fbpixel

Search icon
Search
4+1 podcasts για να ακούσετε φέτος στις καλοκαιρινές σας αποδράσεις
ARTS & CULTURE

4+1 podcasts για να ακούσετε φέτος στις καλοκαιρινές σας αποδράσεις

Ενδιαφέροντα ακούσματα που θα σας κρατήσουν την κατάλληλη συντροφιά


Τα podcasts αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο hot trend της φετινής χρονιάς, όσον αφορά την ενημέρωση και τη ψυχαγωγία. Ήδη στο εξωτερικό είναι αρκετά διαδεδομένα και φαίνεται πως πλέον εισέρχονται δυναμικά και στην ελληνική πραγματικότητα. Τι είναι όμως; Podcasts είναι κάθε είδους ηχογραφημένα επεισόδια που μπορεί ο καθένας να ακούσει μέσω του διαδικτύου από όπου κι αν βρίσκεται. Ακόμα λοιπόν και αν σχεδιάζετε να φύγετε για διακοπές, μη ξεχάσετε τα ακουστικά σας, καθώς υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα podcasts που μπορείτε να ακούτε στο αυτοκίνητο, το πλοίο, την παραλία.

Philosophize This

5-5cGKK.jpg

Μια φιλοσοφική και ιστορική εκπομπή που φωτίζει τα πρόσωπα και τις ιδέες που άλλαξαν τον κόσμο. Δε χρειάζεται να έχετε προηγούμενες γνώσεις φιλοσοφίας για να κατανοήσετε τα επεισόδια, αρκεί να τα ακούσετε από το πρώτο στο τελευταίο, καθώς τηρείται χρονολογική σειρά. Από τον Σωκράτη και τον Αριστοτέλη μέχρι τον Albert Camus και τον Μax Weber. Μια εκπομπή πολυποίκιλη, όπου o Stephen West μοιράζεται με τους ακροατές τις ιδέες μεγάλων στοχαστών και δίνει τροφή για σκέψη.

GiatiOxi

1-e6aAS.jpg

Πρόκειται για ένα ελληνικό podcast που δημιουργήθηκε από τη Δέσποινα Κανάκογλου και εξερευνεί πληθώρα θεμάτων όπως υγεία και ευζωία, επιχειρηματικότητα, επιστήμη κ.α. H ίδια σε φιλικό κλίμα συζητά με ειδικούς από διάφορους κλάδους και δίνει έμπνευση στους ακροατές της.

Για πες καμία ταινία

2-rHjfK.jpg

Για τους σινεφίλ, το συγκεκριμένο podcast αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή. Κριτικές ταινιών, αφιερώματα και κινηματογραφικές συζητήσεις. O Στάθης Κόλιας και ο Φίλιππος Χατζίκος σχολιάζουν εμβληματικές ταινίες, χωρίς να γνωρίζουν από πριν ο ένας τη γνώμη του άλλου. Θα μπορούσατε να προτείνετε στην παρέα σας να ακούσετε μαζί ένα σχετικό podcast, ώστε μετά να συζητήσετε τις απόψεις σας επί της συγκεκριμένης ταινίας. Αν φοβάστε τα spoilers, μην αποφύγετε τη συγκεκριμένη εκπομπή, καθώς τα περισσότερα επεισόδια είναι spoilers free.

Get Sleepy/Sleep Meditation and Stories

3-nz62k.png

Mindfulness είναι η έννοια που εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο σε βιβλία αυτογνωσίας και ψυχολογίας και σημαίνει η σύνδεση μας με το «εδώ και τώρα». Το podcast Get Sleepy είναι αυτό που μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με το παρόν, κάνοντας διαλογισμό και ασκήσεις χαλάρωσης που θα απομακρύνουν το άγχος της καθημερινότητας, σε τέτοιο βαθμό που θα σας πάρει ο ύπνος ακόμα και στην παραλία!

Ted Talks Daily

4-a4pZX.png

Τα Ted Talks είναι παγκοσμίως διαδεδομένα εδώ και αρκετά χρόνια. Μέσα από το Ted Talks Daily, μπορείτε να βρείτε την acoustic εκδοχή τους και να εμπνευστείτε από τις ιστορίες σπουδαίων προσωπικοτήτων. Επιστημονικά, πολιτικά, κοινωνικά και καλλιτεχνικά θέματα αναλύονται στη συγκεκριμένη εκπομπή και δίνουν την ευκαιρία στον ακροατή να μαθαίνει κάθε φορά κάτι καινούργιο, διευρύνοντας έτσι τους ορίζοντες του.

    Δυναμώστε τον ήχο και αφεθείτε στον μαγικό κόσμο των podcasts!