fbpixel

Search icon
Search
4 healthy junk food προτάσεις για το βραδινό σας γεύμα
TASTE

4 healthy junk food προτάσεις για το βραδινό σας γεύμα

Εύκολες & γρήγορες ιδέες για το διαιτολόγιό σας


Μέσα στην καραντίνα, πολλοί από εσάς ενδεχομένως να ξεσπάτε στο φαγητό έτσι ώστε να νιώσετε ευχαρίστηση και να αφήσετε για λίγο στην άκρη το στρες των καιρών που διανύουμε. Το κακό είναι πως συνήθως οι επιλογές σας επικεντρώνονται σε ανθυγιεινά snacks, που κάθε άλλο παρά καλό δε σας προσφέροντας. Φυσικά, μετά από κάθε τέτοιο γεύμα σειρά έχουν οι τύψεις που βασανίζουν το μυαλό σας.

Στρέψτε το ενδιαφέρον σας σε πιο light λύσεις, γεμίζοντας το διατροφικό σας πρόγραμμα με ιδέες που μπορείτε να απολαύσετε κατά τις βραδινές ώρες, όταν δηλαδή οι λιγούρες σας οδηγούν στα ράφια της κουζίνας που είναι γεμάτα από γλυκά!

Sandwich με τόνο

-nkUGj.jpg

Υλικά:

  • 320 γρ. τόνο, κονσέρβας, σε νερό
  • 200 γρ. τυρί κρέμα light
  • 1/2 ντομάτα
  • 80 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 2 ψωμάκια για hot dog (ή του τοστ)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. αγγουράκι τουρσί
  • 80 γρ. ρόκα
  • 1 πιπεριά τσίλι, (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο καλά στραγγισμένο, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Στύβουμε καλά τη ντομάτα να φύγει η υγρασία και ψιλοκόβουμε τη σάρκα. Βάζουμε τη σάρκα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε στο μπολ το καλαμπόκι, την κάππαρη, πιπέρι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Τοποθετούμε μια γκριλιέρα ή ένα τηγάνι στη φωτιά. Βάζουμε τα ψωμάκια στη γκριλιέρα και ψήνουμε 1-2 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και βάζουμε από 2 κ.σ. γέμιση. Προσθέτουμε το αγγουράκι τουρσί, τη ρόκα και την τσίλι ψιλοκομμένη. Σερβίρουμε με ρόκα και το ελαιόλαδο.

Wrap με κοτόπουλο & σαλάτα

light-crunchy-orange-chicken-wrap-the-creative-bite-2-copy.jpg

Υλικά:

  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ψημένο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 5 αραβικές πίτες, μεγάλες
  • 150 γρ. μελιτζανοσαλάτα
  • 2 ντομάτες, μέτριες
  • 1 αγγούρι, μέτριο
  • 100 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια 0.5-1 εκ.
  • Μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια 1 εκ. Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο κατά μήκος και αφαιρούμε τα ζουμιά και τα σπόρια τους. Τις κόβουμε σε κυβάκια 0,5 εκ. Καθαρίζουμε το αγγούρι και αφαιρούμε τους σπόρους του. Το κόβουμε σε κυβάκια 0,5 εκ. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μπολ. Απλώνουμε καλά 2 κ.σ. από το χούμους πάνω σε κάθε πίτα προσέχοντας να μην φτάσουμε μέχρι τα άκρα της. Μοιράζουμε και σκορπίζουμε επάνω σε κάθε πίτα τα υλικά μας μαζί με την κομμένη φέτα και τυλίγουμε εάν θέλουμε. Ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Ομελέτα με αβοκάντο

shutterstock-1059916856.jpg

Υλικά:

  • 2 αβγά
  • 1 φέτα κασέρι
  • 2 φέτες γαλοπούλα
  • 30 γρ τυρί φέτα
  • 1/2 αβοκάντο
  • 1 κουταλιά ηλιέλαιο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε πρώτα το αβοκάντο να είναι έτοιμο. Το πατάμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε τα αυγά μέσα, μόλις ψηθεί η μία πλευρά, το γυρίζουμε από την άλλη με μία σπάτουλα, απλώνουμε το κασέρι, βάζουμε το αβοκάντο, τη γαλοπούλα, τρίβουμε το τυρί και με την βοήθεια της σπάτουλας την διπλώνουμε.

Vegan πίτσα με ελιές & μυρωδικά

-gmJXY.jpg

Υλικά:

  • 1 ζύμη για πίτσα 
  • 150 γραμμάρια vegan τυρί
  • 3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας για πίτσα
  • 2 μανιτάρια μεγάλα
  • 1 κρεμμύδι σε λωρίδες λεπτές
  • 1 ντομάτα σε στρογγυλές φέτες
  • 2 κουταλιές σούπας μαύρες ελιές, κομμένες
  • Πιπέρι
  • Φρέσκος βασιλικός

Εκτέλεση:

Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίγουμε τη ζύμη και την καλύπτουμε με τη σάλτσα ντομάτας και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το μισό τυρί, σε κομμάτια και προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε λωρίδες, τις ντομάτες, τις ελιές και το υπόλοιπο τυρί. Ρίχνουμε πιπέρι και βάζουμε την πίτσα να ψηθεί για 20 λεπτά. Σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό ή ρόκα.

Καλή απόλαυση!