fbpixel

Search icon
Search
3 συνταγές με avocado για εσάς που το λατρεύετε
TASTE

3 συνταγές με avocado για εσάς που το λατρεύετε

Το «διάσημο» superfood στα καλύτερά του


Θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή superfoods της νέας εποχής. Πλέον μπορούμε να πούμε ότι το avocado βρίσκεται στην κορυφή της διατροφικής μας λίστας. Είτε γιατί συμβάλλει στη δημιουργία λαχταριστών γευμάτων, όπως του αγαπημένου μας πρωινού, είτε γιατί καταφέρνει και μας προσφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που αναζητούμε από ένα και μόνο τρόφιμο. 

Εάν λοιπόν, βρίσκεστε στους λάτρεις του τότε δεν έχετε παρά να συνεχίσετε να διαβάζετε, ώστε να ανακαλύψετε μοναδικές -εύκολες & γρήγορες- συνταγές με avocado που σίγουρα θα δοκιμάσετε!

Avocado Toast με σολομό

shutterstock-1049283944.jpg

Υλικά

  • Avocado, λιωμένο με το πιρούνι
  • Φρυγανισμένο ψωμί, κατά προτίμηση πολύσπορo
  • Aλάτι, πιπέρι
  • Σολομός

Εκτέλεση

Απλώνουμε πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί μια ποσότητα λιωμένο avocado, προσθέτουμε μια φέτα σολομού, αλατωπιπερώνουμε και απολαμβάνουμε.

Vegan sandwich με αβοκάντο & φύτρες

shutterstock-1482378080.jpg
Υλικά

Για το sandwich
 

  • 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
  • ½ ώριμο αβοκάντο
  • 1-2 μεγάλες φέτες ντομάτας
  • 1 μικρή χούφτα φύτρες
  • ½ κ.γ. φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

  • 1 αγγούρι, κομμένο σε ροδέλες
  • 4 ντοματίνια, κομμένα στη μέση,
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • αλάτι

Εκτέλεση 

Φρυγανίζουμε ελαφρά το ψωμί. Για επιπλέον γεύση μπορούμε να τρίψουμε και μία σκελίδα σκόρδο από πάνω. Στη συνέχεια, αλείφουμε τις φέτες με τη μουστάρδα. Βάζουμε πάνω στη μία αβοκάντο, κομμένο σε φέτες και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον κόλιανδρο και τις φύτρες κι αν θέλουμε αλατοπιπερώνουμε λίγο ακόμα. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη φέτα. Συνοδεύουμε με τη σαλάτα.

Σαλάτα αβοκάντο με vinaigrette πορτοκαλιού

shutterstock-1160199016.jpg

Υλικά

  • 1 αβοκάντο
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 μαρούλι
  • Λίγη ρόκα
  • 1 αγγούρι
  • 1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι, το στύβετε και χρησιμοποιείτε 2 κουταλιές της σούπας για τη vinaigrette. Αναμιγνύετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακινείτε καλά σε ένα βαζάκι ώστε να αναμιχθούν τα υλικά. Τοποθετείτε τα φύλλα του μαρουλιού, το κομμένο αγγούρι και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τη vinaigrette πορτοκαλιού και ανακατεύετε.

Enjoy!