fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

4 μυστικά για να διαλέξετε την τέλεια παλέτα σκιών για εσάς

Δημιουργήστε ανεπανάληπτα makeup looks


4 μυστικά για να διαλέξετε την τέλεια παλέτα σκιών για εσάς

Το σωστό μακιγιάζ ματιών μπορεί να κολακεύσει το πρόσωπό σας και να σας χαρίσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Αναδεικνύοντας και τονίζοντας τα χρώματα σας με τον κατάλληλο τρόπο θα αποκτήσετε ένα απόλυτα σαγηνευτικό βλέμμα. Σύμμαχός σας σε αυτό είναι φυσικά οι παλέτες σκιών που δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από το νεσεσέρ σας. Μπορείτε να τις εφαρμόσετε μόνες τους σε όλο το κινητό βλέφαρο για ένα φωτεινό και φρέσκο μακιγιάζ, να τις συνδυάσετε με shimmery υφές και άλλα χρώματα για πιο fun αποτέλεσμα ή ακόμη και να προσθέσετε μια γραμμή eyeliner για πιο smokey εφέ. Οι επιλογές είναι αμέτρητες, όπως αμέτρητες είναι και οι διαθέσιμες παλέτες σκιών που διατίθενται στην αγορά.

eye-shadow.webp

Παρακάτω θα ανακαλύψετε τα καλύτερα tips για να βρείτε αυτή που ταιριάζει απόλυτα σε εσάς!

Χρησιμοποιείστε το χρώμα των ματιών σας σαν έμπνευση

Όταν επιλέγετε την ιδανική παλέτα σκιών για τα μάτια σας, το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι με το δικό σας (πανέμορφο) πρόσωπο. Ορισμένες αποχρώσεις συμπληρώνουν καλύτερα ορισμένα χρώματα ματιών, οπότε, ειδικά αν είστε αρχάριοι στο makeup, θα θέλετε να επιλέξετε μια παλέτα που περιλαμβάνει όλες τις ιδανικές αποχρώσεις για εσάς. Τα ουδέτερα χρώματα φαίνονται υπέροχα σε όλους, αλλά αν έχετε καστανά μάτια, ίσως θελήσετε να εξετάσετε μια παλέτα με μελιτζανί αποχρώσεις. Όσο για εσάς που έχετε ανοιχτά μπλε ή πράσινα μάτια θα έχετε το τέλειο αποτέλεσμα με το ανοιχτό ροζ ή το γκρι. Μην φοβάστε να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσης σας και τολμήστε όλα όσα σας αρέσουν. 

woman-eye-shadow-makeup-1.jpg

Σκεφτείτε το πότε φοράτε το μακιγιάζ

Στη συνέχεια, πρέπει να σκεφτείτε εάν χρειάζεστε μια πιο βασική παλέτα σκιά ματιών ή μια πιο fancy. Ειδικότερα, σκεφτείτε πότε και πώς τείνετε να κάνετε το makeup σας. Εάν φοράτε μακιγιάζ για να πηγαίνετε στη δουλειά και το workplace είναι συντηρητικό τότε θα θέλατε να επιλέξετε ουδέτερα καφέ ή γκρι χρώματα. Εάν φοράτε μακιγιάζ μόνο σε ειδικές περιστάσεις και διακοπές ή σας αρέσει να βγαίνετε έξω, τότε μια διασκεδαστική, λαμπερή παλέτα μπορεί να είναι καλύτερη για εσάς. Εάν η εμφάνιση του μακιγιάζ σας αλλάζει συνεχώς ή φοράτε μακιγιάζ σε διάφορες περιστάσεις τότε σίγουρα στη shopping λίστα σας θα πρέπει να μπει μια απόλυτα ολοκληρωμένη παλέτα που θα την αξιοποιήσετε πραγματικά στο μέγιστο.

Καθοριστεί τον τρόπο που θα τη χρησιμοποιείτε

Μια παλέτα σκιών μπορεί να είναι πολλά περισσότερα από αυτά που υπόσχεται. Επιλέγοντας κάποια με μαύρο ή σκούρο καφέ χρώμα σημαίνει ότι με ένα ειδικό πινέλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις αποχρώσεις ως eyeliner. Μια παλέτα με βάση το ροζ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ρουζ. Ακόμη για να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα επενδύστε σε κάποια που να διαθέτει και σκιές για τα χείλη. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε όλο το μακιγιάζ σας σε ένα μέρος.

blending-eyeshadow-4.jpg


Αξιολογήστε το μέγεθος

Σκεφτείτε πόσο συχνά φοράτε μακιγιάζ, καθώς αυτό μπορεί να καθορίσει πόσο μεγάλη πρέπει να είναι η ιδανική παλέτα για σας. Δεδομένου ότι η σκιά ματιών έχει διάρκεια ζωής έως και 2 χρόνια και οι παλέτες έχουν συνήθως περισσότερες αποχρώσεις σε πιο μικρές ποσότητες, μπορείτε να πείτε "ναι" με μια μεγαλύτερη παλέτα εάν βάφεστε πολύ και σας αρέσει να παίζετε με διαφορετικά χρώματα. Αλλά αν δεν είστε ο τύπος που φοράτε μακιγιάζ κάθε μέρα, ίσως θελήσετε να επιλέξετε πρώτα μια μικρότερη παλέτα για να δείτε πόσο διαρκεί. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να πρέπει να πετάξετε το αγαπημένο σας προϊόν επειδή έχει φτάσει στην ημερομηνία λήξης του. 

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα απολαυστικά beauty news κι όχι μόνο!

1

New in

Pink Glow Luxe Eyeshadow Palette, Bobbi Brown BUY ME

2

Totally matching

5 Couleurs Couture Eyeshadow Palette - High-Colour - Long-Wear Creamy Powder, Dior, Hondos Center BUY ME

3

One but trending

POP PowderGel Eyeshadow, Shiseido

4

Eyeliner apropriate

Smokey Eys Profusion, Kiko Milano BUY ME

5

Basic Tones

Snap Shadows Mix & Match Eyeshadow Palette, Fenty Beauty by Rihanna, Sephora BUY ME

6

Renewed composition

Hypnôse Eyeshadow Palette 12 Rose Fusio, Lancôme, Attica BUY ME

7

All inclusive

Bronze Goddess Azur, Estee Lauder BUY ME

8

Vivid colors

Eye Quad African Violet, Tom Ford, Attica BUY ME

9

Mind-Blowing

Cover Shot Eye Palette Matte, Smashbox BUY ME