fbpixel

Search icon
Search
3+1 go-to snacks που θα αλλάξουν τη γνώμη σας για τη vegan mayo
TASTE

3+1 go-to snacks που θα αλλάξουν τη γνώμη σας για τη vegan mayo

Οι πιο γευστικές επιλογές, ιδανικές για κάθε στιγμή της ημέρας


Ποιος είπε ότι μια μαγιονέζα χρειάζεται όλα τα παραδοσιακά συστατικά της συνταγής για να είναι νόστιμη; Η mayo vegan sauce από την Conditο The Green Line, είναι η απόδειξη για το πώς μια τέτοια επιλογή μπορεί να διατηρεί υπέροχη γεύση, χωρίς την προσθήκη αυγού, γλουτένης και συντηρητικών. Μια δοκιμή αρκεί για να τη λατρέψετε!

Κι επειδή οι απαιτήσεις της καθημερινότητας είναι αυξημένες, τα γρήγορα κι εύκολα snacks είναι η ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες προτάσεις συνταγών που έχουν στα υλικά τους της μαγιονέζα -κάποιες για vegan και κάποιες για κρεατοφάγους-, που θα σας ξετρελάνουν και θα γίνουν οι go-to επιλογές σας. 

Plus, έχουμε τη συνταγή για το πώς να φτιάξετε το δικό σας ντιπ με βάση τη μαγιονέζα, με το οποίο μπορείτε να συνοδεύσετε είτε crackers και chips είτε ακόμα και λαχανικά!

Ανακαλύψτε τα snacks!

1. Λαχανοσαλάτα με τόνο

shutterstock-2082206803-1.jpg
Υλικά:

  • 1/2 kg λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 κονσέρβες τόνος σε νερό
  • 3 κλων. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. καλαμπόκι (προαιρετικά)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κ.σ. mayo vegan sauce
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ, τον τόνο, το σέλερι, το καλαμπόκι (προαιρετικά), το κρεμμύδι και το λάχανο. Φτιάχνουμε για τη σαλάτα λάχανο με τόνο, μια απλή σος. Ανακατεύουμε το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη mayo vegan sauce και το γιαούρτι, και περιχύνουμε τη σαλάτα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 20 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.

Συνταγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


2. Vegan coronation sandwich

shutterstock-1381417976.jpg

Υλικά: 

  • 300 γρ. vegan nuggets
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Mayo vegan sauce
  • 6 φέτες ψωμί, vegan
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ντομάτα
  • 2 φύλλα μαρουλιού
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο, προαιρετικά

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί. Μεταφέρουμε τα vegan nuggets στο ταψί και πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Στον μισό χρόνο γυρνάμε τα nuggets για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τα vegan nuggets και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Μεταφέρουμε τις φέτες ψωμιού, πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής την ντομάτα σε ροδέλες, τα φύλλα μαρουλιού στη μέση και ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο. Απλώνουμε από 1/2 κ.σ. mayo vegan sauce στα 3 ψωμάκια, και μοιράζουμε από πάνω τη γέμιση με τα nuggets. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαρούλι και τον κόλιανδρο. Αλείφουμε από 1/2 κ.σ. μαγιονέζα και στα υπόλοιπα 3 ψωμάκια και τα τοποθετούμε από πάνω δημιουργώντας 3 sandwich. Κόβουμε τα sandwich στη μέση, τοποθετούμε το ένα μισό πάνω στο άλλο και καρφώνουμε με ξυλάκια για να σταθεροποιηθούν. Σερβίρουμε με πατατάκια.

Συνταγή: Άκης Πετρετζίκης


3. Hot dog από καρότο

grilled-carrot-dog-with-cilantro-slaw-recipe-02062017.jpg

Υλικά:

  • 8 καρότα σχετικά μεσαίου μεγέθους σαν λουκάνικα
  • 200 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ maple syrup
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • Mayo vegan sauce
  • 4 ψωμάκια για hot dog
  • Ψιλοκομμένο μαρούλι
  • Ντοματίνια σε φέτες
  • Αβοκάντο σε φέτες

Εκτέλεση:

Αρχικά, ετοιμάζουμε τα καρότα. Θα τα βράσουμε για λίγο και μετά θα τα ψήσουμε στο φούρνο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180°C. Μετά, καθαρίζουμε τα καρότα και τα βάζουμε σε βραστό νερό, για 10'. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψάκι 20×26 (μέγεθος που να χωράει ακριβώς τα καρότα μας), για να ψήσουμε τα καρότα. Βάζουμε στο ταψάκι το ζωμό λαχανικών, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, το maple syrup, το σκόρδο, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Μόλις βράσουμε τα καρότα, τα μεταφέρουμε στο σκεύος με τη μαρινάδα που ετοιμάσαμε. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 20′. Στη συνέχεια, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 10′, μέχρι να καρότα να ψηθούν καλά. Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και τα περνάμε από ζεστό φούρνο. Απλώνουμε τη mayo vegan sauce, βάζουμε τα καρότα, το αβοκάντο, το μαρούλι, τα ντοματίνια και σερβίρουμε.

Συνταγή: Δημήτρης Κοπαράνης


4. Ντιπ μαγιονέζας με μουστάρδα

shutterstock-2126659280.jpg

Υλικά:

  • 150 γρ. mayo vegan sauce
  • 5 κουτ. σούπας μουστάρδα, προτιμότερο καυτερή
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι της αρεσκείας μας
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 1 γεμάτο κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι ή εστραγκόν ή λουίζα, τριμμένα
  • Aλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Αν μας αρέσει το σκόρδο, το λιώνουμε, αλλιώς «περνάμε» την επιφάνεια του μπολ με τη σκελίδα, ίσα να αρωματιστεί λίγο. Στη συνέχεια, βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Διατηρείται στο ψυγείο σε βάζο με καπάκι για μια εβδομάδα. 

Καλή απόλαυση!