fbpixel

Search icon
Search
10 of the best tips διακόσμησης σπιτιού από αγαπημένους celebrities
INTERIORS

10 of the best tips διακόσμησης σπιτιού από αγαπημένους celebrities

Οι συμβουλές τους που θα κάνουν το σπίτι σας πιο entertaining


Tο να αποκτήσεις ένα σπίτι δεν είναι εύκολο κατόρθωμα. Όπως κι εμείς, έτσι και οι αγαπημένοι μας celebrities έχουν συμμετάσχει οι ίδιοι στη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την κατοικία τους. Οι περισσότεροι έχουν επιμεληθεί τους χώρους, ώστε να ταιριάζουν στο προσωπικό τους στιλ ή να μπορούν να φιλοξενούν events και μοναδικές εκδηλώσεις ψυχαγωγίας, τόσο για εκείνους, όσο και για τα πρόσωπα που βρίσκονται στο κοντινό τους περιβάλλον. 

Αν κι εσείς βρίσκεστε σε περίοδο ανανέωσης, παρακάτω ακολουθούν οι συμβουλές τους ώστε να γίνετε εσείς ο καλύτερος οικοδεσπότης! 

1. Μελετήστε καλά τα δωμάτια  

«Το γραφείο μου είναι για τη δουλειά, η τραπεζαρία για το φαγητό, το σαλόνι για την οικογένεια και τους φίλους και το υπνοδωμάτιο για τον ύπνο», σημειώνει η κωμικός Lilly Singh σχετικά με τη δημιουργία ορίων στα δωμάτια. «Δεν είναι για σας να μεταφέρετε την εργασία σας σε κάθε χώρο».

2. Επιλέξτε τη διαχρονικότητα

«Αγαπώ μια κλασική, updated αισθητική και πραγματικά αγαπώ το μονοχρωματικό στιλ», λέει το μοντέλο Ashley Graham για το προσωπικό της στιλ σχεδιασμού. «Νομίζω ότι είναι αριστοκρατικό και είναι μία από εκείνες τις τάσεις που δεν πρόκειται ποτέ να εξαφανιστούν. Απλά φαίνεται πάντα ωραίο».

home-celebrities-Yb9R9.jpg
O John Legend και η οικογένειά του

3. Ετοιμάστε την προσωπική σας playlist

«Φτιάχνω playlists για όλα τα δείπνα μας, αναμειγνύοντας vintage jazz με λίγη soul και hip hop», εξηγεί ο βραβευμένος με Grammy μουσικός John Legend σχετικά με τη διαμόρφωση της ατμόσφαιρας για ένα δείπνο. «Ποτέ δεν είναι μόνο ένας καλλιτέχνης. Το ανακατεύω με τραγουδιστές όπως ο Marvin Gaye και η Nina Simone που τραγουδούν τα «I Want You» και «Here Comes The Sun» αντίστοιχα, μαζί με καλλιτέχνες όπως η Lauren Hill και ο Nas».

4. Επενδύστε σε key-pieces 

«Δώστε προτεραιότητα στην Τέχνη. Επενδύστε σε μεγάλα κομμάτια, όπως καναπέδες και καρέκλες, που είναι διαχρονικά και μεταβατικά», προτείνει ο interior designer και τηλεοπτική προσωπικότητα, Jeremiah Brent. «Τα μαξιλάρια και τα αξεσουάρ μπορούν να είναι λιγότερο ακριβά και χρησιμεύουν ως μια μεγάλη ευκαιρία για να παίξετε με τις τάσεις».

5. Χρησιμοποιήστε τις εμπειρίες σας ως έμπνευση

«Αισθάνομαι ότι τα ταξίδια μου σε όλο τον κόσμο και οι εμπειρίες μου στη βιομηχανία με έχουν επηρεάσει», εξηγεί το μοντέλο Miranda Kerr σχετικά με την άντληση έμπνευσης από προσωπικές εμπειρίες. «Έχω εκτεθεί σε τόσες διαφορετικές υφές, υφάσματα και υλικά, καθώς και σε διαφορετικούς πολιτισμούς και δημιουργικούς ανθρώπους».

home-celebrities1.jpg
Nate Berkus

6. Αναζητήστε ιδέες στο διαδίκτυο

«Ψάξτε για ειδικά υλικά και φινιρίσματα στο ίντερνετ», ενθαρρύνει ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων και τηλεοπτική προσωπικότητα, Nate Berkus. «Πλακάκια backsplash, διάφορα υλικά, σανίδες κοπής, καθρέφτες - υπάρχουν τόσες πολλές όμορφες προτάσεις εκεί έξω που μπορείτε να ανακαλύψετε on a budget».

7. Κρατήστε το απλό

«Απλό δεν σημαίνει βαρετό», λέει η βραβευμένη με Tony ηθοποιός Scarlett Johansson. «Μπορείτε να παίξετε και να πρωτοτυπήσετε στην ανάμειξη υφών, διατηρώντας παράλληλα μια απλή χρωματική παλέτα».

8. Ξεκινήστε έχοντας ένα πλάνο 

«Ακριβώς όπως δεν θα ξεκινούσατε να ψήσετε ένα κέικ χωρίς όλα τα υλικά και τη συνταγή μπροστά σας, έτσι συμβαίνει και με το design», λέει η Emily Henderson, αστέρας του HGTV Design. «Μπορείτε σίγουρα να σχεδιάσετε έναν χώρο με αυθορμητισμό, αλλά το να έχετε ένα game plan πριν αρχίσετε να αγοράζετε μεγαλύτερα κομμάτια για την κατοικία σας μπορεί να σας γλιτώσει πολύ χρόνο αργότερα στην πορεία. Η επιλογή ενός θέματος -χρώματα, υλικά και διάθεση ή αίσθηση- μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε τις επιλογές σας καθώς πηγαίνετε για shopping». 

home-celebrities.jpg
Nina Dobrev

9. Ρυθμίστε το mood

«Και μόνο η μυρωδιά των ζεστών μπισκότων όταν μπαίνεις σε ένα σπίτι είναι τόσο φιλόξενη, είτε πρόκειται για γιορτινό πάρτι, είτε ένα απλό gathering, είτε για ένα stylish dinner», σημειώνει η ηθοποιός Nina Dobrev. «Τα φουρνιστά μπισκότα φαίνονται όμορφα, είναι νόστιμα και είναι τόσο διασκεδαστικό να τα φτιάχνεις!»

10. Ισορροπήστε διαφορετικά στιλ 

«Ο Steve και εγώ είμαστε αντίθετοι από πολλές απόψεις. Εκείνος αγαπάει του βιομηχανικού στιλ λαμπτήρες Edison κι εγώ τους άνετους καναπέδες και τους κρυστάλλους», λέει η ηθοποιός Jenna Dewan για το στιλ της ίδιας και του συζύγου της. «Στην πραγματικότητα συμφωνούμε σε πολλά, έχει πολύ σύγχρονη αισθητική και κάπως έτσι συνδυάζουμε κι εξισορροπούμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά».

Κεντρική φωτογρφία: Miranda Kerr

Πηγή: MyDomaine