Εάν θέλετε να φέρετε λίγο αέρα καλοκαιριού στο σπίτι σας τις ημέρες του Πάσχα, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε τα παρακάτω cocktails εύκολα και γρήγορα και να συνοδεύσετε τις φετινές γιορτές με γεύσεις που θα σάς μεταφέρουν στις πιο «ηλιόλουστες εμπειρίες» σας!
Daquiri με lime
Υλικά
- 2 κ. σ. ρούμι
- 1 1/2 κ. σ. χυμός lime
- 1 κ. σ. απλό σιρόπι
- 3/4 κούπας πάγος
- φύλλα lime για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Το αγαπημένο καλοκαιρινό ποτό όλων είναι πανεύκολο να φτιαχτεί. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αφήστε τα να χτυπηθούν μέχρι να πετύχετε μία ελαφριά υφή. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ποτήρι με πάγο και γαρνίρετε με μερικά φύλλα lime. Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερη γεύση, χρησιμοποιήστε φρούτα ή κάποιο λικέρ με φρουτώδη γεύση.
Ginger margarita
Υλικά
- 30ml τεκίλα
- 50ml σιρόπι τζίντζερ
- 12½ml λικέρ
- αλάτι τζίντζερ (1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ + 3 κουτ. σούπας αλάτι)
- 1 φετούλα λάιμ για το γαρνίρισμα
Για το σιρόπι τζίντζερ
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 5 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε πρώτα το σιρόπι τζίντζερ: Βράζετε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό, το μέλι και το τριμμένο τζίντζερ για 20-30 λεπτά. Σουρώνετε το σιρόπι τζίντζερ και μόλις κρυώσει το μεταφέρετε σε γυάλινο μπουκάλι και το αποθηκεύετε στο ψυγείο. Βρέχετε το στόμιο ενός χαμηλού ποτηριού με λίγο νερό και το περνάτε με το αλάτι τζίντζερ να κολλήσει. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ, προσθέτετε πάγο και χτυπάτε δυνατά. Στραγγίζετε το κοκτέιλ στο ποτήρι που έχετε ετοιμάσει και γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ.
Vodka spritzer με lime, λεβάντα & blueberries
Υλικά
- 1 κούπα blueberries
- 2 κούπες βότκα
- 4 κ.σ. χυμός lime
- 1 σόδα
- λίγη λεβάντα για το γαρνίρισμα
Για το σιρόπι
- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα ζαχαρη
- 1 κούπα blueberries, φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 4 κλαδάκια λεβάντας
Εκτέλεση
Ανακατέψτε το νερό, τη ζάχαρη και τα blueberries σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμότητα. Μόλις πάρουν βράση, μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή και αφήστε τα να σιγοβράσουν, προσθέτοντας και τα κλαδάκια λεβάντας. Αφήστε τα για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα, ρίξτε το μείγμα σ' ένα μπολ και μ' ένα squeezer στύψτε όλο τον υπόλοιπο χυμό από τα μούρα. Σε ένα άλλο σκεύος συνδυάστε τη βότκα, 3/4 του φλιτζανιού από το σιρόπι που φτιάξατε, χυμό lime και σόδα. Προσθέστε πάγο και μία χούφτα βατόμουρων. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα blueberries και τη λεβάντα.