fbpixel

Search icon
Search
10 συναρπαστικά tv shows που πρέπει να παρακολουθήσετε κατά τη διάρκεια του lockdown
ARTS & CULTURE

10 συναρπαστικά tv shows που πρέπει να παρακολουθήσετε κατά τη διάρκεια του lockdown

Καθίστε αναπαυτικά & απολαύστε τις must-watch παραγωγές


Τώρα που μας απομένει αρκετός από τον ελεύθερό μας χρόνο για να κάνουμε ό,τι αφήναμε στην άκρη τόσο καιρό εξαιτίας των ανειλημμένων υποχρεώσεων, τι καλύτερο από το να παρακολουθήσουμε όλες εκείνες τις παραγωγές που βάζαμε ανά διαστήματα στη watchlist μας! Εάν ακόμα ψάχνετε τις κατάλληλες σειρές και ταινίες για να περάσετε ευχάριστα το lockdown 2.0, don't worry γιατί εμείς καταγράψαμε μια λίστα με τις δέκα πιο επιτυχημένες τόσο για φέτος όσο για τα προηγούμενα χρόνια, με σκοπό να σας κρατήσουν τέλεια συντροφιά για όσο διαρκέσει όλη αυτή η κατάσταση.

Take a look!

Veep

veep-new-season-hbo-oApgE.jpg
Μετρώντας επτά επιτυχημένους κύκλους επεισοδίων, ο κόσμος της πολιτικής σατιρίζεται μέσα από αυτήν τη σειρά που έχει ως στόχο να προβληματίσει τους πολίτες και να τους κάνει να ταυτιστούν με τα τρέχοντα συμβάντα της ζωής στην Αμερική. Η Julia Louis-Dreyfus πρωταγωνιστεί και διεκδικεί τον ρόλο μιας νέας πολιτικού, που δεν έχει την παραμικρή ιδέα σε πολιτικά ζητήματα για τα οποία θα έπρεπε να έχει λάβει μέριμνα. Χωρίς να έχει τα απαραίτητα προσόντα, καταφέρνει να φτάσει στο πιο υψηλό στάδιο στον χώρο της πολιτικής και να πάρει με το μέρος της αμείωτη φήμη αλλά και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Πρωταγωνιστούν: Gwenlyn Cumyn, AJ Simmons, Denise Yuen κ. ά.

Info: Προβάλλεται στο HBO.

The Glorias

200554-1-1100.jpg
Η ταινία "The Glorias" βασίζεται στο βιογραφικό βιβλίο της Steinem, "My Life on the Road", κι έκανε πρεμιέρα κατά τη διάρκεια του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Sundance τον περασμένο Ιανουάριο. Περιστρέφεται γύρω από τη ζωή της Steinem, που ενσαρκώνουν οι Ryan Kiera Armstrong, Lulu Wilson, Alicia Vikander και Julianne Moore σε διαφορετικά στάδια της ηλικίας τους. Μέσω αυτής θα δούμε τα παιδικά της χρόνια, την καριέρα της ως δημοσιογράφο τη δεκαετία του '60 και την ενασχόλησή της με τα φεμινιστικά κινήματα και τη μάχη της για την ισότητα των δύο φύλων. Πρωταγωνιστούν: Julianne Moore, Alicia Vikander, Janelle Monáe κ. ά.

Info: Προβάλλεται στο Amazon Prime.

My Next Guest Needs No Introduction With David Letterman: Season 3

mng-kardashian-unit-00617r.jpg
Σε αυτό το talk show, ο θρυλικός παρουσιαστής David Letterman συναντά σημαντικές παγκόσμιες προσωπικότητες για εις βάθος συνεντεύξεις και ταξίδια που εξάπτουν την περιέργεια. Μέσα από αυτό, έρχονται στην επιφάνεια και στο φως της δημοσιότητας αποκαλύψεις και καλά κρυμμένες πτυχές των δημοφιλών προσωπικοτήτων που έχουν τον τρόπο να απασχολούν συνεχώς τα media. Πρωταγωνιστούν: Kanye West, Ellen DeGeneres, Tiffany Haddish.

Info: Προβάλλεται στο Netflix.

Ratched

ratched-101-unit-00436rc-2-e1596412642742.jpg

Βγαλμένη από άλλη εποχή και σύμφωνα με τη νοοτροπία άλλων δεκαετιών, η νέα δραματική αυτή σειρά ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής της Mildred Ratched που εργάζεται σκληρά σε άσυλο και βασίζεται στην ταινία «Στη Φωλιά του Κούκου» του 1975. Όπως και στον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα εκείνης της ταινίας, η Mildred αναλαμβάνει καθήκοντα νοσοκόμας σε μια σπουδαία ψυχιατρική κλινική της Βόρειας Καλιφόρνιας στην οποία πραγματοποιούνται ακραία και καινοτόμα πειράματα στον ανθρώπινο εγκέφαλο, γεγονός που αποτελεί ανησυχία τόσο για την ίδια όσο και για ολόκληρο τον κόσμο εκείνης της εποχής. Πρωταγωνιστούν: Sarah Paulson, Finn Wittrock, Cynthia Nixon κ. ά.

Info: Προβάλλεται στο Netflix.

Emily in Paris

9-mh3nu.jpg
Αυτή η σαρωτική ρομαντική κωμωδία του Netflix που ήδη έχει ενθουσιάσει πολλούς από τον δημιουργό του “Sex and the City”, Darren Star, φαντάζει ιδανική γι' αυτήν την περίοδο. Η σειρά δέκα επεισοδίων θέλει τη Lily Collins να ενσαρκώνει μια φιλόδοξη Αμερικανίδα που μετεγκαθίσταται στη γαλλική πρωτεύουσα για να εργαστεί σε μια διάσημη εταιρία μάρκετινγκ. Μεταξύ της σκληρής δουλειάς και της προσπάθειάς της να συνδεθεί φιλικά με τους συναδέλφους της, βρίσκει χρόνο για πάρτι, συχνά ντυμένη με over-the-top σύνολα, που έχουν την υπογραφή της εμβληματικής στιλίστριας, Patricia Field. Υπό αυτό το πρίσμα, γίνεται “talk of the town” και βασικός στόχος για πολλούς που την κατακρίνουν, τόσο εκείνη όσο και τη στάση της. Πρωταγωνιστούν: Lily Collins, Philippine Leroy-Beaulieu, Ashley Park κ. ά.

Info: Προβάλλεται στο Netflix.

Crashing

aaaabdbf-wr0wtf8xinru25jgqws4icfihbfvcuszs1mdvsnd8-khti81uwzt9q4wx48-akr0jdbir83gldvcnyypz0msfsw.jpg

Αυτή η επεισοδιακή κωμωδία βασίζεται στη ζωή του Pete (Pete Holmes), που εκτυλίσσεται μετά την απιστία της γυναίκας του. Ο ίδιος μετακομίζει στη Νέα Υόρκη προκειμένου να επαναφέρει στο μυαλό του το πώς είναι να ζεις χωρίς κακές σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα. Με αφορμή το νέο του lifestyle στο οποίο προσπαθεί να ενταχθεί, προσπαθεί με κάθε τρόπο να πετύχει το όνειρό του, που είναι να γίνει stand-up comedian. Παρά τη διάθεσή του να φέρει εις πέρας τους στόχους του, συναντά εμπόδια που τον βγάζουν από την πορεία του και τον ωθούν σε άλλες, τελείως διαφορετικές, συνήθειες. Πρωταγωνιστούν: Phoebe Waller-Bridge, Jonathan Bailey, Julie Dray κ. ά.

Info: Προβάλλεται στο HBO.

The Marvelous Mrs. Maisel

the-marvelous-mrs-maisel-season-one-mmm-105-251153fnl-rgb.jpg

Σε αυτήν τη σειρά, η ανατρεπτική πορεία μιας νοικοκυράς στη Νέα Υόρκη, της Miriam “Midge” Maisel, επιδεικνύει τη ζωή της πολύβουης πόλης του 1958, καθώς και το κρυφό της ταλέντο στην stand-up κωμωδία που ούτε η ίδια δε θέλει να δεχτεί ότι έχει. Χωρίς να μπορεί να κρύψει το πόσο πολύ αγαπά αυτόν τον τόσο διαφορετικό χώρο σε μια κοινωνία που δύσκολα επιδέχεται αλλαγές, ακολουθεί τα όνειρά της και τον σκοπό για τον οποίο είναι προορισμένη από μικρή ηλικία. Πρωταγωνιστούν: Rachel Brosnahan, Alex Borstein, Michael Zegen κ. ά.

Info: Προβάλλεται στο Amazon Prime.

Into the Night

1588233728244-1000x0702-0x0x0x0-1588233753750.jpg

Το «Μέσα στην νύχτα» είναι μία γαλλική sci-fi δραματική σειρά. Η πρώτη σεζόν απαρτίζεται από 6 επεισόδια κι εξιστορεί την περιπέτεια μιας ομάδας ανθρώπων, όταν το αεροσκάφος της νυχτερινής πτήσης τους από τις Βρυξέλλες καταλαμβάνεται από τον αεροπειρατή Τερένζιο, έναν Ιταλό τέως στρατιώτη του ΝΑΤΟ. Ο Τερένζιο ισχυρίζεται ότι η ακτινοβολία από τον ήλιο προκαλεί παγκόσμια καταστροφή στη Γη και πρέπει ο πιλότος να κάνει τα πάντα, ώστε το αεροσκάφος να παραμείνει στο σκοτάδι. Οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με την έλλειψη καυσίμων, τροφίμων και άλλων προβλημάτων, έχοντας ως τελικό προορισμό μια υπόγεια στρατιωτική αποθήκη. Στα επεισόδια γίνονται αρκετά flashbacks με σκοπό τη σκιαγράφηση των χαρακτήρων. Μια σειρά που δοκιμάζει τις σχέσεις μεταξύ αγνώστων σε κατάσταση κινδύνου, αλλά και το πόσο διατεθειμένοι είναι να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλον. Ποιος θα καταφέρει να σωθεί από αυτήν την τραγωδία; Πρωταγωνιστούν: Pauline Etienne, Laurent Capelluto, Mehmet Kurtulus, κ. ά.

Info: Προβάλλεται στο Netflix.

The Alienist

kata-vermes-tnt-614625-1521-r-h-2020-928x523.jpg
Ο εξωστρεφής εικονογράφος της νεοϋορκέζικης εφημερίδας John Moore συνεργάζεται με τον εσωστρεφή ψυχίατρο Dr. Laszlo Kreizler για να εντοπίσουν έναν κατά συρροή δολοφόνο που σκοτώνει αγόρια του δρόμου. Το ανατριχιαστικό της υπόθεσης είναι ότι ο στυγερός εγκληματίας «αφήνει πάντα τη σφραγίδα του», καθώς δεν αρκείται σε απλή δολοφονία αλλά και ακρωτηριασμό διαφόρων μελών των σωμάτων τους. Αποφασισμένοι να τον πιάσουν, οι δύο πρωταγωνιστές συσπειρώνουν μία μικρή ομάδα ειδικών κι έμπιστων προσώπων, που δραστηριοποιείται όσο πιο σιωπηλά μπορεί, για να εντοπίσει τον διεστραμμένο κι επικίνδυνο δολοφόνο. Η σειρά διαδραματίζει τη διαδρομή και τον αγώνα των πρωταγωνιστών να φτάσουν στο τέρμα, τους κινδύνους, τα εμπόδια, τα εσωτερικά κι εξωτερικά ξεσπάσματα που αντιμετωπίζουν, ρισκάροντας ακόμη και τη ζωή τους. Πρωταγωνιστούν: Daniel Brühl, Dakota Fanning, Luke Evans, κ. ά.

Info: Προβάλλεται στο Netflix.

The Queen's Gambit

tqg-103-unit-02048rc.jpg
Δεκαετία του 1950. Βασισμένη σε ένα μυθιστόρημα που γράφτηκε από τον Walter Tevis το 1983, αυτή η σειρά αφηγείται την ιστορία ενός ορφανού που είναι διάνοια στο σκάκι. Περνώντας από μια σειρά από περιπέτειες και αναπτύσσοντας διαφορετικές σχέσεις με τους ανθρώπους της ζωής της, η ιστορία ακολουθεί μοναδικά τη ζωή της πανέξυπνης πρωταγωνίστριας. Ήδη έχει καταφέρει να γίνει number one από τις πρώτες κιόλας ημέρες κυκλοφορίας της κι αν δεν την έχετε δει αξίζει να της δώσετε μια ευκαιρία!

Info: Προβάλλεται στο Netflix.