Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε συνδέσει με γεύσεις και νόστιμα πιάτα, που απολαμβάνουμε είτε μόνοι είτε με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Στην αναζήτηση των συνταγών που θα λατρέψουμε τόσο εμείς όσο και οι καλεσμένοι μας, γνωρίζουμε πολύ καλά πως είναι απαραίτητο να επιλέξουμε ένα συστατικό που θα «δέσει» το πιάτο και θα χαρίσει νοστιμιά και κάτι το ξεχωριστό. Κι όμως, μια τέτοια επιλογή μπορεί να είναι και vegan!
Η mayo vegan sauce από την Conditο The Green Line, είναι η απόδειξη για το πώς μια τέτοια επιλογή μπορεί να διατηρεί υπέροχη γεύση, χωρίς την προσθήκη αυγού, γλουτένης και συντηρητικών. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις συνταγές που είμαστε σίγουροι πως θα σας ξετρελάνουν, με όλες να έχουν ως βασικό συστατικό τις φρέσκες προτάσεις της Conditο The Green Line, αυτήν τη φορά σε πιάτα που ενδεχομένως δεν είχατε σκεφτεί μέχρι τώρα.
1. Ζυμαρικά με ψητά ντοματίνια
Υλικά για 6-8 άτομα:
- 2 κ.σ. συσκευασία Mayo Vegan Sauce Condito the Green Line
- 1 συσκευασία Real Creamy Condito the Green Line
- 400 γρ. ντοματίνια
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Φρέσκα μυρωδικά
- 1 συσκευασία (500 γρ.) ζυμαρικά βρασμένα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα ντοματίνια, ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά μέχρι τα ντοματίνια να ψηθούν καλά. Όταν τα ντοματίνια είναι έτοιμα τα πατάμε με ένα πιρούνι να διαλυθούν, προσθέτουμε την Mayo Vegan Sauce και το Real Creamy της Condito the Green Line, τα βρασμένα ζυμαρικά, τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Συνταγή: Δημήτρης Κοπαράνης | Φωτογραφία: Photoshooters
2. Tofu bowl με καλαμπόκι και dressing με CTGL Mayo Vegan με καπνιστό μπούκοβο
Για τη σάλτσα:
- 200 γρ. πράσινη σαλάτα
- 100 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
- 1 αγγουράκι σε κύβους
- 10 ραπανάκια σε φέτες
- Φρέσκα μυρωδικά
- 100 γρ. αμύγδαλα ψημένα
Για το dressing:
- 2 κ.σ. Mayo Vegan Sauce Condito The Green Line
- 2 κ.σ. νερό
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
Για το τόφου:
- 200 γρ. τόφου
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το dressing. Σε ένα βαζάκι βάζουμε τη Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο, το νερό, το χυμό λεμονιού και το σιρόπι σφενδάμου και ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε το τόφου. Το τυλίγουμε σε μία πετσέτα, βάζουμε πάνω του ένα βάρος και το αφήνουμε έτσι για μισή ώρα να χάσει τα υγρά του. Στη συνέχεια το μαρινάρουμε για δέκα λεπτά (ή περισσότερο) στη σάλτσα σόγιας. Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε κύβους, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά (πάπρικα, κρεμμύδι, σκόρδο, ρίγανη), ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά (2-3 λεπτά από κάθε πλευρά). Αφήνουμε στο πλάι να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την πράσινη σαλάτα, το καλαμπόκι, το αγγουράκι, τα ραπανάκια, τα μυρωδικά, τα αμύγδαλα, το τόφου, το dressing που ετοιμάσαμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Συνταγή: Δημήτρης Κοπαράνης | Φωτογραφία: Νίκος Πάππας
3. Jacket potatοes: Πατάτες γεμιστές με Classic Style ημίσκληρο κίτρινο και Mayo Vegan Sauce με απαλή μουστάρδα
Υλικά για 4 μερίδες:
- 8 μεσαίου μεγέθους πατάτες
- 2 κ.σ. φυτικό αναπλήρωμα βουτύρου
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 6 κ.σ. Mayo Vegan Sauce με απαλή μουστάρδα Condito the Green Line
- 200 γρ. Classic Style ημίσκληρο κίτρινο Condito the Green Line
Για το σερβίρισμα:
- Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- Αγγουράκι τουρσί
- Φρέσκα μυρωδικά
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Πλένουμε και τρυπάμε τις πατάτες μ’ ένα πιρούνι. Τις βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις χαράζουμε και με ένα κουτάλι αφαιρούμε λίγο από το κέντρο της πατάτας δημιουργώντας χώρο για να βάλουμε τη γέμιση. Προσθέτουμε το φυτικό αναπλήρωμα βουτύρου στις ζεστές πατάτες, αλάτι και πιπέρι. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε το Classic Style ημίσκληρο κίτρινο και ανακατεύουμε τη Mayo Vegan Sauce με απαλή μουστάρδα, το Classic Style ημίσκληρο κίτρινο, αλάτι, πιπέρι και γεμίζουμε τις πατάτες. Ψήνουμε για δέκα περίπου λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι, αγγουράκι τουρσί και φρέσκα μυρωδικά στην κορυφή.
Συνταγή: Δημήτρης Κοπαράνης | Φωτογραφία: Νίκος Πάππας
4. Σπιτική Φοκάτσια με ψητή μελιτζάνα και Vegan Pesto Condito The Green Line
Συστατικά για 4 άτομα/ένα ταψάκι 25X15:
- 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 420 γρ. νερό
- 4 γρ. μαγιά ξερή
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Για το σερβίρισμα:
- 1 συσκευασία Vegan Pesto Condito the Green Line
- Ψητές μελιτζάνες
- Ντομάτα σε φέτες
- Ρόκα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί. Όταν διπλασιαστεί μεταφέρουμε σε καθαρό, λαδωμένο μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 τουλάχιστον ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, λαδώνουμε ένα ταψάκι και μεταφέρουμε τη ζύμη. Απλώνουμε το ελαιόλαδο στην επιφάνεια, πιέζουμε με τα δάχτυλα, πασπαλίζουμε με αλάτι και καρύδια και ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά. Όταν ψηθεί βγάζουμε από το σκεύος, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε στη μέση. Απλώνουμε το Vegan Pesto της Condito the Green Line, τις ψητές μελιτζάνες, ντομάτα, ρόκα και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!