fbpixel

Search icon
Search
3 σημαντικές γυναίκες που διαμόρφωσαν τον κόσμο της ομορφιάς
BEAUTY PEOPLE

3 σημαντικές γυναίκες που διαμόρφωσαν τον κόσμο της ομορφιάς

Εμβληματικές γυναικείες προσωπικότητες που ξεχώρισαν


Με αφορμή μια Παγκόσμια Μέρα είναι ωραίο που βρίσκουμε αφορμή για να σκεφτόμαστε ποιοι άνθρωποι και ποιες προσωπικότητες επηρέασαν τον κόσμο και συνέβαλαν να καθιερωθεί η ημέρα αυτή ως ορόσημο του χρόνου. Η επιλογή ενός θέματος ή ενός ατόμου που εμπνέει είναι πάντα άλλωστε μια πρόκληση και σήμερα η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας είναι μια στιγμή για να θυμηθούμε εκείνες που έχουν ξεχωρίσει κι έχουν διαμορφώσει κι αυτές από την πλευρά τους τον κόσμο μας, όπως τον ξέρουμε σήμερα. 

Στον διεθνή χάρτη της ομορφιάς υπάρχουν πολλές μορφές που τον έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα και έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν και να αποτελέσουν πρότυπα και πηγή έμπνευσης παγκοσμίως, δημιουργώντας διεθνώς αναγνωρισμένα brands.

Εμείς, ωστόσο ξεχωρίσαμε τις τρεις εκείνες εμβληματικές προσωπικότητες, τις γυναίκες που άλλαξαν και διαμόρφωσαν το beauty στερέωμα, χτίζοντας τις βάσεις και διαμορφώνοντας διαχρονικά trends που αντέχουν στον χρόνο.

Estée Lauder

Όταν ακούμε το όνομα Estée Lauder το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι τα εξαιρετικά καλλυντικά αυτού του brand αλλά και τη ροζ κορδέλα που δημιούργησε για τον καρκίνο του μαστού. Η Estée γεννήθηκε το 1908 στη Νέα Υόρκη από Εβραίους μετανάστες γονείς και το πραγματικό της όνομα ήταν Josephine Esther Mentzer. Η ίδια έγινε η πιο επιτυχημένη αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας της εποχής της. Η μόνη γυναίκα που ήταν στη λίστα του περιοδικού Time το 1989 με τις 20 πιο σημαντικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα. Η ίδια διαπίστωσε στις αρχές της δεκαετίας του '90 ότι πρέπει να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού και δημιούργησε τη ροζ κορδέλα, η οποία είναι πια iconic και σήμα-κατατεθέν στην εκστρατεία πρόληψης.

ddp9zqxxsaaqv-p.jpg

Jo Malone

Και στην περίπτωση της Jo Malone, της Joanne Lesley Malone, έχουμε να κάνουμε με μια γυναίκα αυτοδημιούργητη. Η ίδια γεννημένη το 1963 στην Αγγλία, από μικρή έκανε τα δικά της mix σε αρώματα και λάδια. Έτσι, σιγά σιγά μεγαλώνοντας δημιούργησε τη δική της εταιρία με πολυτελή αρώματα για το σπίτι, την οποία και πούλησε στον όμιλο Estée Lauder το 2006. Πριν λίγα χρόνια, και αφού διαγνώστηκε με καρκίνο, λάνσαρε ένα νέο brand, με το όνομα Jo Loves, με διαφορετική φιλοσοφία. Αν και δυσλεξική, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με θέμα τη ζωή και την καριέρα της με τίτλο Jo Malone - My Story, μια πραγματική έμπνευση για κάθε γυναίκα. Τέτοια παραδείγματα δείχνουν ξεκάθαρα ότι όταν ένας άνθρωπος -ανεξαρτήτου φύλου- βάζει στόχους και είναι παθιασμένος, τότε δεν έχει να βασιστεί παρά στις δυνάμεις του για να το καταφέρει...

jo-malone-wordpress2.jpg

Elizabeth Arden

Η Florence Nightingale Graham, όπως ήταν το πραγματικό όνομα της Elizabeth Arden, αυτής της δυναμικής γυναίκας που γεννήθηκε την Πρωτοχρονιά το 1878 στον Καναδά. Η ίδια, μια σθεναρή υποστηρικτής των δικαιωμάτων των γυναικών καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής της, είχε παρελάσει το 1912 στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, προσφέροντας κόκκινα κραγιόν στις σουφραζέτες ως σύμβολο δύναμης και αλληλεγγύης. Μια απόχρωση άλλωστε που συνδέεται με τις ισχυρές γυναίκες. Ακόμη και σήμερα, το brand συνεχίζει να υποστηρίζει τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους μέσω της καμπάνιας March On. Μπροστά από την εποχή της και πηγαίνοντας αντίθετα στην ανδροκατούμενη κοινωνία στην οποία ζούσε τότε, δεν εφησυχάστηκε στην επιτυχία της, αλλά προσπαθούσε πάντα να βοηθά στη διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων ανάμεσα στα δύο φύλα.

elizabeth-arden-2-53062183x1-56aa27315f9b58b7d00104d4.jpg