fbpixel

Search icon
Search
Ice cream lovers: 4 γευστικές συνταγές παγωτών που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε
TASTE

Ice cream lovers: 4 γευστικές συνταγές παγωτών που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε

Για δροσιστικές μέρες και νύχτες


Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και η δροσιά ενός παγωτού είναι αυτό ακριβώς που επιζητούμε! Τι γίνεται όμως με τις περιττές θερμίδες; Κι όμως, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις τις οποίες αξίζει να γνωρίζετε, εκτελώντας πεντανόστιμες και απόλυτα θρεπτικές συνταγές για να δημιουργήσετε υπέροχα sorbet, έχοντας για βάση φρούτα εποχής -και όχι μόνο. Είναι η τέλεια λύση για κάθε ώρα της ημέρα, καθώς κι ένα ιδανικό κέρασμα για τους fit φίλους σας.

Ανακαλύψτε τις super απολαυστικές συνταγές & φτιάξτε τες asap!

Sorbet λεμόνι

2-ChdPx.jpg

Yλικά:

  • 1+1/2 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. σόδα με λεμόνι ή Sprite
  • 2 φλ. φρέσκος χυμός λεμονιού (περίπου 8 λεμόνια)
  • 1-2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

Στύβουμε τα λεμόνια και κρατάμε τις μισές κούπες λεμονιών για το σερβίρισμα. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ στραγγίζουμε το μείγμα λεμονιού και ανακατεύουμε σε 2 φλιτζάνια τον φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και το μισό φλιτζάνι σόδα. Τέλος, μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος το μείγμα και το βάζουμε στην κατάψυξη (για 2-4 ώρες). Ανακατεύουμε με το πιρούνι κάθε μισή ώρα έτσι ώστε να παγώσει ομοιόμορφα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Sorbet πεπόνι

3-vrF4y.jpg

Υλικά: 

  • 1 πεπόνι
  • 120 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Χυμός λεμονιού από 1 μικρό λεμόνι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε το πεπόνι σε μικρά κομμάτια. Τοποθετούμε τα κομμάτια από το πεπόνι σε ένα σκεύος και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει τελείως το πεπόνι. Καθώς έχουμε βάλει το πεπόνι στην κατάψυξη, φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι. Περιμένουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αφού έχουν παγώσει τα κομμάτια από το πεπόνι τα ενσωματώνουμε με το σιρόπι που φτιάξαμε σε ένα μπλέντερ ή μία παγωτομηχανή. Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες αποτέλεσμα και παγώνουμε στην κατάψυξή για 1-2 ώρες. Για να σερβίρουμε χρειάζεται να μείνει το sorbet για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Sorbet raspberry

4-NaRXi.jpg

Υλικά: 

  • 5 φλ. φρέσκα raspberries
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1-2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:

Προσθέτουμε το νερό και τα raspberries σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ύστερα τοποθετούμε ένα λεπτό σουρωτήρι πάνω από ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε λίγο-λίγο κάθε φορά το πολτοποιημένο μείγμα στο σουρωτήρι και πιέζουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού έτσι ώστε να περάσει το υγρό και να να μείνουν οι σπόροι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο τον πουρέ σμέουρων και αφαιρούμε στο τέλος ότι έχει μείνει στο σουρωτήρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού στο μπολ που έχουμε τον χυμό από τα σμέουρα και χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Τέλος, παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της παγωτομηχανής μας. Σερβίρουμε αμέσως για ένα μαλακό επιδόρπιο ή μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ρηχό ανοξείδωτο δοχείο και παγώνουμε επιπλέον 1-2 ώρες για μια πιο σταθερή γρανίτα.

Sorbet espresso

5-xCgxG.jpg

Υλικά:

  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 340 γρ. καφέ, espresso, ζεστό

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τον καφέ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αδειάζουμε προσεκτικά το μείγμα σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο, ούτως ώστε το μείγμα μας να έχει πάχος μόνο μερικά χιλιοστά. Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 45 λεπτά. Έπειτα, το βγάζουμε και με ένα πιρούνι σπάμε τους κρυστάλλους που έχουν δημιουργηθεί. Τοποθετούμε ξανά το ταψί στην κατάψυξη για άλλα 45 λεπτά. Το αποσύρουμε, επαναλαμβάνουμε μέχρι το μείγμα να σπάσει και το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα μας και να πάρει τη μορφή μεγάλων κρυστάλλων. 

Bon appétit!