fbpixel

Search icon
Search
3 συνταγές με το αγαπημένο σας avocado που θα «σώσουν» τη διάθεσή σας κατά τη διάρκεια του lockdown
TASTE

3 συνταγές με το αγαπημένο σας avocado που θα «σώσουν» τη διάθεσή σας κατά τη διάρκεια του lockdown

Απολαύστε ελεύθερα, δημιουργώντας ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις



Τι καλύτερο από ένα γεμάτο πρωινό, που μπορεί να μετατραπεί σε brunch, αλλά και σε ένα ξεχωριστό snack για όλες τις ώρες της ημέρας, το οποίο μας χαρίζει χαμόγελο; Είναι αλήθεια πως δεν πρέπει να παραμελούμε τη διατροφή μας και να δείχνουμε μια συνέπεια σε αυτήν, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του 2ου lockdwon. Η αγάπη των food lovers για το avocado είναι πλέον ευρέως γνωστή, ενώ αυτό αποτελεί ένα τρόφιμο, που εκτός από τις μοναδικές ευεργετικές του ικανότητες στον οργανισμό μας, ενώ λοιπόν τον θωρακίζει, καταφέρνει και μας ενθουσιάζει με τη γεύση του, αλλά και τις δεκάδες συνταγές, στις οποίες μπορεί να συμπεριληφθεί και να δείχνει υπέροχο.

Ξεκινήστε λοιπόν κι εσείς να δημιουργείτε τις παρακάτω φανταστικές συνταγές με avocado και αισθανθείτε μοναδικά! 

Avocado Toast με αυγό

shutterstock-1059868037.jpg

Υλικά

  • 1/2 αβοκάντο
  • 1/2 κ.γλ. χυμό λεμονιού
  • Λίγο αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και βγάζουμε το εσωτερικό του μ’ ένα κουτάλι. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζουμε το αβοκάντο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μ’ ένα πιρούνι. Φρυγανίζουμε λίγο το ψωμί και απλώνουμε το μείγμα με το αβοκάντο. Προσθέτουμε μερικές σταγόνες από το ελαιόλαδο κι είναι έτοιμο!

    Ακολουθείτε την παραπάνω βασική συνταγή και συμπληρώνετε με αυγό της επιλογής σας -τηγανητό, βραστό ή ποσέ. Εάν αγαπάτε τις πιο πικάντικες γεύσεις, τότε μπορείτε να συμπληρώσετε με μερικές σταγόνες ταμπάσκο. Συνδυάστε το και με ένα μείγμα πράσινης σαλάτας στο πλάι, αλάτι, πιπέρι και είστε έτοιμοι! Φυσικά, αυτή η συνταγή αποτελεί μια χορταστική και γευστική πρόταση για όλες τις ώρες της ημέρας.

    Ομελέτα με αβοκάντο

    shutterstock-1059916856.jpg


    Υλικά:

    • 2 αβγά
    • 1 φέτα κασέρι
    • 2 φέτες γαλοπούλα
    • 30 γρ τυρί φέτα
    • 1/2 αβοκάντο
    • 1 κουταλιά ηλιέλαιο
    • Αλάτι
    • Πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Καθαρίζουμε πρώτα το αβοκάντο να είναι έτοιμο. Το πατάμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε τα αυγά μέσα, μόλις ψηθεί η μία πλευρά, το γυρίζουμε από την άλλη με μία σπάτουλα, απλώνουμε το κασέρι, βάζουμε το αβοκάντο, τη γαλοπούλα, τρίβουμε το τυρί και με την βοήθεια της σπάτουλας την διπλώνουμε.

    Avocado Pasta

    avocado-pasta-10-ILqME.jpg

    Υλικά:

    • 1 συσκευασία μακαρόνια της αρεσκείας σας
    • μισό αβοκάντο
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • λίγο κόλιανδρος
    • χυμός από 1/4 λάιμ
    • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
    • αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
    • 1 τηγανητό αυγό

    Εκτέλεση: Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Όσο ψήνονται, βάλτε σε ένα μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις είναι έτοιμα, κρατήστε δύο κουταλιές της σούπας από τον ζωμό για να τον ρίξετε στο μείγμα του αβοκάντο. Ανακατέψτε τα μακαρόνια με την avocado sauce και προσθέστε από πάνω αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο και αυγό. Είστε έτοιμοι!