fbpixel

Search icon
Search
3 avocado toasts & ένα sandwich-έκπληξη που θα ομορφύνουν τη μέρα σας
TASTE

3 avocado toasts & ένα sandwich-έκπληξη που θα ομορφύνουν τη μέρα σας

Απολαυστικές συνταγές για τους λάτρεις του είδους


Νόστιμο, θρεπτικό και εύκολο στην ένταξή του σε διάφορες συνταγές -ιδιαίτερα για το πρωινό μας- θα έλεγε κανείς ότι το αβοκάντο έχει γίνει πλέον συνήθεια. Από λατρεμένα avocado toasts με αυγό ή και σολομό που λιώνουν στο στόμα, μέχρι λαχταριστά sandwiches, ακόμα και σκέτο με λεμόνι και αλάτι, πρόκειται για ένα άκρως γευστικό superfood που δεν χορταίνουμε να απολαμβάνουμε. Παρακάτω σας το συστήνουμε σε 3 συνταγές για avocado toast που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα σαν σνακ, αλλά και μια «έκπληξη»! 

Avocado Toast με αυγό

shutterstock-1936156393.jpg

Ακολουθείτε την παραπάνω βασική συνταγή και συμπληρώνετε με αυγό της επιλογής σας -τηγανητό, βραστό ή ποσέ. Εάν αγαπάτε τις πιο πικάντικες γεύσεις, τότε μπορείτε να συμπληρώσετε με μερικές σταγόνες ταμπάσκο. Συνδυάστε το και με ένα μείγμα πράσινης σαλάτας στο πλάι, αλάτι, πιπέρι και είστε έτοιμοι! Φυσικά, αυτή η συνταγή αποτελεί μια χορταστική και γευστική πρόταση για όλες τις ώρες της ημέρας.

Avocado Toast με σολομό

shutterstock-1524700403.jpg

Ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή; Τότε φροντίστε στο avocado toast σας να προσθέσετε μια φέτα καπνιστού σολομού και ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Θα σας ξετρελάνει! Προσέξτε επίσης, το ψωμάκι που επιλέγετε να είναι ολικής άλεσης. Mην ξεχάσετε επίσης να ρίξετε μπόλικο λεμονάκι!

Avocado Toast με pesto & ντοματίνια

shutterstock-2084920198.jpg

Οι italian lovers θα ξετρελαθούν αν κάνουν το avocado toast τους να θυμίζει μπρουσκέτα. Απλώστε σε φρυγανισμένο ψωμί το λιωμένο avocado και προσθέστε μια δόση pesto και φυσικά τα αγαπημένα μας ντοματίνια. Αλάτι, πιπέρι και μια ιδέα από ελαιόλαδο!

Last but not least! 

Avocado Sandwich 

shutterstock-1482378080.jpg

Υλικά

  • 6 φέτες ψωμί ολικής
  • 30 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 1-2 αβοκάντο, ώριμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. ρόκα, άγρια, τα φύλλα
  • 10 ντοματίνια

Εκτέλεση

Αλείφουμε με βούτυρο τις 3 φέτες ψωμιού και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, με τη μεριά του βουτύρου προς τα κάτω. Επάνω στη μία φέτα απλώνουμε το τριμμένο τυρί και καπακώνουμε το τηγάνι για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί μας. Αφαιρούμε τις φέτες από το τηγάνι. Βάζουμε 3 φέτες από το αλλαντικό μας πάνω στη φέτα με το λιωμένο τυρί και τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη φέτα ψωμιού. Κόβουμε σε φέτες το αβοκάντο και τις απλώνουμε πάνω από τη δεύτερη φέτα. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω και την τρίτη φέτα ψωμί. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και το δεύτερο τοστ. Σε δύο πιάτα μοιράζουμε τη ρόκα και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σερβίρουμε το κάθε τοστ πάνω από τη σαλάτα μας.