fbpixel

Search icon
Search
4 τάσεις στο interior design που θα καθορίσουν τις κατοικίες μας το 2025
INTERIORS

4 τάσεις στο interior design που θα καθορίσουν τις κατοικίες μας το 2025

Ανακαλύψτε τες και υιοθετήστε αυτές που σας ταιριάζουν


Το 2024 ήταν η χρονιά της «αντι-τάσης». Οι πιο "trendy" χώροι ήταν οι πιο διαχρονικοί, που αντλούν έμπνευση από το παρελθόν για να δημιουργήσουν σκηνικά γεμάτα χαρακτήρα και προσωπικότητα. To "transitional" ήταν η λέξη της χρονιάς, ο «πλούτος» των ραφιών ήταν μια άλλη τεράστια τάση που αντανακλούσε την επιθυμία όλων να διακοσμήσουν τις κατοικίες τους απλώς με πράγματα που αγαπούν. Τι επιφυλάσσει όμως για τον χώρο του interior design το 2025; Σας αποκαλύπτουμε παρακάτω...

1. Διακόσμηση με καφέ 

brown.jpg

Χρησιμοποιείστε καφέ χρώμα εκεί που οι περισσότεροι θα περίμεναν να δουν μαύρο. Αναμείξτε διαφορετικές υφές για να κρατήσετε γήινο το σκηνικό. Συνδυάστε πλούσιες καφέ αποχρώσεις στους τόνους του ξύλου, σε συνδυασμό με διαφορετικά χρώματα του κρεμώδους καφέ -σε μια ταπετσαρία για παράδειγμα. Έτσι, θα δημιουργήσετε μια καταπραϋντική παλέτα και μια πιο ενδιαφέρουσα νέα προσέγγιση της έμπνευσης από τη φύση που δεν βασίζεται στο πράσινο. Όλα στο σπίτι σας θα μοιάζουν πιο γειωμένα και πιο χαλαρωτικά κατά κάποιον τρόπο.

2. Neutrals στην κρεβατοκάμαρα 

2.jpg

Η τάση να είναι τα υπνοδωμάτια ηρεμιστικά «καταφύγια» δεν πάει πουθενά, αλλά οι σχεδιαστές βρίσκουν νέους τρόπους για να προσθέσουν υφή ακόμη και στα πιο ουδέτερα χρώματα. Αφήστε κάθε επιφάνεια να αποκτήσει απτική ποιότητα, ακόμη και το ταβάνι. Συνδυάστε διάφορα ουδέτερα και παστέλ ίσως χρώματα για να δημιουργήσετε μια συγκροτημένη παλέτα, που να θυμίζει πραγματική όαση.

3. Παίξτε με τα χρώματα 

3.jpg

Όταν οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν έντονα χρώματα αναμιγνύουν κορεσμένες αποχρώσεις, πετυχαίνοντας ένα λιγότερο υπερβολικό αποτέλεσμα. Η δημιουργία δραματικών χώρων κεντρίζει το ενδιαφέρον για τη νέα χρονιά. Οι interior designers συνιστούν να βάλετε χρώμα με αυτοπεποίθηση στις κατοικίες σας, ξεκινώντας από ένα statement αντικείμενο, όπως ένα μεγάλο χαλί ή το ύφασμα του καναπέ σας. Παίξτε με τις αποχρώσεις στα αξεσουάρ διακόσμησης και περιηγηθείτε σε διάφορους τόνους σε ό,τι αφορά τα χρώματα στις κουρτίνες σας.

4. Επενδύστε σε χειροποίητα κομμάτια

4.jpg

Ο μελετημένος, βιώσιμος σχεδιασμός είναι πάντα στη μόδα, αλλά η αγαπημένη τάση για διακόσμηση με περισσότερες αντίκες και μοναδικά κομμάτια δεν θα μας οδηγήσει μόνο στο να αποκτούμε υλικά αγαθά πιο υπεύθυνα, αλλά θα προτρέψει μια αύξηση στις αγορές των χειροποίητων αντικειμένων. Επενδύστε σε items διακόσμησης που έχετε αποκτήσει σε κάποιο ταξίδι σας και σημαίνει κάτι για εσάς. Ανατρέξτε σε vintage αγορές, επιλέξτε πιο ρουστίκ στιλ και αποκτήστε κομμάτια που λένε ή έχουν μια ιστορία. «Αγκαλιάστε» μια πιο slow living προσέγγιση στη διακόσμησή σας τη νέα χρονιά.