Οι γρήγοροι ρυθμοί εργασίας στο γραφείο και οι καθημερινές υποχρεώσεις πολλές φορές μας ωθούν στο να παραμελούμε τη διατροφή μας και να μην προσέχουμε τι τρώμε. Η πιο γρήγορη και ιδανική λύση είναι οι σαλάτες, που πλέον αποτελούν ένα ολοκληρωμένο και άκρως θρεπτικό γεύμα για όσους από εσάς δεν έχετε καθόλου χρόνο στη διάθεσή σας για να ετοιμάσετε κάτι πιο χρονοβόρο μαγειρικά ή για εσάς που επιθυμείτε να βελτιώσετε το diet plan σας και να αποκτήσετε ένα υγιέστερο lifestyle. Εμείς λοιπόν σας βρήκαμε τις 3 πιο νόστιμες, χορταστικές και άκρως υγιεινές salad recipes για να φτιάξετε και να πάρετε μαζί σας σε μια office day που τα to-dos σας είναι ατελείωτα.
Tαμπουλέ με κινόα, μήλα και καρύδια
Υλικά:
- 300 γρ. κινόα βρασμένη
- 2 μήλα κόκκινα με τη φλούδα, κομμένα σε μικρούς κύβους και περασμένα με λίγο λεμόνι
- 2 αγγουράκια μικρά, κομμένα σε μικρούς κύβους
- 2 κρεμμύδια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές λοξές φέτες
- ¼ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 150 γρ. καρύδια σπασμένα με το χέρι σε χοντρά κομμάτια
- 3 κουτ. σούπας ξίδι παλαιωμένο
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ροζ πιπέρι χοντροαλεσμένο, για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο bowl, τα ανακατεύετε και αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να ενωθούν όλα τα αρώματα. Σερβίρετε τη σαλάτα πασπαλισμένη με ροζ πιπέρι.
Σαλάτα με κουνουπίδι και γλυκοπατάτα
Υλικά:
- 2 μικρές γλυκοπατάτες
- 1 μικρό κεφαλάκι κουνουπίδι
- 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
- 8 φύλλα μαρουλιού καλά πλυμμένα
- 2/3 κούπας σπόροι ροδιού
Εκτέλεση: Κόψτε σε σχετικά μικρά κομμάτια όλα τα λαχανικά σας εκτός από το μαρούλι και απλώστε τα σε ένα ταψί στο οποίο προηγουμένως έχετε στρώσει μια λαδόκολλα. Ψήνετε για 25 με 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου και μόλις περάσει αυτό το διάστημα τα αφαιρείτε από τον φούρνο και τα αφήνετε για λίγο να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα κι έχετε ένα ωραίο dressing ρίχνετε μέσα τους σπόρους και τα φύλλα μαρουλιού. Ανακατεύετε και βάζετε μέσα και τα ψημένα λαχανικά. Ανακατεύετε ξανά και είστε έτοιμοι!
Ceasar's με ρεβίθια και kale
Υλικά:
- 2 συσκευασίες ρεβίθια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα
- 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο kale
- 2 μικρές πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση: Απλώστε σε μια λαδόκολλα τα ρεβίθια και ρίξτε από πάνω ελαιόλαδο, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ψήστε τα για 30 λεπτά και βγάλτε τα από τον φούρνο. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού, την παρμεζάνα, το σκόρδο και το αλάτι. Προσθέστε έπειτα το kale και τις πιπεριές. Σερβίρετε σε ένα βαθύ μπολ και ρίξτε από πάνω τα ρεβίθια τα οποία καλό θα είναι να τα έχετε αφήσει προηγουμένως να κρυώσουν.