fbpixel

Search icon
Search
4 απολαυστικές γεύσεις παγωτών που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας
TASTE

4 απολαυστικές γεύσεις παγωτών που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας

Η απαραίτητη δροσιά που χρειάζεστε


Οι υψηλές θερμοκρασίες που κυριαρχούν αυτήν την περίοδο μας αναγκάζουν να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας σε οτιδήποτε μπορεί να μας προσφέρει δροσιά, αλλά και μοναδική γεύση. Ποια επιλογή τα συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω το καλοκαίρι; Μα φυσικά τα αγαπημένα μας παγωτά. Σε διάφορες γεύσεις, με συνοδεία φρούτων ή άλλων νόστιμων λιχουδιών πρόκειται να κάνουν τις summer days σας πιο απολαυστικές...

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες προτάσεις! 

Με άρωμα βανίλιας & μούρα

shutterstock-393753154.jpg

Υλικά:

  • 3 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες και κατεψυγμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου
  • 1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένα μικτά μούρα
  • Εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

    Τοποθετήστε την μπανάνα και το γάλα αμυγδάλου στο μπλέντερ και αναδεύστε καλά μέχρι να γίνει λείο μείγμα Προσθέστε τα μικτά μούρα και το εκχύλισμα της βανίλιας. Με ένα κουτάλι ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα μούρα σε όλο το μείγμα. Στην συνέχεια τοποθετείτε το μείγμα σε ένα τάπερ και βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

    Με φιστίκι

    shutterstock-289068905.jpg

    Υλικά:

    • 3 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες και κατεψυγμένες
    • 2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου
    • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη matcha (προαιρετικό)
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου (προαιρετικό)
    • 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φιστίκια
    • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένα φιστίκια για γαρνίρισμα

    Εκτέλεση:

    Τοποθετήστε τις μπανάνες, το γάλα αμυγδάλου, τη σκόνη μάτσα και το εκχύλισμα αμυγδάλου σε ένα μπλέντερ. Χτυπήστε καλά μέχρι να εξομαλυνθεί το μείγμα και στη συνέχεια προσθέστε τα φιστίκι. Με μία σπάτουλα ανακατέψτε καλά χωρίς να χτυπήσετε για να έχετε και μία τραγανή ύλη στο παγωτό σας. Βάλτε το μείγμα σε ένα τάπερ και βάλτε το στην κατάψυξη για παραπάνω από 60 λεπτά!

    Red velvet & κρέμα από marshmallows

    shutterstock-1220243599.jpg

    Υλικά:

    • 1 συσκευασία cream cheese
    • 3/4 κούπας γάλα
    • 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
    • 3/4 κούπας ζάχαρη
    • 1/2 κούπα γάλα βουτύρου
    • 1 κ. σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
    • 2 κ. γ. κακάο
    • μία πρέζα αλάτι
    • 1/2 κούπα κρέμα από marshmallows

    Εκτέλεση: Συνδυάστε το cream cheese, τη ζάχαρη, το βουτυρόγαλα, το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, τη σκόνη κακάο και το αλάτι σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Καλύψτε τα και αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον δυο ώρες ή καλύτερα κι όλη τη νύχτα, αν δεν το βιάζεστε! Έπειτα, προσθέστε το marshmallow topping και ανακατέψτε καλά. Τέλος, βάλτε το soon-to-be παγωτό στην κατάψυξη κι αφήστε το όλο το βράδυ. Σερβίρετε με επιπλέον επικάλυψη marshmallow και απολαύστε το!

    Ροδάκινο

    shutterstock-286876202.jpg

    Υλικά:

    • 6 ροδάκινα μεσαίου μεγέθους σε κομματάκια
    • 1/2 κ. γλ. χυμός λεμονιού
    • 1/2 κούπα ζάχαρη
    • 2 κούπες κρέμα γάλακτος
    • 1 συσκευασία συμπυκνωμένο γάλα

    Εκτέλεση: Ανακατέψτε τα ροδάκινα, τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια μεσαία κατσαρόλα και ζεστάνετέ το για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να δέσουν τα υλικά και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει. Ύστερα βάλτε το στην κατάψυξη για δυο ώρες. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπήστε τη μέχρι να πήξει καλά. Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα ρίξτε αργά το συμπυκνωμένο γάλα, προσθέστε το πρώτο μείγμα με τα φρούτα και ανακέτεψτε καλά. Ύστερα τοποθετήστε τη δημιουργία σας στην κατάψυξη για να παγώσει για τουλάχιστον 6 ώρες.