fbpixel

Search icon
Search
4 αγαπημένες γιορτινές συνταγές από γνωστούς Βρετανούς σχεδιαστές και μοντέλα
TASTE

4 αγαπημένες γιορτινές συνταγές από γνωστούς Βρετανούς σχεδιαστές και μοντέλα

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας στα festive τραπέζια


Φέτος, επιτρέψτε σε μερικούς από τους πιο αγαπημένους Βρετανούς σχεδιαστές και μοντέλα να εμπνεύσουν το γιορτινό μενού σας. Για ένα πραγματικά πρωτότυπο πρωινό ακόμη και μετά τα Χριστούγεννα, δοκιμάστε το Ferrero Rocher πάνω σε τοστ της σχεδιάστριας μόδας Molly Goddard η απογειώστε το μεσημεριανό σας με τη συνταγή για αστακό που προτείνει το top model Sam Rollinson. Σε κάθε περίπτωση, απλά θυμηθείτε να ακολουθήσετε τη συμβουλή του μοντέλου Stella Tennant προτού κατευθυνθείτε προς την κουζίνα: «Είναι πάντα μια καλή ιδέα να έχετε δίπλα σας την ώρα που μαγειρεύετε ένα ποτήρι κρασί ή σαμπάνια. Θα κάνει τη διαδικασία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και ευχάριστη». Let's cook!

Γέμιση με κάστανο, Stella Tennant, μοντέλο

befunky-collage-36.jpg

Υλικά:

  • 25 γρ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 πράσα
  • 100 γρ. bacon
  • 100 γρ. χοιρινό κρέας
  • 75 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 1/2 κ.σ. μαϊντανός
  • 1 1/2 κ.σ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σέλινο στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για πέντε λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα, προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε για άλλα πέντε λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά. Τοποθετήστε το κρέας σε ένα μπολ με κάστανα, φρυγανιά, μαϊντανό, φασκόμηλο και αυγό. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Τέλος, προσθέστε το μείγμα με τα κρεμμύδια, το σέλινο και το μπέικον μέσα στο μείγμα με το κρέας και ανακατέψτε πολύ καλά. Χρησιμοποιήστε το για να γεμίσετε είτε μια γαλοπούλα είτε κοτόπουλο και ψήστε στον φούρνο. 

Orange sorbet, Karen Elson, μοντέλο

befunky-collage-36-hYd6O.jpg

Υλικά:

  • 10 πορτοκάλια
  • 125 γρ. λευκή ζάχαρη
  • λίγο κονιάκ
  • φρέσκα φύλλα μέντας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση: Κόψτε τα πορτοκάλια στη μέση και βάζοντάς τα σε έναν αποχυμωτή βγάλτε τον χυμό τους. Έπειτα, με ένα κουτάλι αφαιρέστε την υπόλοιπη σάρκα τους και τοποθετήστε τα «άδεια» πορτοκάλια στο ψυγείο. Συνδυάστε τον χυμό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Ζεστάνετε το μείγμα μέχρις ότου η ζάχαρη λιώσει. Στη συνέχεια, προσθέστε κονιάκ για γεύση, ανακατέψτε και μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψάκι, τοποθετήστε το στην κατάψυξη και αφήστε το εκεί μέχρι να παγώσει. Τέλος, βάλτε μια μπάλα από το sorbet σας στα κενά πορτοκάλια και σερβίρετε με φρέσκα φύλλα μέντας. 

Ferrero Rocher σε ψωμί του τοστ, Molly Goddard, σχεδιάστρια μόδας 

befunky-collage-36-Ykczf.jpg

Η συνταγή της διάσημης Βρετανίδας σχεδιάστριας μόδας είναι απλή, εύκολη και πεντανόστιμη. Ειδικά, εάν είστε λάτρεις της σοκολάτας. «Το πιάτο που συνδέω περισσότερο με αυτήν τη festive περίοδο είναι το Ferrero Rocher πάνω σε ψωμί του τοστ. Σίγουρα υπάρχουν σοκολατάκια στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια των γιορτών, οπότε λόγω αυτού μου ήρθε η ιδέα να δημιουργήσω ένα γρήγορο και λαχταριστό γλυκό, που θα ξετρελάνει κάθε καλεσμένο μου. Όπως να απλώσω τα Ferrero Rocher πάνω σε ψωμί! Πως; Λιώστε τα σε μπεν μαρί και έπειτα μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα, απλώστε τα στο ψωμί του τοστ και voila! Προαιρετικά, προσθέστε και λίγο βούτυρο για extra ένταση στη γεύση». Το αποτέλεσμα θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας.

Extra tip: Προσθέστε από πάνω και μερικά κομματάκια μπανάνας! Yummy!

Irish spiced βοδινό κρέας, Erin O' Connor, μοντέλο 

befunky-collage-36-zisQh.jpg

Υλικά:

  • 1 κ.γ. μούρα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 10 γρ. αλάτι
  • 75 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. θαλασσινό αλάτι
  • 2 κιλά βοδινό στήθος

Εκτέλεση: Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά μαζί, στη συνέχεια συνδυάστε τα με το αλάτι, την καστανή ζάχαρη και το θαλασσινό αλάτι και ανακατέψτε καλά. Πασπαλίστε το πάνω από το βοδινό στήθος. Έπειτα, τοποθετήστε το στο ψυγείο. Αφήστε το να μαρινάρεται για επτά ημέρες. Όταν έρθει η ώρα να το μαγειρέψετε, βάλτε το σε μια κατσαρόλα και καλύψτε το με νερό. Σιγοβράστε το για δύο ώρες. Τέλος, μόλις ψηθεί, απομακρύνετέ το από τη φωτιά και περιμένετε μέχρι να κρυώσει. Ιδανικό για μεγάλα τραπέζια με πολλά άτομα, αφού η συγκεκριμένη ποσότητα είναι για 20 άτομα. Εάν, ωστόσο, θέλετε να κάνετε τη συνταγή για λιγότερους, περιορίστε την ποσότητα του κρέατος στο μισό. Enjoy!