fbpixel

Search icon
Search
3 άνδρες που καθορίζουν τη μόδα του σήμερα
STYLE PEOPLE

3 άνδρες που καθορίζουν τη μόδα του σήμερα

Hamilton, Styles & Leto έχουν καταφέρει να εντυπωσιάζουν σε κάθε τους εμφάνιση


Η δεκαετία του 2020 υπήρξε από την αρχή κιόλας της έλευσης της καθοριστική για διάφορους τομείς της ζωής μας. Παρά την όλη αδράνεια που επέφερε η πρωτόγνωρη κατάσταση της καραντίνας, ο χώρος της μόδας δεν έπαψε να εξελίσσεται παράλληλα με τις τάσεις της σύγχρονης κοινωνίας και των νεαρότερων γενεών. Με άλλα λόγια, η ανδρική μόδα διανύει την πιο δημιουργική περίοδο της ζωής της. Μεγάλοι σχεδιαστές και οίκοι οραματίζονται και δημιουργούν men's looks και κομμάτια, αποδεσμευμένοι από τους αισθητικούς περιορισμούς των προηγούμενων δεκαετιών. Φυσικά, τίποτα δε θα ήταν εφικτό χωρίς τη στήριξη αναγνωρισμένων ανδρών από το χώρο του θεάματος, που πολλές φορές αποτελούν και πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές.

Οι Lewis Hamilton, Harry Styles και Jared Leto είναι τρεις προσωπικότητες που ξεχωρίζουν χάρη στο ταλέντο τους, αλλά και την αγάπη τους για τη μόδα και την αισθητική.

Lewis Hamilton

1f6d3cfa95ef162af418595f1f9d250d.jpg

Ο άσος της Formula 1 έχει κατακτήσει και τον κόσμο της μόδας. Το effortless στιλ του εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων τού έχει εξασφαλίσει την είσοδο στις μεγαλύτερες Εβδομάδες Μόδας και σε fashion events, όπως το Met Gala, όπου καταφέρνει, και πάλι, να ξεχωρίσει. Ο Hamilton συνήθως επιλέγει κομμάτια ανερχόμενων σχεδιαστών, όπως το εντυπωσιακό λευκό see through πουκάμισο με τη δαντέλα και το αντίστοιχο πέπλο σε στιλ φούστας του Αμερικανού Kenneth Nicholson που φόρεσε στο φετινό Met Gala με θέμα την αμερικανική μόδα.

5c0606c85b0fad10c72e050694a58009.jpg

Όσον αφορά το street style του, ο Βρετανός οδηγός της Formula 1 παραμένει casual αλλά κομψός. Τα cargo παντελόνια σε έντονα χρώματα και με διάφορα patterns και τα denim σύνολα του είναι αναπόσπαστο κομμάτι του στιλ του, το οποίο τον έχει αναδείξει σε μία σημαντική προσωπικότητα της μόδας και των αθλημάτων. Μάλιστα, ο ίδιος συμμετείχε πρόσφατα στο Innovators Issue του περιοδικού Wall Street Journal, το οποίο τιμούσε την καινοτομία σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς.

Harry Styles

03788e3d415094f4c21dfa46daf1e914.jpg

Ο νεαρός τραγουδιστής έχει φέρει αδιαμφισβήτητα την επανάσταση στο χώρο της ανδρικής μόδας και θεωρείται fashion icon για τις νέες γενιές. Στο στιλ του είναι αισθητές οι επιρροές από τους ροκ σταρ των προηγούμενων δεκαετιών (Mick Jagger, Jimi Hendrix, Freddie Mercury), ενώ ξεχωρίζει ως ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του fluidity στο χώρο της σημερινής μόδας. Πώς μπορούμε άλλωστε να ξεχάσουμε το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο του Styles στην αμερικανική Vogue όπου φορούσε ένα custom made ασύμμετρο δαντελωτό φόρεμα του οίκου Gucci, τον οποίο και εκπροσωπούσε; «Δε μπορείς ποτέ να είσαι overdressed. Θα φορέσω κάτι που θα μοιάζει πολύ φανταχτερό και δε θα νιώσω περίεργα φορώντας το. Σκοπός είναι να πειραματίζεσαι με τα ρούχα», δήλωσε ο τραγουδιστής σχολιάζοντας την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τη μόδα.

harrystylesvogue4.jpg

Ο ίδιος φαίνεται να υιοθέτησε αυτό το στιλ στο ξεκίνημα της solo καριέρας του, μετά τη διάλυση του boy band “One Direction”, καθώς άρχισε να επαναπροσδιορίζει την καλλιτεχνική του ταυτότητα. Σε συνεργασία με το Βρετανό στυλίστα Harry Lambert μάς έχουν χαρίσει εντυπωσιακά και ανατρεπτικά look εμπνευσμένα από τα '70s, όπως το κίτρινο κοστούμι από τη γυναικεία συλλογή SS20 του Marc Jacobs που επέλεξε για τα περσινά BRIT Awards.

Jared Leto

97a3456947d7420b8eed397b0e1ce7cc.jpg
Image source: @fashionista

Πρόκειται για μία από τις πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου, χάρη στο ταλέντο του και τον εκρηκτικό του χαρακτήρα. Ο Jared Leto ανταποκρίνεται άψογα στις προκλήσεις κάθε ρόλου που καλείται να ερμηνεύσει, έχοντας στο βιογραφικό του μία τεράστια γκάμα κινηματογραφικών χαρακτήρων. Αυτή του η ικανότητα έχει περάσει και στο στιλ του, μέσα από το οποίο του αρέσει να μεταμορφώνεται και να προκαλεί.

image.jpg

Από το χαρακτηριστικό look του στο κόκκινο χαλί με τα ξανθά bleached μαλλιά και φρύδια το 1998 μέχρι την αξέχαστη εμφάνιση του στο Met Gala το 2019 με το κόκκινο φόρεμα του οίκου Gucci διακοσμημένο με ένα bodice από πετράδια, ο τραγουδιστής των “Thirty Seconds To Mars” αποδεικνύει πως για να κάνεις ένα fashion statement πρέπει να ρισκάρεις. Μάλιστα, η μακρά και ενδιαφέρουσα πορεία του στο χώρο της μόδας, αλλά και η συμμετοχή του στην ανερχόμενη ταινία “House of Gucci” του εξασφάλισαν μία θέση μεταξύ των μοντέλων που περπάτησαν στο fashion show του οίκου, “Gucci Love Parade”, στο Λος Άντζελες.