fbpixel

Search icon
Search
4 εύκολες συνταγές με την πιο λαχταριστή μαγιονέζα για τις χαλαρές ημέρες των Χριστουγέννων
TASTE

4 εύκολες συνταγές με την πιο λαχταριστή μαγιονέζα για τις χαλαρές ημέρες των Χριστουγέννων

H Condito αποκαλύπτει τα πιο tasty πιάτα


Κατά την περίοδο των γιορτών, μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, οι ρυθμοί χαλαρώνουν και οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε γρήγορες, εύκολες και γευστικές λύσεις για το τραπέζι. Αυτές οι ημέρες είναι ιδανικές για να απολαύσουμε νόστιμα πιάτα χωρίς να χρειάζεται να περάσουμε πολλές ώρες στην κουζίνα.

Παρακάτω, θα ανακαλύψετε εύκολες και νόστιμες συνταγές που μπορείτε να ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας, χωρίς να θυσιάσετε την απόλαυση του φαγητού. Βασικό συστατικό είναι τα προϊόντα της Condito, που θα χαρίσουν εκπληκτική γεύση στα πιάτα σας!

Ζυμαρικά με γαρίδες cocktail και Κετσαπομαγιονέζα Condito

zimarika-garides-2.png

Υλικά: 

  • 4 κ.σ. Κετσαπομαγιονέζα Condito
  • 2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.γ. χρένο (έτοιμο για χρήση σε βαζάκι)
  • 1 κ.γ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 400 γρ. γαρίδες βραστές
  • 1/2 λεμόνι, τον χυμό του
  • 1 συσκευασία (500 γρ.) ζυμαρικά
  • Φρέσκα μυρωδικά

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε την Κετσαπομαγιονέζα, τις ντομάτες, το χρένο, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο και αναμιγνύουμε. Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε ανακατεύουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, προσθέτουμε φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε.


Σαλάτα με ψητό χαλούμι, αβγό, αβοκάντο και Μουσταρδομαγιονέζα Condito

salata-xaloumi.png

Υλικά:

  • 200 γρ. χαλούμι
  • 100 γρ. πράσινη σαλάτα ανάμεικτη
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 αβοκάντο σε φέτες
  • 1 αγγουράκι σε κύβους
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Φρέσκα μυρωδικά
  • 4 αβγά βρασμένα

Για τη sauce:

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε τη Μουσταρδομαγιονέζα, το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ψήνουμε το χαλούμι σε ένα ζεστό τηγάνι (χωρίς κάποια λιπαρή ουσία) και από τις δύο πλευρές, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζουμε την πράσινη σαλάτα, τα ντοματίνια, το αβοκάντο, το αγγουράκι, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, τα αβγά, το χαλούμι που ψήσαμε, προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


Avocado toast με αβγό και Μαγιονέζα Light Condito

avocado-toast-2.png

Υλικά:

  • 2 κ.σ. Μαγιονέζα Light Condito
  • 1 ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 1/2 λεμόνι, τον χυμό του
  • 50 γρ. ρόκα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 4 αβγά βραστά
  • Αγγουράκι και καρότο σε λωρίδες
  • Ραπανάκια
  • Φύλλα πράσινης σαλάτας

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μούλτι την μαγιονέζα, το αβοκάντο το λεμόνι, τη ρόκα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα πολτοποιούμε σε μια κρέμα. Διορθώνουμε τη γεύση με λεμόνι, αλάτι, πιπέρι αν χρειαστεί. Φρυγανίζουμε το ψωμί. Απλώνουμε στις φέτες του ψωμιού την κρέμα αβοκάντο, το αγγουράκι, το καρότο, τα ραπανάκια. Βάζουμε από ένα αβγό, προσθέτουμε τα φύλλα της σαλάτας και σερβίρουμε.


BLT sandwich με κλασική Μαγιονέζα Condito

blt-2.png

Υλικά: 

  • 4 κ.σ κλασική Μαγιονέζα Condito
  • 10 φέτες (250γρ.) μπέικον χοντροκομμένο
  • 4 φέτες ψωμί – φρυγανισμένο
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 1 μεγάλη τομάτα σε φέτες
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι ή στο grill ψήνουμε το bacon μέχρι να γίνει τραγανό. Απλώνουμε την μαγιονέζα στο ψωμί. Από πάνω βάζουμε το μαρούλι, τις φέτες τομάτας, αλατίζουμε, προσθέτουμε το bacon και κλείνουμε με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού. Κόβουμε στην μέση και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!