fbpixel

Search icon
Search
3 ολοκαίνουριες συλλογές από τον χώρο του design που θα σας εκπλήξουν
DESIGN NEWS

3 ολοκαίνουριες συλλογές από τον χώρο του design που θα σας εκπλήξουν

Oι hot right now collections που θα θέλετε να πάρουν θέση στην κατοικία σας


Οι μεγάλοι οίκοι μόδας αλλά και διάσημοι καλλιτέχνες, μας συνηθίζουν τελευταία σε νέα «ανοίγματα» με είδη για το σπίτι, θέτοντας ισχυρά θεμέλια στον χώρο του interior design με γνώμονα την υψηλή αισθητική και την απαράμιλλη φινέτσα. Ειδικά τώρα την άνοιξη, η βιομηχανία ολοένα κι εμπλουτίζεται με υπέροχες συλλογές που έχουν στόχο να αναβαθμίσουν τις κατοικίες όλων αυτών που ακολουθούν πιστά τις τάσεις στη διακόσμηση και παραμένουν προσηλωμένοι στη δημιουργία ενός ξεχωριστού κι εκλεπτυσμένου σκηνικού για τους προσωπικούς τους χώρους.

Παρακάτω οι brand new collections από τον χώρο του design που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας!

Η Diptyque εμπνέεται από την Ελλάδα για τη νέα της συλλογή

diptyque-artist-palette-02-nature-morte-11-v1.jpg

Η Diptyque αποκαλύπτει μια νέα συλλογή εμπνευσμένη από τη Μεσόγειο. Βάζα που παραπέμπουν στην αρχαία Ελλάδα, στάμνες που αντλούν έμπνευση από τους πίνακες του Matisse, κεριά που απογειώνουν τις αισθήσεις και κάνουν τον νου να ταξιδεύει και άλλα αντικείμενα, που φανερώνουν την αγάπη των δημιουργών του οίκου για τα χρώματα και την ατμόσφαιρα της Μεσογείου.

Ωδή στην αρχαία Ελλάδα, την Προβηγκία, τις τουρκικές ακτές, τις ιταλικές βίλες, τις αγορές της Βόρειας Αφρικής, την Αίγυπτο...
diptyque-artist-palette-02-nature-morte-10-v2.jpg


Οι Matthieu Cossé και Coco Brun δημιούργησαν μια συλλογή βγαλμένη από τη μυθολογία, λανσάροντας μια περιορισμένη σειρά από πιάτα και στάμνες που θυμίζουν τη χρυσή εποχή του Vallauris, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους καμβάδες που θυμίζουν τα έργα του Matisse ή του Cézanne. Η collection εμπλουτίζεται από τρεις θήκες από τρίχρωμο ιταλικό δέρμα, που είναι ιδανικές για να «ντύσουν» τα κεριά, για τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν σπάνια υλικά, όπως το χρωματιστό γυαλί Murano από το design studio Stories of Italy. Τα πανέμορφα κεραμικά είδη φέρουν τη σχεδιαστική υπογραφή των Cécile Bichon και Sophie Irwin.

Meet the collection

Το clothing brand J Crew παρουσιάζει την πρώτη του home collection σε συνεργασία με το Liberty London

bg627-pt0875-ld-a201.jpg

Μια πραγματική έκπληξη από τον χώρο του design: Το διάσημο clothing brand J Crew ενώνει τις δυνάμεις του με το ινστιτούτο του Λονδίνου, Liberty London, παρουσιάζοντας τη first ever συλλογή του για το σπίτι. Η Head of Women’s Design του J Crew, Olympia Gayot, εξηγεί πως υπάρχει κάτι που την ενώνει με το Liberty London, και αυτό δεν είναι άλλο από το πάθος που τρέφουν και οι δύο για το "art of living".

Η συλλογή περιλαμβάνει sleep masks, σεντόνια και μαξιλαροθήκες, τραπεζομάντιλα και χαρτοπετσέτες -όλα αποτυπώνουν ένα απίστευτα ρομαντικό floral μοτίβο!
bk162-pt0876-d1-a.jpg


Το brand επέλεξε τέσσερα διαφορετικά patterns από το αρχείο του Liberty London. Η Gayot αναφέρει σχετικά: «Υπάρχει το "Meadow Song", με τις λαμπερές παπαρούνες και τις μαργαρίτες του, το οποίο ανασύρθηκε από ένα έργο τέχνης που βρέθηκε στα αρχεία Liberty. Έπειτα, το "Giorgia Duke", με πλούσια και αυθεντική φύση. Οι ανθοφορίες στο "Garden of Life" μοιάζουν βγαλμένες από έναν τροπικό παράδεισο, ενώ το "Club Nouveau" έχει μια θηλυκή, ανοιξιάτικη ενέργεια. Και τα τέσσερα μοτίβα είναι επηρεασμένα από πίνακες και την ίδια τη φύση».

Meet the collection

Η Zara Home λανσάρει μια σειρά-ωδή στο έργα του Picasso

16502708237724.jpg

Η Zara Home εμπνέεται από την καθημερινότητα της οικογένειας Picasso στη νότια Γαλλία για να δημιουργήσει μια συλλογή που «φωνάζει» καλοκαίρι! Η collection μάς καλεί να μεταφέρουμε το σαλόνι μας στην Κυανή Ακτή με φυσικά υλικά και ουδέτερους τόνους, που δημιουργούν αντίθεση χάρη στις λεπτές γραμμές σε κόκκινο ή μπλε.

Διακοσμημένα πήλινα, λευκά λινά υφάσματα και items που παραπέμπουν στο καλοκαίρι!
16502708036534.jpg


Τέφρα ξύλο, μαξιλάρια με σχέδια, λινό και βαμβάκι, γυαλί, πίνακες και αντικείμενα φτιαγμένα στο χέρι συνθέτουν μια συλλογή που μαρτυρά τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Paplo Picasso. Από τη σειρά έχουν ήδη καταφέρει να ξεχωρίσουν τα items με τις μπλε ρίγες, τα οποία μας θυμίζουν την ελληνική σημαία.

Meet the collection

Κεντρική φωτογραφία: Diptyque