fbpixel

Search icon
Search
Oι πιο εντυπωσιακές εκθέσεις μόδας που μπορείτε να επισκεφθείτε μέχρι το φθινόπωρο του 2020
ARTS & CULTURE

Oι πιο εντυπωσιακές εκθέσεις μόδας που μπορείτε να επισκεφθείτε μέχρι το φθινόπωρο του 2020

Για όλες τις προτιμήσεις


Αν και η καθημερινότητά μας έχει γίνει πλέον σε μεγάλο βαθμό εικονική, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να πάνε κόντρα σ’ αυτή τη μάστιγα. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ενδιαφέρονται να αφήσουν «πίσω τους» τις οθόνες των κινητών και των υπολογιστών και να γνωρίσουν καινούρια πράγματα. Το ενδιαφέρον για τις εκθέσεις σε όλους τους τομείς ανά τον κόσμο έχει αυξηθεί κατά πολύ, κάτι το οποίο αφήνει ικανοποιημένους τους διοργανωτές και τους οδηγεί στην παρουσίαση όλο και πιο όμορφων και αξιοζήλευτων ιδεών. Καθώς η εκθεσιακή ατζέντα από τώρα μέχρι και το τέλος του 2020 είναι γεμάτη, σας προσφέρουμε ένα σύντομο ταξίδι για να πάρετε μια γεύση από τις παγκόσμιες εκθέσεις και γιατί όχι; Να κλείσετε κι ένα εισιτήριο για να τις επισκεφθείτε!

Prada: From and Back at the Design Museum

prada-2.jpg

Μία από τις μεγαλύτερες επιδείξεις, αν όχι η μεγαλύτερη, για την προσεχή χρονιά είναι η «Prada. From and Back», που θα λάβει χώρα στο Design Museum τον Σεπτέμβριο του 2020. Παρόλο που έχουν γίνει πολλές εκθέσεις στο όνομα της ιταλίδας σχεδιάστριας, ανά διαστήματα, αυτή είναι η πρώτη μεγάλη που έχει αφιερωθεί αποκλειστικά στο εμπορικά σήμα του οίκου. Αυτά που περιμένουμε να δούμε είναι πολλά.

Η έκθεση, θα προσφέρει πρωτοφανή εικόνα της δημιουργικής προσέγγισης, των εμπνεύσεων και των συνεργασιών της Prada. Παρατηρώντας και αντιμετωπίζοντας το μέλλον, θα διερευνήσει τη μετατροπή της ιδέας και της πρακτικής της μόδας, αλλά και τη συνεχιζόμενη εξέλιξη μιας παγκόσμιας επιχείρησης. Τα διαφορετικά τμήματα που θα υπάρχουν, θα αντανακλούν την ιδέα του «back» and «front», μεταφέροντας μ’ αυτόν τον τρόπο, τόσο την επιφάνεια της μόδας, όσο και τη δημιουργική και βιομηχανική υποδομή από την οποία εξαρτάται.

Γνωστή σε όλους πλέον η ιστορία της Miuccia Prada, μιας γυναίκας που μεταμόρφωσε την οικογενειακή της επιχείρηση στη δεκαετία του 1970, σε έναν από τους πιο επιτυχημένους οίκους μόδας στον κόσμο, αλλάζοντας το τοπίο του στιλ και του πολιτισμού. Μαζί με τον σύζυγό της κατάφεραν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο ντύνονται, πώς αντιλαμβάνονται την πολυτέλεια. Μέχρι και σήμερα ο οίκος εξερευνά, επιλέγει νέα υλικά και τεχνολογίες κι επενδύει με όλη την ενέργεια στην τέχνη, τον σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική. Πολλοί έχουν επισημάνει, ότι η Miuccia έχει κάνει την Prada, την ουσία της νεωτερικότητας.

Info: Σεπτέμβριος 2020

Tickets

Tim Walker: Wonderful Things at The V&A Museum

5-waOAM.jpg

Μια ακόμα υπέροχη κι εξίσου σημαντική έκθεση, είναι αυτή για έναν από τους πιο πρωτότυπους φωτογράφους μόδας, που έχει ξεκινήσει ήδη στο Victoria and Albert Museum στο Λονδίνο και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαρτίου του 2020. Του Tim Walker. Η συγκεκριμένη έκθεση, έχει ως στόχο να διερευνήσει την καριέρα του φωτογράφου, αναζητώντας τις καλύτερες φωτογραφίες, ταινίες, φωτογραφικές σειρές και ειδικές εγκαταστάσεις του.

Σε μια πολλά υποσχόμενη έκθεση, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν τα πρόσωπο πολλών celebrities, όπως της Kate Moss και της Tilda Swinton, με τη δεύτερη να αποτελεί μεγάλο αντικείμενο της δουλειάς του. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της έκθεσης, ο Tim Walker, επισκέφθηκε τα καταστήματα αντικειμένων και τα στούντιο συντήρησης του V&A Museum. Επίσης, έψαξε τις 145 δημόσιες γκαλερί, εξερεύνησε τον λαβύρινθο των βικτωριανών περασμάτων κάτω από το έδαφος. Κατά μήκος του, έβρισκε φωτεινά παράθυρα και ζωντανές μικρές μινιατούρες ζωγραφικής. Από αυτά κι από πολλά άλλα, είναι εμπνευσμένα τα 10 φωτογραφικά έργα, που μας παρουσιάζει στην έκθεση και βρίσκονται στο επίκεντρο μιας σειράς καταδυτικών, φανταστικών κόσμων.

Info: Από τώρα μέχρι και τις 8 Μαρτίου 2020

Tickets

Queer Looks at Brighton Museum

queer-MoHIs.jpg

Παραμένοντας στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά στην πόλη του Brighton, μας δίνεται η δυνατότητα να επισκεφθούμε την έκθεση Queer Looks, η οποία έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι τον Μάρτιο του 2020. Είναι βασισμένη στην απεικόνιση των στολών και των προφορικών ιστοριών από άτομα της LGBTQ+ κοινότητας από το Sussex, από τη δεκαετία του 1960 μέχρι και σήμερα. Το έργο διερευνά την πολιτιστική κληρονομιά των φορεμάτων των LGBTQ+ κοινοτήτων εκείνης της εποχής. Επιπλέον εξετάζει τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα φορέματα, για να εκφράσουν τις ταυτότητες και τη σεξουαλικότητα των ατόμων που ανήκουν σ’ αυτές.

Info: Από τώρα μέχρι και το Μάρτιο 2020

Tickets

Sustainable Thinking at The Museo Salvatore Ferragamo in Florence

ferragamo-2.jpg

Αν βρεθείτε στη Φλωρεντία μέχρι τις 8 Μαρτίου του 2020, τότε σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε το μουσείο του Salvatore Ferragamo. Το «Sustainability», από το οποίο πήρε το όνομά της η έκθεση, ορίζει την ανθρώπινη ικανότητα να ικανοποιεί τις ανάγκες της σημερινής γενιάς, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη δυνατότητα των μελλοντικών γενεών, να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες. Η έκθεση προσφέρει στους καλλιτέχνες, τους designers, τους κατασκευαστές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και νημάτων, την ευκαιρία να προσφέρουν μια πληθώρα ανοιχτών μηνυμάτων, που εμπνέουν νέα έργα, ικανά να χρησιμοποιήσουν νέες τεχνολογίες, ώστε να προστατέψουν το οικοσύστημα.

Πολλοί λένε ότι πρόκειται για την υιοθέτηση μια παγκόσμιας προσέγγισης και για την προστασία του οικοσυστήματός μας. Μότο της έκθεσης είναι το «Go, see and learn something new».

Info: Από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι 8 Μαρτίου 2020, 

Tickets 

Εσείς ποια θα διαλέξετε;

Κεντρική Φωτογραφία: Prada Autumn/Winter 2019 | Alessandro Garofalo