fbpixel

Search icon
Search
3 πανεύκολες συνταγές για μπισκότα που δε θέλουν ψήσιμο
TASTE

3 πανεύκολες συνταγές για μπισκότα που δε θέλουν ψήσιμο

Λίγα υλικά, καθόλου φούρνος και απέραντη νοστιμιά!


Ήταν το πρωινό μας όταν ήμασταν παιδιά και θέλαμε κάτι γλυκό για να συνοδεύσουμε το γάλα μας. Είναι η αγαπημένη λιχουδιά για τον απογευματινό καφέ και σίγουρα ένα γλυκό, στο οποίο κανείς δε μπορεί να πει «όχι», όλες τις ώρες της ημέρας. Τα μπισκότα είναι η ένοχη απόλαυση μικρών και μεγάλων. Πώς θα σας φαινόταν, εάν σας έλεγε κάποιος, ότι υπάρχει τρόπος για να τα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι χωρίς να χρειαστεί να τα ψήσετε; Η απάντηση θα είναι μάλλον ενθουσιώδης, αφού οι επόμενες συνταγές θα σας βάλουν αμέσως στην κουζίνα και θα γίνουν οι αγαπημένες σας. Enjoy!

Σοκολάτα και καρύδα 

chocolatecookies.jpg

Υλικά:

  • 4 κούπες τριμμένη καρύδα (χωρίς ζάχαρη)
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 1/2 κούπα γάλα καρύδας
  • 2-3 κούπες σταγόνες σοκολάτας 

Εκτέλεση: Βάλτε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα και αφήστε το στην άκρη. Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε τη μη ζαχαρωμένη και τριμμένη καρύδα κι ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσει μία ελαφρύτερη υφή. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε για ένα επιπλέον λεπτό. Προσθέστε το γάλα καρύδας και συνεχίστε να ανακατεύετε. Μόλις ετοιμαστεί το μείγμα σας, σκουπίστε καλά τα χέρια σας και σχηματίστε μικρές μπάλες. Τοποθετήστε τις μπάλες στο ταψί με τη λαδόκολλα και πιέστε την καθεμία από αυτές για να δώσετε το σχήμα του μπισκότου. Τοποθετήστε τα cookies στην κατάψυξη για να τα σταθεροποιήσετε. Μόλις τα μπισκότα είναι σταθερά, λιώστε τα τσιπ σοκολάτας σας και ρίξτε τα από πάνω. Έπειτα, βυθίστε κάθε μπισκότο στη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να γεμίσει με σοκολάτα παντού. 

Raspberries και κινόα 

no-bake-raspberry-quinoa-cookies.jpg

Υλικά:

  • 1/4 κούπας λάδι καρύδας
  • 1/4 κούπας maple syrup
  • 1/2 κούπα βούτυρο από ξηρούς καρπούς της επιλογής σας
  • 1/2 κούπα σκόνη από raspberries, την οποία θα βρείτε σε βιολογικά προϊόντα ή θα τη φτιάξετε μόνοι σας
  • 1/2 κούπα κινόα
  • 1/2 κούπα βρώμη
  • 1/2 κούπα τριμμένη καρύδα
  • για topping επιλέξτε χοντρό θαλασσινό αλάτι και έξτρα τριμμένη καρύδα 

Εκτέλεση: Βάλτε λαδόκολλα σε ένα ταψί κι αφήστε το στην άκρη. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώστε μαζί το λάδι καρύδας, το σιρόπι και το βούτυρο από τους ξηρούς καρπούς. Στη συνέχεια, για να κάνετε τη σκόνη βατόμουρου, βάλτε σε ένα μείγμα παγωμένα και αποξηραμένα raspberries και χτυπήστε τα μέχρι να έχετε μία πούδρα. Προσθέστε αυτή τη σκόνη σε ένα μίξερ μαζί με κινόα, βρώμη και καρύδα. Ρίξτε τα υγρά συστατικά πάνω από το στεγνό αυτό μείγμα και ανακατέψτε για να ομογενοποιηθεί. Έπειτα, ρίξτε το μείγμα πάνω στο προετοιμασμένο φύλλο ψησίματος, διαμορφώνοντάς το με τα χέρια σας εάν θέλετε. Πασπαλίστε με θαλασσινό αλάτι και καρύδα και τοποθετήστε τα μπισκότα στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου. 

Λευκή σοκολάτα και φυστικοβούτυρο 

pbcookieclusters-19.jpg

Υλικά:

  • 1 συσκευασία από σταγόνες λευκής σοκολάτας
  • 1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
  • 1 κούπα δημητριακά ρυζιού 
  • 1 κούπα φυστίκια
  • 1 κούπα marshmellows

Εκτέλεση: Προετοιμάστε δύο φύλλα ψησίματος, τοποθετώντας σε αυτά φύλλα λαδόκολλας. Σε ένα μεγάλο κύπελλο, βάλτε τη λευκή σοκολάτα, το φυστικοβούτυρο και τοποθετήστε το στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό για να λιώσουν. Σταματήστε και ανακατέψτε με μία σπάτουλα. Στο μείγμα αυτό, προσθέστε 1 φλιτζάνι δημητριακά, φιστίκια, marshmallows και ανακατέψτε για να καλυφθούν όλα. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας, ρίξτε μικρές ποσότητες από το μείγμα στις λαδόκολλες. Αφήστε, έπειτα, τα μπισκότα να σταθεροποιηθούν για περίπου 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Είστε έτοιμοι!