fbpixel

Search icon
Search
4 εκθέσεις στο Λονδίνο που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον -Γιατί η τέχνη συνεχίζει το «ταξίδι» της
ARTS & CULTURE

4 εκθέσεις στο Λονδίνο που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον -Γιατί η τέχνη συνεχίζει το «ταξίδι» της

Γνωρίστε καλύτερα τις γωνιές που συνεχίζουν να τροφοδοτούν με έμπνευση τον art world


Μπορεί η σύγχρονη επικαιρότητα να μας έχει αποτρέψει από πολλά ταξίδια και αποδράσεις σε μέρη του εξωτερικού -ακόμη και της κοντινής σχετικά Ευρώπης, όπως είναι το αγαπημένο Λονδίνο- αυτό ωστόσο δε σημαίνει ότι εμείς δεν βρίσκουμε αφορμές για να μαθαίνουμε όλα τα νέα από τον κόσμο των τεχνών σε ολόκληρο τον κόσμο. Η καρδιά των art lovers χτυπάει και φέτος στη βρετανική πρωτεύουσα, η οποία μας εκπλήττει με τις καινούριες εκθέσεις και απόλυτες εμπειρίες καλλιτεχνική φύσεως που μας κεντρίζουν πάντα το ενδιαφέρον! 

Ανακαλύψτε τες, εμπλουτίστε τις γνώσεις σας και γιατί όχι να μην προγραμματίσετε να τις επισκεφτείτε κάποια στιγμή στο μέλλον...

Living Just Enough

titlo-2Wbzz.jpg

Παίρνοντας το όνομά της από το show, "Living for the City", το 1973 του Stevie Wonder, η έκθεση "Living Just Enough" που φιλοξενείτε στη gallery Goodman μας συστήνει μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους αφροαμερικανούς καλλιτέχνες που αντιστάθηκαν στις συστημικές προκαταλήψεις του σύγχρονου κόσμου. Από τις αφίσες της Faith Ringgold από τη φεμινιστική δεκαετία του '70 έως εκείνες τις απίστευτα συγκινητικές του Kiluanji Kia Henda. Μάλιστα, το 10% όλων των κερδών της έκθεσης θα δοθεί στο Black Lives Matter και στην κλινική Witkoppen στο Johannesburg.

House Of Bandits

bandits.jpg

Όσοι βλέπουν την τέχνη ως μια μορφή shopping therapy θα λατρέψουν την pop up House of Bandits, του Sarabande Foundation που βρίσκεται μέσα στη boutique Burberry στην περιοχή του Mayfair. Εκεί περισσότεροι από 100 δημιουργοί που σχετίζονται με το ίδρυμα Alexander McQueen παρουσιάζουν μοναδικά κομμάτια μόδας και design. Ανάμεσα στα σημαντικότερα; Τα 3D prints items από τον Leo Carlton, τα γλυπτά της Camilla Hanney, η λεγόμενη tech couture από την Auroboros, οι ταπετσαρίες του Berke Yazicioglu και χειροποίητα κοσμήματα του Castro Smith.

Go On Then

2-66Z3Z.jpg

Ο Harry Styles και η Alexa Chung συγκαταλέγονται στους διάσημους συλλέκτες των ρομαντικά αφηρημένων έργων του Tomo Campbell, δεκάδες εκ των οποίων εκτίθενται στην τελευταία έκθεση του Central Saint Martins, με τίτλο "Go On Then", στην Cob Gallery. Αφού εμπνευστείτε από τους παστέλ καμβάδες, μπορείτε έπειτα να μπείτε στη boutique AMI στην Duke Street -όπου η Naomi Campbell δημιούργησε από κοινού με τον creative director του brand και ιδιοκτήτη του καταστήματος, Alexandre Mattiussi, μια εμπνευσμένη κατασκευή, της οποίας το making of έχει καταγραφεί σε μια ταινία μικρού μήκους για τον site Frieze.

Saatchi-Yates

3-kAaOJ.jpg

Τα εγκαίνια της gallery Saatchi-Yates θα ήταν μεγάλη είδηση στον κόσμο της τέχνης ανά πάσα στιγμή -ωστόσο το 2020, φαίνεται σαν ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός έτσι κι αλλιώς. Επί της οδού Cork στο Mayfair, ο χώρος του Phoebe Saatchi Yates και του Arthur Yates θα ανοίξει από τις πύλες του, αύριο 15 Οκτωβρίου με μια έκθεση έργων του Ελβετού καλλιτέχνη Pascal Sender, του οποίου οι πίνακες αποκτούν άλλη διάσταση όταν προβάλλονται μέσω μιας ειδικής εφαρμογής που θυμίζει virtual reality και χρησιμοποιείται μέσω ενός QR code. Θα έλεγε κανείς ότι η συγκεκριμένη έκθεση έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να είναι αρκετά φιλόξενη σε όσους θέλουν να κάνουν μια ξεχωριστή περιήγηση.