fbpixel

Search icon
Search
4 νέες κυκλοφορίες βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς για να διαβάσετε στην παραλία
ARTS & CULTURE

4 νέες κυκλοφορίες βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς για να διαβάσετε στην παραλία

Μια «βουτιά» στον κόσμο της λογοτεχνίας και όχι μόνο


Το καλοκαίρι έχει μπει επίσημα κι εμείς αναζητάμε την καλύτερη συντροφιά για ονειρεμένες και ξέγνοιαστες στιγμές στην παραλία. Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά ένα ωραίο κι εμπνευσμένο αυθεντικό βιβλίο, το οποίο έχει την δυνατότητα να σας συνεπάρει σε ένα ξεχωριστό «ταξίδι» σκέψεων και νέων εμπειριών. Παράλληλα, μην ξεχνάτε ότι ένα καλό ελληνικό αφήγημα θα καταφέρει να σας διδάξει ακόμα πράγματα που αγνοούσατε ή και απλά να εξελιχθεί στην πιο πιστή συντροφιά σας, όταν βρίσκεστε κάτω από τον καυτό ήλιο στην ακροθαλασσιά. Ανάμεσα από γνωστούς και καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς, εμείς κάναμε μια «βουτιά» στις καινούριες κυκλοφορίες βιβλίων για τον Ιούνιο, τα οποία μπορείτε να κάνετε δικά σας asap!

Η γιατρίνα, Πασχαλία Τραυλού

1-SndNh.jpg

Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα που φαντάζουν πιο ευρηματικά από την φαντασία, η Πασχαλία Τραυλού γράφει για τη Σουζάνα, η οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της ως μαμή και πρακτική γιατρός, η οποία κατάφερε να κάνει τις γυναίκες του χωριού της να την θεωρούσαν φύλακα-άγγελό τους, επειδή τις γλίτωσε από το αμείλικτο πεπρωμένο τους σε μια κοινωνία, όπου δεν είχαν το δικαίωμα να διαλέγουν τους συντρόφους τους οι ίδιες. Η ίδια θα βρει τον έρωτα και θα περάσει πολλά για αυτόν. Ένα βιβλίο που αποδεικνύει πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος, στην αθωότητα και την ενοχή, στην απελπισία και την παράνοια, τη στιγμή που οι μύχιες πληγές αδυνατούν να επουλωθούν.

Κόντρα στο κύμα, Αλκυόνη Παπαδάκη

2-4p9ph.jpg

Πολυγραφότατη, ευρηματική, ταλαντούχα, η Αλκυόνη Παπαδάκη με μια πορεία σεμνή και αθόρυβη, δεν έπαψε ποτέ να μοιράζεται με τον αναγνώστη το πηγαία λυρικό και αντισυμβατικό ύφος της. Διαβάζοντάς την, αισθάνεσαι την ψυχή που κρύβει η πένα της, χαρακτηριστικό που κάνει τους αναγνώστες της να παραμένουν πεισματικά πιστοί στα μυθιστορήματά της. Γράφει για ό,τι αγγίζει την ψυχή της και πράγματι αυτό το νέο βιβλίο της θυμίζει έναν περίπατο στα χορταριασμένα μονοπάτια της ζωής του καθενός μας. Ακολουθώντας τον βίο μιας γυναίκας που πάλευε πάντα κόντρα στο κύμα θα ανακαλύψετε πώς συγκρούεται το όνειρο με την πραγματικότητα.

Oι Τρεις Άσοι, Λένα Μαντά 

3-NAnIc.jpg

Το νέο βιβλίο της γνωστής συγγραφέα, Λένας Μαντά, ακολουθεί τρεις φίλους που γεννήθηκαν την πρώτη του μηνός. Στα δέκα τους χρόνια συναντήθηκαν τυχαία μια νύχτα σε ένα αστυνομικό τμήμα κι έγιναν αχώριστοι από ιδιοτροπία της μοίρας. Ήταν πλέον «Οι τρεις Άσοι». Πήραν δρόμους που τους έφεραν αντιμέτωπους και το μόνο τους μέλημα ήταν να διαφυλάξουν εκείνη την αλλόκοτη φιλία. Ένας ιερέας, ένας αστυνομικός κι ένας νονός της νύχτας... Τι πιθανότητες είχαν να συνεχίσουν την παράλληλη πορεία τους; Δοκιμάστηκαν σκληρά σε κάθε τους βήμα, αλλά άντεξαν. Μέχρι που μια Ντάμα ανακάτεψε ύπουλα την τράπουλα και έστησε το παιχνίδι. Η μοίρα θα αποφασίσει να ρίξει τα χαρτιά ξανά, όπως εκείνη θέλει.

Tεχνητή νοημοσύνη και άνθρωπος - μια απόπειρα κατανόησης της εποχής μας, Γιάννης Μαστρογεωργίου

4-FO2bS.jpg

Μια πρόταση για τους λάτρεις της τεχνολογίας, που αφορά ουσιαστικά το τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη και γιατί η εξάπλωση των εφαρμογών της αποτελεί τόσο ανατρεπτική αλλαγή; Θα επιδεινώσει η ανάπτυξή της τις αντιφάσεις της σύγχρονης κοινωνίας; Ή μήπως θα μας βοηθήσει να οικοδομήσουμε έναν καλύτερο κόσμο; Ο Γιάννης Μαστρογεωργίου αναλύει κι εξηγεί τις πολλαπλές επιδράσεις που φέρει η εξάπλωση της Τεχνητής Νοημοσύνης, τονίζει την ανάγκη δημιουργίας ενός παγκόσμιου και ομοιογενούς θεσμικού πλαισίου για την διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου και καταθέτει ρεαλιστικές προτάσεις πολιτικής για την δημόσια διακυβέρνηση του αύριο. Μέσα στην ψηφιακή καθημερινότητα την οποία επιτάχυνε η μάχη ενάντια στη νόσο COVID-19, το βιβλίο φιλοδοξεί να θέσει τα κατάλληλα ερωτήματα, τη σωστή στιγμή και με τη σωστή σειρά.