fbpixel

Search icon
Search
4 βιβλία που υπόσχονται καλύτερη διαχείριση του καθημερινού budget
AGENDA

4 βιβλία που υπόσχονται καλύτερη διαχείριση του καθημερινού budget

Διαβάστε τα και γίνετε ο κύριος των εξόδων σας


Οι περισσότεροι, όταν χρειάζονται συγκεκριμένες οικονομικές συμβουλές, ανατρέχουν στον λογιστή τους, για να καταφέρουν να πάρουν τις κατάλληλες λύσεις για τα οικονομικά τους. Άλλοτε πάλι μπορεί να ψάξουν κάτι στο Google, ώστε να μάθουν τουλάχιστον τα βασικά, αφού πλέον υπάρχουν πολλά sites, που σχετίζονται με financial θέματα. Ωστόσο, τα τέσσερα παρακάτω ξενόγλωσσα βιβλία θα σας βοηθήσουν να μάθετε καλύτερα πώς να οργανώνετε μόνοι σας τα έξοδά σας και να εξοικονομείτε χρήματα, μεταμορφώνοντάς σας εύκολα και μεθοδικά στον expert του εαυτού σας. Ας δούμε ποια είναι αυτά!

The Index Card, Helaine Olen & Harold Pollack 

51mhippbt3l.jpg

Αυτό το βιβλίο δίνει μία απλή και αναζωογονητική πινελιά στην καθημερινότητά σας: μέσα βρίσκονται όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη διαχείριση των χρημάτων σας και μπορούν να συνοψιστούν σε δέκα χρυσούς κανόνες. Η θεωρία που θέλει την απόλυτη διαχείριση να είναι εφικτή σε λίγα μόλις βήματα γεννήθηκε όταν οι ίδιοι οι συγγραφείς του βιβλίου το δοκίμασαν και συνειδητοποίησαν ότι τελικά δε χρειάζεται να πελαγώνει κανείς μπροστά σε αποδείξεις και χρέη. Αρκούν λίγες κι έξυπνες κινήσεις. Πρόκειται για ένα χρήσιμο εγχειρίδιο, που θα σας «λύσει» τα χέρια και θα σας βοηθήσει να γίνετε οργανωτικοί και πιο προσεκτικοί με τα έξοδά σας, ειδικά εάν αυτά είναι περιττά και συχνά. Διαβάστε το και θα δείτε άμεσα τη διαφορά στο πορτοφόλι σας. 

Prince Charming, Barbara Stanny

71t98kw2pl.jpg

Το Prince Charming Isn't Coming είναι ένα από τα πρώτα βιβλία οικονομικών, που πρέπει να διαβάσει μία γυναίκα, όταν ξεκινά να είναι υπεύθυνη του εαυτού της και θέλει να αποκτήσει τον έλεγχο των εξόδων της. Αναφέρεται στους συνήθεις λόγους, για τους οποίους μπορεί να αποφεύγει να πληρώνει μόνη της τις υποχρεώσεις της. Ο μεταφορικός «Πρίγκιπας» αντιπροσωπεύει τα θαύματα εξ ουρανού, στα οποία μπορεί να ελπίζει μια γυναίκα για να πληρώσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις, όπως ότι θα κληρονομήσει χρήματα από τη θεία της και θα λύσει τα οικονομικά της προβλήματα αντί να σηκώσει τα μανίκια της και να αρχίσει να βγάζει τα δικά της λεφτά τους λογαριασμούς. Φυσικά, αν και το βιβλίο αναφέρεται σε γυναίκες, δεν εξαιρούνται οι άνδρες από τέτοια φαινόμενα. 

The Art of Money, Bari Tessler 

91fmotr5ksl.jpg

Η Tessler έχει μεταπτυχιακό στη σωματική ψυχοθεραπεία, μία σχολή σκέψης, που επικεντρώνεται σε θεραπευτικές τεχνικές, οι οποίες περιλαμβάνουν τη συνεργασία μυαλού-σώματος. Μπορεί να ακούγεται τέλειο, αλλά υπάρχει μια «σκληρή» επιστήμη πίσω από αυτό: Πολλές από αυτές τις προσεγγίσεις έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν το άγχος και η συγγραφέας τις έχει μεταφέρει στον τομέα της οικονομίας. Η βάση αυτού του προγράμματος περιλαμβάνει το «body check-in», μια διαλογιστική άσκηση που αποσκοπεί στην ενίσχυση του αυτοελέγχου. Πώς όμως αυτό μπορεί να σας βοηθήσει στην καλύτερη χρήση του πορτοφολιού σας; Για παράδειγμα, αν κάθε φορά που επισκέπτεστε το ATM σας, παίρνετε αλόγιστα ποσά χωρίς να τα χρειάζεστε, τότε αξίζει να διαβάσετε αυτό το βιβλίο για να μάθετε πώς θα αλλάξετε τακτική και να μην πέσετε ξανά στην ίδια παγίδα.

Nudge, Richard H. Thaler & Cass R. Sunstein 

81hojpopfxl.jpg

Οι σελίδες του υπόσχονται να αλλάξουν θεμελιωδώς τον τρόπο, με τον οποίο κάνετε επιλογές στο κομμάτι των οικονομικών σας. Nudge είναι το φαινόμενο που θέλει τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε άσκοπα έξοδα, ακόμα και όταν οι σωστότερες λύσεις βρίσκονται ακριβώς μπροστά στα μάτια τους. Για παράδειγμα, όταν αγοράζετε δυο μπλούζες στο ίδιο χρώμα μόνο και μόνο επειδή έχουν διαφορετική λαιμόκοψη ή όταν μπαίνετε στο σούπερ μάρκετ για ένα και μόνο πράγμα και φεύγετε με δύο σακούλες ψώνια. Μέσα από την κατανόηση του τι είναι σημαντικό και τι όχι, μπορείτε να εξοπλίσετε τον εαυτό σας με τη δύναμη να μην μπαίνει ποτέ στον πειρασμό, για να αγοράσει ασήμαντα αντικείμενα. Θα σας βοηθήσει σίγουρα!

On My Own Two Feet: A Modern Girl’s Guide to Personal Finance, Manisha Thakor & Sharon Kedar

51oftawej4l-sx364-bo1204203200.jpgΑυτό το βιβλίο είναι το κατάλληλο για όσες γυναίκες δυσκολεύονται να διαχειριστούν τα οικονομικά τους. Οι συγγραφείς παίρνουν τον ρόλο των life coaches, financial advisers και φίλων που θα ήθελε να έχει η καθεμία από εμάς στην καθημερινότητά της, για να πάρει τις σωστές συμβουλές και να μην υποκύψει σε περιττά έξοδα. Από tips για να μη γίνετε σπάταλοι, διαγράμματα για τα χρήματα που κατά μέσο όρο ξοδεύει μια γυναίκα κάθε μέρα μέχρι και το πώς να μοιράζεται το κοινό ταμείο με τον σύζυγο ή τον σύντροφό σας, το On My Own Two Feet θα σας βγάλει από οικονομικά αδιέξοδα και θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη.