fbpixel

Search icon
Search
3 αποτελεσματικά φυσικά συστατικά για μια λαμπερή και σφριγηλή επιδερμίδα
MAGAZINE

3 αποτελεσματικά φυσικά συστατικά για μια λαμπερή και σφριγηλή επιδερμίδα

Ώρα να τα εντάξετε στην καθημερινή σας ρουτίνα


Όταν πρόκειται για την περιποίηση του δέρματός μας, η φύση παρέχει τις καλύτερες λύσεις. Ας ρίξουμε μια ματιά σε τρία από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά συστατικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αποκτήσουμε μια λαμπερή και σφριγηλή επιδερμίδα.

Στην πορεία μας για την αναζήτηση της ομορφιάς και της διατήρησης της νεανικότητας του δέρματός μας, η λύση μπορεί να βρίσκεται πολύ πιο κοντά από ό,τι νομίζουμε. Μέσα από απλά φυσικά υλικά που συχνά βρίσκονται στο σπίτι μας μπορούμε να αποκτήσουμε την επιδερμίδα που ονειρευόμαστε. Αυτά τα τρία μαγικά συστατικά μπορούν να σταματήσουν τον χρόνο και να μας χαρίσουν μια αναζωογονημένη και φωτεινή όψη στο πρόσωπο.

1. Λάδι Ελιάς για Ελαστικό Δέρμα

Το ελαιόλαδο συνδυάζει τις μαλακτικές ιδιότητες ενός φυτικού ελαίου με τα αντιφλεγμονώδη και τα αντιοξειδωτικά συστατικά της ελιάς. Έτσι, όχι μόνο καταπραΰνει το δέρμα, αλλά συγχρόνως το βοηθά να διατηρηθεί νεανικό και ελαστικό. Απλώστε το σαν κρέμα σε όλο το πρόσωπο μετά τον καθαρισμό, για να συγκρατήσει την υγρασία στο εσωτερικό του. Επίσης, για καθημερινή αντιγηραντική φροντίδα, επιλέξτε κρέμες με λάδι ελιάς ή εκχύλισμα φύλλων ελιάς. Χαρίζουν ελαστικότητα και σύσφιγξη, ενώ ταυτόχρονα αποτρέπουν την πρόωρη γήρανση.

shutterstock-1551397466.jpg

2. Μαστίχα για Ανάπλαση

Άλλο ένα θαυματουργό φυσικό προϊόν που ευεργετεί και συσφίγγει το δέρμα είναι η μαστίχα. Παρουσιάζει αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση, συμβάλλει στην επούλωση τραυμάτων κι έχει αναπλαστικές ιδιότητες. Λειτουργεί σαν ομπρέλα προστασίας κατά της ηλιακής ακτινοβολίας. Επιλέξτε σαπούνια και προϊόντα καθαρισμού που την έχουν ως βάση, κι αμέσως θα αισθανθείτε την επιδερμίδα σας λεία, ενώ θα της προσφέρουν και αντιγηραντική δράση.

3. Αμυγδαλέλαιο για Μείωση των Γραμμών

Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά φροντίδας του δέρματος και περιλαμβάνεται σε πολλά καλλυντικά προϊόντα. Προωθεί τη βελτίωση της «χροιάς» της επιδερμίδας και τη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Πολλές από τις καλύτερες αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου περιέχουν αμυγδαλέλαιο ως βασικό συστατικό τους για το σβήσιμο των ρυτίδων και τη σύσφιγξη του δέρματος.

Είναι ενθαρρυντικό να σκεφτόμαστε ότι η ομορφιά δε χρειάζεται να προέρχεται από δαπανηρά προϊόντα ή διαδικασίες. Η φύση, με τα πλούσιά της δώρα, μας παρέχει ό,τι χρειαζόμαστε για να φροντίσουμε την επιδερμίδα μας με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο. Οι απλές συνταγές που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι μόνο η αρχή. Με τη συνειδητή επιλογή φυσικών προϊόντων και την καθημερινή φροντίδα, μπορούμε να διατηρήσουμε το δέρμα μας υγιές και νεανικό για πολλά χρόνια, εμπιστευόμενοι την τεράστια δύναμη που έχει η φύση. Σκεφτείτε, επίσης, ότι το να περιποιούμαστε το πρόσωπό μας με φυσικά προϊόντα είναι όχι μόνο καλό για την επιδερμίδα μας, αλλά και για το περιβάλλον μας. Η χρήση τους μας ενώνει με τη φύση και τις θεραπευτικές της ιδιότητες, οδηγώντας μας προς έναν πιο ολοκληρωμένο και βιώσιμο τρόπο ζωής.

shutterstock-1386132320.jpg

Ας αφήσουμε, λοιπόν, τη φύση να μας καθοδηγήσει στον δρόμο για ένα λαμπερό και νεανικό πρόσωπο και ας αγκαλιάσουμε την απλότητα και την αυθεντικότητα που κρύβει μέσα της την αληθινή ομορφιά.
bimg-20210306-wa00003.jpg


Η Βίκυ Χατζηβασιλείου είναι συγγραφέας των best sellers «Νιάτα Διαρκείας», «Όμορφα μυστικά », «Άλλαξε ζωή και σώμα σε 42 ημέρες», «Κάντο να συμβεί τώρα», και «Ζήτα το σωστά και θα σου δοθεί» δημιουργός του site www.omorfamystika.gr, του podcast "Πάμε Αλλιώς" στο pod.gr, του YouTube channel VICKY'S VITA, διοργανώτρια δια ζώσης σεμιναρίων αυτοβελτίωσης και διατροφής (πληροφ. 6944144117) και Life Coach αριστούχος Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Instagram: @vikyhatzivasiliou

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ 2024