fbpixel

Search icon
Search
4 tips για να επιστρέψετε στη δουλειά μετά τις διακοπές χωρίς άγχος
LIFE & CAREER

4 tips για να επιστρέψετε στη δουλειά μετά τις διακοπές χωρίς άγχος

Οργανώστε μια pre-vacation στρατηγική και απολαύστε με ηρεμία την άδειά σας


Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς ετοιμάζεστε για τη θερινή άδεια! Μία ή δύο εβδομάδες μακριά από τηλέφωνα, e-mails, υποχρεώσεις και απαιτήσεις της δουλειάς, απολαμβάνοντας την ηρεμία της θάλασσας και κάνοντας ηλιοθεραπεία, είναι σίγουρα ιδανικό σενάριο! Δυστυχώς, όμως, επιστρέφοντας ίσως νιώθετε τα work tasks να σας βομβαρδίζουν, κάτι που μπορεί να σας δημιουργήσει μια... τάση φυγής. Υπομονή όμως. Με μία pre-vacation στρατηγική, θα μπορέσετε να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς άγχος και να επιστρέψετε στη ρουτίνα σας ήρεμοι και ανανεωμένοι, αντιμετωπίζοντας ό,τι προκύπτει με μεγαλύτερη ευκολία.

Οργανώστε μία λίστα των projects σας

desk22-1-orig.jpg

Πριν κανονίσετε να φύγετε, εκτός από τη βαλίτσα σας, οργανώστε και το πρόγραμμά σας στη δουλειά. Κάντε δύο λίστες. Στην πρώτη, καταγράψτε όσα «τρέχουν» τη δεδομένη χρονική περίοδο, όπως τυχόν deadlines, συνεργασίες στις οποίες πρέπει να ανταποκριθείτε κ.λ.π. Στη δεύτερη γράψτε με σειρά προτεραιότητας όσα έχετε να κάνετε μόλις επιστρέψετε. Τη μέρα πριν ξεκινήσουν οι διακοπές σας, φροντίστε όσα καταγράψετε στην πρώτη λίστα. Επιστρέφοντας -καθώς είναι λογικό τις πρώτες δυο μέρες να είστε λίγο αποπροσανατολισμένοι, ύστερα από μια εβδομάδα θάλασσας και relax- η δεύτερη θα σας βοηθήσει να οργανωθείτε, ώστε να τα φέρετε όλα εις πέρας! 

Αναθέστε σε κάποιον όσα δε μπορούν να περιμένουν

00-promo-warm-destinations.jpg

Είναι απόλυτα λογικό, όταν θα λείπετε κάποιος άλλος να αναλάβει μέρος της δουλειάς σας, ώστε να αναπληρωθεί ο χρόνος της άδειας. Φροντίστε λοιπόν, να ενημερώσετε τον συνάδελφό σας σχετικά με τις λεπτομέρειες των υποχρεώσεών που πρέπει να διεκπεραιωθούν, για να τον διευκολύνετε όσο μπορείτε περισσότερο. Πιστέψτε μας, έτσι θα καταφέρετε να χαλαρώσετε και πιο εύκολα, γνωρίζοντας ότι όλα βαίνουν καλώς και θα απολαύσετε ανενόχλητοι το cocktails σας στην παραλία. Από τη στιγμή που τα πρότζεκτ τρέχουν είτε είστε παρόντες στο γραφείο είτε όχι, πρέπει να σιγουρευτείτε ότι δεν αφήνετε καμία εκκρεμότητα πίσω σας. Επιστρέφοντας, δε θα βρείτε ένα «βουνό» to do's να σας περιμένει!

Καθαρίστε τον χώρο σας

b13c36fba2c2.jpg

Πριν φύγετε, καθαρίστε το γραφείο σας. Αρχικά, οργανώστε τα memos και απαντήστε στα e-mails που πρέπει. Στη συνέχει διαγράψτε όσα δε χρειάζεστε και πετάξτε χαρτιά και ατζέντες που δε θέλετε και πιάνουν χώρο. Έτσι, γυρίζοντας πίσω από τις διακοπές σας θα αντικρίσετε ένα καθαρό και τακτοποιημένο περιβάλλον και θα ξεκινήσετε με άλλη ψυχολογία τη συνηθισμένη work routine σας. Φυσικά, αφιερώστε μία ώρα για να καθαρίσετε και το γραφείο σας στο σπίτι -το οποίο συνήθως είναι και το πιο ακατάστατο! Μπορεί να έχετε ήδη μπει σε vacation mode, αλλά είναι σημαντικό να μην επικρατεί χάος, ώστε να χαλαρώσετε και πιο εύκολα. 

Επιστρέψτε νωρίτερα

ellefanning-angelopennetta-usvogue01.jpg

Μπορεί να ακούγεται εξαιρετικά δύσκολο να αφήσετε τις βουτιές σας, τον ήλιο και τις βραδινές βόλτες στα σοκάκια του νησιού, αλλά σκεφτείτε έξυπνα. Εάν τα καταφέρετε τελικά, επιστρέψτε από τις διακοπές  σας μία μέρα νωρίτερα και απολαύστε τη διαμονή σας στο σπίτι. Έτσι, θα έχετε χρόνο να προσαρμοστείτε ευκολότερα στην πόλη και φυσικά θα έχετε τον χρόνο, για να ξεπακετάρετε τις βαλίτσες με την ησυχία σας. Επίσης, εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο που έμεινε, για να κάνετε τα ψώνια της εβδομάδας, να μαγειρέψετε για την επόμενη μέρα ή απλώς... να κλείσετε το κινητό σας και να ξεκουραστείτε!

adv

GLOW LOVES

8 celebrities μοιράζονται πολύτιμα beauty tips για ταξίδια
BEAUTY PEOPLE

8 celebrities μοιράζονται πολύτιμα beauty tips για ταξίδια