fbpixel

Search icon
Search
4 απίστευτες ομελέτες για τους λάτρεις του είδους
TASTE

4 απίστευτες ομελέτες για τους λάτρεις του είδους

Θα ξετρελαθείτε με την πρώτη πιρουνιά


Μία από τις all time classic συνταγές για όλες τις ώρες της ημέρας είναι χωρίς δεύτερη σκέψη, η ομελέτα. Το βασικό της συστατικό, τα αυγά, έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας, οπότε εκτός από το γεγονός ότι θα ικανοποιήσετε τη γευστική σας παλέτα με την επιλογή της θα χαρίσετε και τα απαραίτητα συστατικά στον οργανισμό σας. Οι παραλλαγές της είναι πάρα πολλές για όλα τα γούστα, ενώ όποια στιγμή της ημέρας κι αν αποφασίσετε να την φτιάξετε και να τη γευτείτε, θα σας κρατήσουν χορτάτες. 

Παρακάτω έχουμε συλλέξεις τις πιο νόστιμες συνταγές που θα ανυπομονείτε να δοκιμάσετε!

The classic way 

akis-petretzikis-omeleta.jpg

Υλικά

  • 3 αβγά, φρέσκα, μεγάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. γραβιέρα

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και ξεκινάμε να χτυπάμε τα αυγά μας με ένα πιρούνι. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λάδι, το απλώνουμε παντού και μετράμε 30’’ για να κάψει. Μόλις αρχίσει το λάδι να φεύγει από το κέντρο του τηγανιού, ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.Δε γυρνάμε την ομελέτα. Με ένα κουτάλι παίρνουμε την άκρη, την πάμε προς τα μέσα και το κενό το καλύπτουμε με το αυγό που δεν έχει ακόμα ψηθεί.Όταν είναι έτοιμο το αυγό, κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι και τρίβουμε λίγη γραβιέρα. Παίρνουμε το τηγάνι, γυρνάμε με το χέρι και σερβίρουμε. Δεν πρέπει να έχει πάρει χρώμα και εσωτερικά να είναι ζουμερή. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε θυμάρι και γραβιέρα.

Άκης Πετρετζίκης

The french way

basic-french-omelet-930x550.jpg

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 2 κ. σ. νερό
  • 1/8 κ. γλ. αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 1 κ. γλ. βούτυρο
  • 1/3 κούπας γέμιση με τυριά και λαχανικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα αυγά με το νερό, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και μόλις λιώσει ρίξτε μέσα το μείγμα με τα αυγά. Ψήστε την ομελέτα σας μέχρι να είναι έτοιμη, τσεκάροντας που και που τα σημεία περιμετρικά. Μόλις αρχίζουν να ξεκολλάνε οι άκρες από το τηγάνι σημαίνει ότι είναι έτοιμη. Έπειτα, ρίξτε την γέμιση στη μια πλευρά και κλείστε την με την άλλη. Ψήστε για μερικά λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσουν τα τυριά και είστε πανέτοιμοι για απόλαυση!

The different way 

shutterstock-350153795.jpg

Υλικά

  • 10 αβγά, χτυπημένα
  • 1 κολοκύθι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 πατάτες φούρνου σαν τηγανητές
  • 250ml γάλα φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τις πατάτες 

  • 4 μέτριες πατάτες
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Για τις πατάτες 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μπαστουνάκια. Ραντίστε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνετε πολύ ελαφρά και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και τοποθετήστε τις πατάτες ομοιόμορφα. Ψήστε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Για την ομελέτα
 

Πολτοποιήστε το κολοκύθι, το καρότο και το κρεμμύδι. Σε μεγάλο τηγάνι (κατά προτίμηση κατάλληλο και για φούρνο) ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά. Προσθέστε τις πατάτες, ανακατέψτε ελαφρά και περιχύστε με τα αβγά. Μεταφέρετε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε στους 180 βαθμούς C, στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ομελέτα.

The sweet way 

Υλικά

    • 2 αυγά
    • 2-3 κ.σ. γάλα
    • 1/2 κ.σ. κανέλα
    • 2 κ.σ. μέλι
    • 1 κούπα μούρα κατεψυγμένα
    • 1/2 κούπα γιαούρτι
    • Σπιτική γκρανόλα για topping
    • Ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας για το μαγείρεμα

    Εκτέλεση 

    Βάλτε τα μούρα σε ένα τηγάνι και πρόσθεσε 1/4 κούπας νερό και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Παράλληλα, ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα, την κανέλα και το μέλι. Ζεστάνετε το τηγάνι μέχρι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι. Ρίξτε το μείγμα των αυγών και φτιάξτε την ομελέτα. Βάλτε την ομελέτα σε ένα πιάτο και ολοκληρώστε με το γιαούρτι, τα μούρα και τη γκρανόλα.