fbpixel

Search icon
Search
3 νόστιμες σαλάτες με λάχανο, εύκολες για το lunchbreak
TASTE

3 νόστιμες σαλάτες με λάχανο, εύκολες για το lunchbreak

Δοκιμάστε τες asap


Δυσκολεύεστε να αποφασίσετε κάθε μέρα το μεσημεριανό σας στη δουλειά; Μήπως επιθυμείτε να πειραματιστείτε με κάτι διαφορετικό; Τότε σίγουρα οι τραγανές και άκρως δροσερές σαλάτες με λάχανο είναι η ιδανική επιλογή. Μπορείτε να τις απολαύσετε στο lunchbreak σας αφού πρώτα, θα τις έχετε ετοιμάσει εύκολα και γρήγορα στο σπίτι. Μια γευστική επιλογή για τους λάτρεις του είδους, που αγαπούν τις σαλάτες και επιθυμούν παράλληλα να διατηρούν τη σιλουέτα τους. Θα σας κρατήσει χορτάτους, ενώ μπορείτε να τη δοκιμάσετε σε διάφορες παραλλαγές. Εμείς σας προτείνουμε τις 3 καλύτερες! 

Λαχανοσαλάτα με μαγιονέζα

laxanosalata-me-magioneza-coleslaw.jpg

Υλικά

  • 1 κιλό λάχανο
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 1 μήλο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 μικρά καρότα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές σούπας λευκό ξύδι
  • 1 φλιτζάνι σπιτική μαγιονέζα
  • 2 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τη σπιτική μαγιονέζα

  • 1 κρόκος αβγού
  • 1/2 κουταλάκι γλυκό αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. σκόνη μουστάρδα
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • 250-300 ml ηλιέλαιο ή απαλό ελαιόλαδο
  • 2 κ.γλ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι

Εκτέλεση

Κόβουμε το λάχανο στη μέση και αφαιρούμε το κοτσάνι καθώς και τα εξωτερικά φύλλα. Το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι σε ένα μεγάλο μπολ, όπου θα τοποθετήσουμε τη σαλάτα μας. Ψιλοκόβουμε τα κλωνάρια σέλερι και τα προσθέτουμε στο μπολ. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από το μήλο και χωρίς να βγάλουμε τη φλούδα του το ψιλοκόβουμε σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε και την κόκκινη πιπεριά. Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα καρότα και το κρεμμύδι. Περιχύνουμε με το ξίδι και ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και πασπαλίζουμε με 1 πρέζα ζάχαρη. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τη μαγιονέζα κι ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τουλάχιστον για 2 ώρες στο ψυγείο. Λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα ελέγχουμε το αλατοπίπερο και το ξίδι και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα. Διατηρούμε την σαλάτα στο ψυγείο σκεπασμένη για 6-7 ημέρες.

Για την σπιτική μαγιονέζα σε ένα μπολ βάζουμε τον κρόκο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε με σύρμα να λιώσουν. Προσθέτουμε το μισό λεμόνι και ξύδι και συνεχίζοντας το χτύπημα με σύρμα προσθέτουμε το λάδι με ροή κλωστής μέχρι να πήξει. Όταν αφρατέψει και πήξει προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και ξύδι. Αν θέλουμε πιο αραιή μαγιονέζα προσθέτουμε λίγες σταγόνες νερό. Αν θέλουμε πιο σφιχτή προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι. Ελέγχουμε την οξύτητα και το αλατοπίπερο πριν σερβίρουμε.

Σαλάτα με λάχανο, καρότο και dressing γιαουρτιού 

coleslaw.jpg

Υλικά

  • 2 καρότα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 1 iceberg
  • 1/2 λάχανο
  • 1 ξινόμηλο με τη φλούδα
  • 1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο
Για το dressing γιαουρτιού
  • 200 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα λάχανο καρότο, πρώτα καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα σε χοντρό τρίφτη. Ψιλοκόβουμε το σέλερι. Χοντροκόβουμε το iceberg και το λάχανο. Πλένουμε το ξινόμηλο και το κόβουμε σε καρέ με τη φλούδα του. Σε μία βαθιά σαλατιέρα βάζουμε όλα τα κομμένα λαχανικά και το ξινόμηλο. Πασπαλίζουμε με το καλαμπόκι. Ετοιμάζουμε το dressing γιαουρτιού για τη σαλάτα λάχανο καρότο. Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη. Με ένα πιρούνι τα διαλύουμε καλά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το γιαούρτι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Περιχύνουμε τα λαχανικά με το dressing γιαουρτιού. Ανακατεύουμε καλά. Παγώνουμε τη σαλάτα για 10 λεπτά και τη σερβίρουμε.

Συνταγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 

Λάχανο καρότο με πράσινο μήλο και βινεγκρέτ με μέλι και μουστάρδα

recipe2243-lahanokarotomiloimg-5790.jpg

Υλικά

  • 300 γρ. λάχανο λευκό, λεπτοκομμένο
  • 200 γρ λάχανο κόκκινο, λεπτοκομμένο
  • 60 γρ. πιπεριές κόκκινες ζουλιεν
  • 60 γρ. πιπεριές κίτρινες ζουλιεν
  • 80 γρ. πράσινο μήλο ζουλιέν
  • 100 γρ. καρότο ζουλιεν
  • 200 γρ. βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα
  • φύλλα μαϊντανού

Για τη βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα

  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. ξίδι λευκό, μπαλσάμικο
  • 20 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 30 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ. νερό
  • αλάτι

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα αναμιγνύουμε όλα τα υλικά. Για τη βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ αραιώνουμε με νερό.

Συνταγή: Γιάννης Λουκάκος