Εάν νομίζετε ότι τα cocktails είναι μόνο καλοκαιρινά ποτά και δεν μπορούν να χωρέσουν στο φθινοπωρινό σας μενού, τότε μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Τα παρακάτω ροφήματα είναι δροσερά, εύγευστα, ανταποκρίνονται σε κάθε ουρανίσκο και "μυρίζουν" φθινόπωρο, κανέλα και ρούμι! Αποδεικνύουν, ότι τα cocktails φυσικά και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των fall & winter nights. Προτείνουμε να τα δοκιμάσετε οργανώνοντας μια αξέχαστη βραδιά με φίλους, επιτραπέζια παιχνίδια και ταινίες στο dvd... Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;
Cocktail με σύκο και μέλι
Υλικά:
- 1/4 κούπας μέλι
- 1/4 κούπας νερό φίλτρου
- 6 σύκα κομμένα στη μέση
- 2 κλωνάρια θυμαριού
- 1 κούπα σαμπάνια
- 1/2 κούπα μηλίτης
- 1 κ.γ. λικέρ πορτοκάλι
Εκτέλεση: Βάλτε το μέλι, το νερό και τα σύκα σε μία μικρή κατσαρόλα και αφήστε τη σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει το μέλι και τα σύκα να αρχίσουν να μαλακώνουν. Έπειτα, προσθέστε το θυμάρι κι αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για επιπλέον 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη για λίγα λεπτά. Αφαιρέστε τα κλαδάκια θυμαριού και χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ, για να αναμίξετε το μέλι και τα σύκα. Στο μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ βάλτε τη σαμπάνια, τον μηλίτη και το λικέρ πορτοκάλι. Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας από τα σύκα και ανακατέψτε. Ρίξτε το ποτό σε δύο ποτήρια και γαρνίρετε με επιπλέον θυμάρι και αποξηραμένες φέτες σύκου.
Μαργαρίτα με μηλίτη
Υλικά:
- 1 1/2 κ.γ. λευκή τεκίλα
- 1/2 κούπα μηλίτης
- 1 κ.γ. φρέσκος χυμός lime
- 1-2 κ.γ. χυμός αγαύης
- κανέλα, ζάχαρη και αλάτι για το γαρνίρισμα, καθώς και αποξηραμένες φέτες μήλου
Εκτέλεση: Σε ένα ρηχό μπολ, ανακατέψτε ίσες ποσότητες από ζάχαρη, κανέλα και αλάτι. Βυθίστε το στόμιο του ποτηριού σας στη σκόνη ομοιόμορφα και αφήστε το στην άκρη. Στη συνέχεια, ανακατέψτε σε ένα shaker τον μηλίτη, το νέκταρ αγαύης και τον χυμό lime και γεμίστε το με πάγο. Ανακινήστε μέχρι να συνδυαστούν καλά και μετά ρίξτε το στο ήδη έτοιμο ποτήρι σας. Σερβίρετε με φέτες μήλου και sticks κανέλας.
Mocha Coffee Cocktail
- 2 κ.σ. ρούμι
- 1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
- 3 κ.σ. καφές mocha cold brew
- κακάο για γαρνίρισμα
- ελάχιστος χυμός πορτοκαλιού
Εκτέλεση: Χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας, βρέξτε το χείλος του ποτηριού σας με νερό. Έπειτα, τοποθετήστε ένα λεπτό στρώμα σκόνης κακάο σε μια πλάκα και στη συνέχεια βυθίστε σε αυτό το στόμιο. Σε ένα shaker, ανακατέψτε το ρούμι, τον χυμό πορτοκαλιού και το σιρόπι με πολλά τριμμένα παγάκια και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα στον καφέ και σερβίρετε αμέσως!