fbpixel

Search icon
Search
3 συνταγές για τα πιο νόστιμα μπιφτέκια χωρίς κρέας
TASTE

3 συνταγές για τα πιο νόστιμα μπιφτέκια χωρίς κρέας

Δοκιμάστε γεύσεις που θα σας καταπλήξουν


Το καλοκαίρι αποτελεί την τέλεια αφορμή για να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις, αλλά και να υιοθετήσουμε ένα ακόμη πιο healhty lifestyle, δείχνοντας την προτίμησή μας σε ελαφριά γεύματα, που δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό μας. Γευστικά και διαφορετικά, σκεφτείτε να δημιουργήσετε πιάτα που θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας χρησιμοποιώντας απλά λαχανικά και όσπρια για τέλειο αποτέλεσμα. Είτε είστε vegan, vegetarian είτε απλά θέλετε να αποφύγετε το κρέας για ένα χρονικό διάστημα από τη διατροφή σας και δεν γνωρίζετε με τι να το αντικαταστήσετε, σας έχουμε τις 3 πιο νόστιμες συνταγές για λαχταριστά μπιφτέκια χωρίς κρέας. 

Bon Appétit!

Μπιφτέκια από μανιτάρια

shutterstock-1564815796.jpg

Υλικά

  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομένος μαϊντανός
  • 2 κ.σ. φυλλαράκια δυόσμος
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανάκι. Τα κόβουμε και τα βάζουμε λίγα-λίγα στο μούλτι. Τα ψιλοκόβουμε στο μούλτι. Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια για να βγάλουν τα υγρά τους. Αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε τα μανιτάρια που σοτάραμε, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φρυγανιά για να κάνουμε τη ζύμη για τα μπιφτέκια μανιταριών. Πλάθουμε με ελαφρά λαδωμένα χέρια δίνοντας σχήμα μπιφτεκιού και τα περνάμε σε τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε αντικολλητικό σχαροτήγανο που έχουμε λαδώσει, στα κάρβουνα ή στο γκριλ, περίπου 5΄ από κάθε μεριά. Σερβίρουμε με σαλάτα. 

    Μπιφτέκια από καρότο & πατάτα 

    shutterstock-613760858.jpg

    Υλικά

    • 4 πατάτες
    • 3 καρότα
    • 2 κρεμμύδια
    • λίγο δυόσμο
    • πιπέρι
    • αλάτι
    • κύμινο
    • τριμμένη φρυγανιά

    Εκτέλεση

    Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι. Στο νερό να έχουμε βάλει αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε στο μούλτι μαζί με τα μπαχαρικά και λίγη τριμμένη φρυγανιά. Αφού κρυώσει το μείγμα (εκτός ψυγείου) πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάμε πάλι από τη φρυγανιά. Τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και στο φούρνο στο γκριλ στους 200 C για 30 λεπτά περίπου.

    Μπιφτέκια από κουνουπίδι

    shutterstock-1519543979.jpg

    Υλικά

    • 330 γρ. κουνουπίδι σε μπουκίτσες
    • 1 μέτριο αυγό
    • 60 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
    • 100 γρ. τυρί cheddar
    • 100 γρ. παρμεζάνα
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Σως γιαουρτιού για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση 

    Βάζουμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τη γεμίζουμε με αλατισμένο νερό και την αφήσουμε να βράσει. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα κουνουπίδια και τα αφήνουμε να βράσουν πολύ καλά για 5-10 λεπτά. Σουρώνουμε, στραγγίζουμε τα κουνουπίδια και τα αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξουν πολύ καλά. Μόλις κρυώσουν, μεταφέρουμε τα κουνουπίδια σε ένα μπολ και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τα πατάμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, φοράμε γάντια μίας χρήσης και πλάθουμε μπαλάκια των 30 – 40 γρ. περίπου και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστά με σως γιαουρτιού.