fbpixel

Search icon
Search
2 life hacks για να αισθανθείτε πιο αισιόδοξη και θετική
PSYCHOLOGY

2 life hacks για να αισθανθείτε πιο αισιόδοξη και θετική

Ξεκινήστε να τα ακολουθείτε και δείτε διαφορά στην καθημερινότητά σας


Το πώς αισθανόμαστε καθημερινά έχει να κάνει με την ποιότητα των σκέψεών μας. Είμαστε ικανοί να τις επιλέγουμε και να δημιουργούμε το πρόσημό τους - θετικό ή αρνητικό. Αν και δεν μπορούμε να τις δούμε, οι σκέψεις μας είναι πολύ πραγματικές και είναι υπεύθυνες για σχεδόν όλα όσα εκδηλώνουμε στη ζωή μας. Η αισιοδοξία και η θετική σκέψη μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της αυτοεκτίμησης και της ψυχικής μας υγείας. Το να μάθουμε να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την ποιότητα της των σκέψεών μας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού προς την αυτο-αγάπη και τον αυτοσεβασμό. Ας δούμε πώς μπορούμε να το πετύχουμε με 2 σημαντικά life hacks.

1) Επιλέξτε ένα θετικό σημείο εκκίνησης για την ημέρα σας

shutterstock-2515069143.jpg

Είναι κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων στιγμών συνείδησης κάθε μέρα, αμέσως μετά το ξύπνημα, που εισερχόμαστε στον νοητικό χώρο που θα καταλάβουμε για μεγάλο μέρος των επόμενων 24 ωρών. Αν το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να πιάσουμε το τηλέφωνό μας για να περιηγηθούμε στο TikTok, να διαβάσουμε πρωτοσέλιδα ή να τσεκάρουμε εφαρμογές γνωριμιών, «κλέβουμε τον εαυτό μας» από το νοητικό καύσιμο που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την ημέρα.

Αντ' αυτού, ακούστε αυτήν την απλή πρόταση: ξεκινήστε τη μέρα σας καταναλώνοντας θετική, ανεβαστική λογοτεχνία κάποιου είδους ή αφιερώνοντας μια στιγμή για να σκεφτείτε την ευγνωμοσύνη δημιουργώντας μια λίστα ευγνωμοσύνης και μιλώντας στον εαυτό σας με αγαπημένη, ευγενική γλώσσα. Ή ίσως αυτά τα πρώτα πέντε λεπτά μπορείτε να τα αφιερώσετε για να συνδεθείτε με τα κατοικίδιά σας, να βάλετε μουσική, να φτιάξετε το αγαπημένο σας πρωινό, να τεντωθείτε, να αναπνεύσετε ή να απολαύσετε την ανατολή του ήλιου. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές- το θέμα είναι να κάνετε μια επιλογή - μια επιλογή να ξεκινήσετε τη μέρα σας με θετική νοοτροπία.

Κάνοντας μια συνειδητή προσπάθεια να αφιερώσετε τα πρώτα πέντε λεπτά του πρωινού σας ενδυναμώνοντας θετικές σκέψεις, θα κάνει τεράστια διαφορά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Καθώς το κάνετε αυτό κάθε πρωί, θα αρχίσετε να επανασυνδέετε το τμήμα του εγκεφάλου σας που προετοιμάζεται για την καταστροφή και την αρνητική σκέψη. Μόλις καθιερωθούν αυτές οι θετικές συνήθειες, θα αρχίσετε να περιμένετε με χαρά να ανοίξετε τα μάτια σας κάθε μέρα.


2) Αλλάξτε το λεξιλόγιό σας

shutterstock-2436695057.jpg

Ο εγκέφαλος, όπως γνωρίζουμε πλέον, είναι απίστευτα προσαρμοστικός και ιδιαίτερα ευαίσθητος στις λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Ο τρόπος με τον οποίο περιγράφετε και πλαισιώνετε τις εμπειρίες σας δημιουργεί τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τις εμπνέουν. Το να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις λέξεις που χρησιμοποιείτε δεν είναι μόνο μια άσκηση ενσυνειδητότητας, αλλά θα αλλάξει πραγματικά την καθημερινή σας εμπειρία.

Ένα τέλειο παράδειγμα αυτού είναι η κοινή εμπειρία του να ρωτάτε κάποιον πώς περνάει η μέρα του. Όταν κάποιος σας ρωτάει πώς είστε, μην πείτε «πρέπει να πάω στη δουλειά» ή «πρέπει να γυμναστώ». Αντ' αυτού, κόψτε «τα πρέπει». Η αλλαγή αυτών των λέξεων - «πρέπει να» σε «να» - δείχνει τα μεγάλα προνόμια που έχουμε. «Πρέπει να» πάμε στην εργασία μας, «πρέπει» να δούμε τους γονείς μας... Είμαστε ευλογημένοι με αυτές τις ευκαιρίες που έχουμε να κάνουμε, τις οποίες πολλοί σε αυτόν τον κόσμο δεν έχουν. Οπότε, το μόνο που πρέπει είναι να το δείτε από διαφορετική οπτική και να σταματήσει μέσα σας το αίσθημα της υποχρέωσης.

Πηγή: Poosh