Το καλοκαίρι μπορεί να προσέχουμε λίγο παραπάνω τη σιλουέτα μας, ωστόσο είναι γεγονός ότι αγαπάμε τις υπέροχες και «ταξιδιάρικες» γεύσεις του, που συνοδεύουν υπέροχα τα μεσημέρια, αλλά και τα βράδια μας. Αν μάλιστα τις απολαμβάνουμε παρέα με αγαπημένα πρόσωπα, όπως είναι οι φίλοι και η οικογένεια, τότε στρώνουμε το τραπέζι και καλούμε όσους μας έλειψαν γύρω από αυτό! Το μοναδικό πράγμα που χρειάζεστε είναι η καλή σας διάθεση, το μεράκι για δημιουργία και φυσικά 3 από τις πιο λαχταριστές συνταγές για καλοκαιρινές μακαρονάδες που θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας!
Bon Appetit!
Βίδες με πιπεριές, φέτα & ελιές
Yλικά:
- 500 γραμμ. βίδες
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
- 300 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 300 γραμμ. φέτα θρυμματισμένη
- 1/2 κούπας ελιές κομμένες σε φέτες
- 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. κάππαρη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε πλασωτέ κατσαρόλα, δηλαδή με χοντρό πάτο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για 5΄-6΄. Προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα, τα ντοματίνια, τις ελιές, τον βασιλικό και την κάππαρη. Αποσύρουμε τη σάλτσα από την φωτιά. Ανακατεύουμε να λιώσει η φέτα με τη θερμοκρασία της κατσαρόλας. Ρίχνουμε τις βίδες και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρεται ζεστή αμέσως ή κρύα σαν σαλάτα.
Πένες με τριμμένο κολοκυθάκι
Υλικά
- 1 πακέτο πένες
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 φέτες φρέσκο ψωμί, σε κομματάκια
- 4 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 1/5 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμα, σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε 2 κ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε τα κομματάκια ψωμιού μαζί με το σκόρδο, και ανακατεύουμε μέχρι το ψωμί να γίνει ψίχουλα και το σκόρδο κομματάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, την τριμμένη παρμεζάνα, το μείγμα ψωμιού-σκόρδου, το αλάτι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα ταψί όπου βάζουμε χαρτί ψησίματος και απλώνουμε το μείγμα. Στη συνέχεια ψήνουμε μέχρι τα κολοκυθάκια να γίνουν τρυφερά, περίπου 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Για το τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.
Γαριδομακαρονάδα με linguini
Υλικά
- 1 πακέτο linguini
- 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες για σάλτσα
- 12-15 γαρίδες
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγος μαϊντανός
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας και τα αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, λιώνουμε το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Αν πάρεις φρέσκες γαρίδες και όχι κατεψυγμένες, θα ήταν καλό να τις μαγειρέψετε χωρίς το κέλυφος στο κάτω μέρος αλλά με το κεφάλι. Αφού πάρουν χρώμα το σκόρδο και το κρεμμύδι, προσθέτετε τις γαρίδες στο τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα και αυτές. Μόλις πάρουν χρώμα τις αφαιρείτε από το τηγάνι αφήνοντας στο τηγάνι το ζουμί που έχουν βγάλει. Σε αυτό το ζουμί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι μαζί με λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά. (Το αν θα κάνετε σάλτσα ντομάτας από φρέσκες ντομάτες ή θα βάλετε κονσέρβα, είναι πάλι δικό σας θέμα). Αφού βράσει η σάλτσα, προσθέτουμε ξανά τις γαρίδες στην σάλτσα, μαζί με ό,τι ζουμί έχουν βγάλει εκεί που τις είχατε αφήσει. Τις αφήνουμε να βράσουν μόνο 2-3 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε και αυτόν στην σάλτσα που βράζει. Τέλος, προσθέτουμε τα βρασμένα μας linguini στο τηγάνι και ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!