέσουν από την πιο απλή μέχρι την πιο επίσημη περίσταση. Για να ακολουθήσετε πιστά τις τάσεις δεν έχετε παρά να διαλέξετε ένα σχέδιο με έντονα φουσκωτά μανίκια. Για αρμόνια συνδυάστε το με αξεσουάρ σε neutrals τόνους όπως είναι το μπεζ ή οι light brown αποχρώσεις.

Denim dress

denim-dress.jpg
Image source: @ganni, @weworewhat

Το τζιν ύφασμα θα βρίσκεται πρώτο στις προτιμήσεις μας όσα χρόνια και αν περάσουν. Μία σημαντική θέση κατέχει και στον κόσμο των φορεμάτων. Είναι η τέλεια επιλογή για πιο «χαλαρές» και ξέγνοιαστες εμφανίσεις, όπως μία εκδρομή με φίλους ή ένα απόγευμα στην πόλη. Πολλά νέα fashion houses, όπως ο Ganni το επιλέγουν πολύ συχνά στις συλλογές τους. Προσθέστε μία ζώνη στη μέση, εάν θέλετε, για να τονίσετε τη σιλουέτα σας και συνδυάστε το είτε με sneakers είτε μ’ ένα ζευγάρι cowboy boots για λίγο πιο stylish looks. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Shirt dress

shirt-dress.jpg
Image source: @instyle

Τα φορέματα που μοιάζουν με πουκάμισο είναι μία εύκολη λύση για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να αισθανθείτε ανανεωμένες. Οι oversized γραμμές τους θα σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε τους κανόνες του street style. Παρόλα αυτά είναι μία πολύ καλή επιλογή για τις πρωινές σας εμφανίσεις στο γραφείο. Σ΄ αυτήν την περίπτωση συνδυάστε το με over the knee boots ή μ' ένα ζευγάρι it ψηλοτάκουνες γόβες.

Bold dress

Από τότε που τα έντονα χρώματα αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές τάσεις, έχουμε καταφέρει με κάποιο τρόπο να «ανεβάζουμε» τη διάθεσή μας και να φέρνουμε φως ακόμα και στις πιο μουντές μέρες του χειμώνα. Πλέον οι φωτεινές αποχρώσεις δεν ταιριάζουν μόνο στο καλοκαίρι, οπότε φέτος δεν πρέπει να λείπει από την γκαρνταρόμπα σας ένα τέτοιο σχέδιο στο αγαπημένο σας χρώμα. Ιδανικό για να παρουσιάσετε colour blocking looks, παίζοντας με τα αξεσουάρ αλλά και το παλτό σας.