fbpixel

Search icon
Search
4 απαραίτητα tips για τις πρώτες κοινές διακοπές με τον σύντροφό σας
PSYCHOLOGY

4 απαραίτητα tips για τις πρώτες κοινές διακοπές με τον σύντροφό σας

Ένα εμπόδιο που πρέπει να περάσετε


Οι πρώτες διακοπές με τον σύντροφό σας είναι ένα θέμα που σίγουρα σας έχει απασχολήσει. Αν καταφέρατε να φτάσετε σε αυτό το σημείο σημαίνει πως η σχέση σας έχει περάσει σε ένα επόμενο στάδιο και πως πιθανότατα έχετε ξεφύγει από αυτό της απλής γνωριμίας. Παρόλα αυτά, όπως μπορεί να γνωρίζετε οι πρώτες κοινές διακοπές ενέχουν μερικούς κινδύνους, οι οποίοι είναι πιθανό να οδηγήσουν σε μια μικρή ρήξη ή ακόμη και σε χωρισμό. Εδώ, θα δείτε τις περίεργες συμπεριφορές, τις καθημερινές συνήθειες αλλά και όλα αυτά που πιθανότατα θα θα σας ενοχλούσαν σε μια συγκατοίκηση. Λένε, πως τα ζευγάρια που ταξιδεύουν μαζί καταφέρνουν να μείνουν ερωτευμένα. Αν, λοιπόν, κι εσείς επιθυμείτε μια τέτοια κατάληξη στη σχέση σας τότε θα πρέπει να κάνετε αυτό το μεγάλο βήμα φέτος το καλοκαίρι και να ανακαλύψετε τους αγαπημένους σας προορισμούς παρέα με το ταίρι σας.

Είναι σίγουρο πως για πάντα θα θυμάστε αυτή την εμπειρία και είτε θα χαζογελάτε παρέα στον καναπέ είτε θα προσπαθείτε να πείσετε τον εαυτό σας να μην το δοκιμάσει ποτέ ξανά. Οι κοινές διακοπές είναι μια παγίδα για αρκετά καλούς παίκτες. Κάποιοι τις αγαπάνε από την πρώτη κιόλας στιγμή και άλλοι γίνονται, μια για πάντα, φανατικοί εχθροί. Κοινές διακοπές σημαίνει πως δε δημιουργούνται πια καλοκαιρινοί έρωτες στο νησί, το clubbing μέχρι το πρωί αποτελεί παρελθόν και φυσικά η σωστή διαγωγή γίνεται κανόνας και όχι εξαίρεση. Αν, λοιπόν, είστε έτοιμοι για αυτό το συναρπαστικό ταξίδι, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα και να το απολαύσετε όσο περισσότερο μπορείτε. You can do it!

couple1.png

Δώστε σημασία στην τοποθεσία

Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται αστείο, αλλά η αλήθεια είναι πως ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στις πρώτες κοινές διακοπές αποτελεί ο τόπος που θα τις περάσετε. Εάν επιλέξετε ένα μέρος, όπου δε γνωρίζετε τη γλώσσα, τότε είναι βέβαιο πως οι διακοπές σας χρειάζονται μεγαλύτερο προγραμματισμό. Κάτι τέτοιο μπορεί να χαλάσει τον ρομαντισμό, αλλά και τη διάθεσή σας, καθώς θα σας βάλει σε μια συνεχή διαδικασία στρες, κάτι το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση καλό θα ήταν να αποφύγετε. Ακόμη, για να δώσετε χρόνο αλλά και ποιότητα στις διακοπές με το ταίρι σας, καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα ήρεμο μέρος και όχι κάποιο το οποίο θα προτιμούσατε για τις διακοπές με τους φίλους σας. Ιδανικά θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα νησί χωρίς πολύ κόσμο και σίγουρα με περισσότερα ζευγάρια, έτσι ώστε να καταφέρετε να χαλαρώσετε και ταυτόχρονα να έχετε χρόνο ο ένας για τον άλλον χωρίς η πολυκοσμία να σας αποσυντονίζει.

Συζητήστε αυτά που σας αρέσουν

Πριν βγείτε στον δρόμο για την Ιθάκη θα ήταν πολύ χρήσιμο να γνωρίζετε τις προτιμήσεις του συντρόφου σας. Εάν το δικό σας στυλ είναι να διαβάζετε ατελείωτες ώρες βιβλία κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, ενώ ο σύντροφός σας επιθυμεί να νιώσει την περιπέτεια των extreme sports τότε καλό θα ήταν να το γνωρίζετε από την αρχή. Με αυτόν τον τρόπο, θα πετύχετε να είστε και οι δύο ευχαριστημένοι, καθώς και να μοιράσετε τον χρόνο σας, σε ό,τι σας εκφράζει. Έτσι, θα αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ρήξη. Η προετοιμασία είναι το κλειδί και εσείς οφείλετε να το γνωρίζετε. Προνοείστε και θα δείτε που όλα θα σας φανούν πιο απλά. 

couple.jpg

Αφήστε τα πάντα στην άκρη 

Η πρώτη φορά στην οποία πηγαίνετε, μαζί με τον σύντροφό σας διακοπές είναι ένα ιδιαίτερο turning point στη σχέση σας. Για αυτόν τον λόγο, οφείλετε να συμπεριφερθείτε αναλόγως. Ξεχάστε το κινητό σας και τα Instagram uploads, που κάνουν γνωστοί και φίλοι, ξεχάστε τις ενοχλητικές συνήθειές σας κι αφήστε στην άκρη όλα όσα σας απασχολούν από την οικογένεια και τη δουλειά σας. Μπορεί τα καθημερινά chit chat με την κολλητή σας στο τηλέφωνο να αποτελούν την αγαπημένη σας συνήθεια, αλλά σε αυτές τις διακοπές πρέπει να γίνουν παρελθόν. Σκεφτείτε πως όταν γυρίσετε στη βάση σας θα πρέπει να θυμάστε όλα αυτά που είδατε, γευτήκατε και νιώσατε και όχι το τι συνέβη όσο λείπατε. Έτσι, θα καταφέρετε να έρθετε πιο κοντά με τον σύντροφό σας και να δημιουργήσετε κοινές εμπειρίες που θα σας μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό. 

Συζητήστε για το budget

Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο και αρκετά δύσκολο, αλλά αυτή η κουβέντα οφείλει να γίνει. Είναι σημαντικό πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας να γνωρίζετε τα χρήματα που θα ξοδέψετε και για αυτόν τον λόγο πρέπει να σας γίνουν γνωστές και οι προθέσεις του συντρόφου σας. Τα οικονομικά είναι ένας παράγοντας, ο οποίος μπορεί να καταστρέψει τις διακοπές σας χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Δεν είναι ανάγκη να συζητήσετε ακόμη και για το τελευταίο ευρώ που θα ξοδέψετε, αλλά είναι σημαντικό εσείς κι ο σύντροφός σας να μπορείτε να αντέξετε τα ίδια οικονομικά βάρη. Φυσικά, στην περίπτωση που αυτό δε συμβαίνει οφείλετε να προσαρμοστείτε και να βρείτε μια μέση λύση για να περάσετε κι οι δύο ευχάριστα.