fbpixel

Search icon
Search
10 χρόνια Ancient Greek Sandals: Δείτε πρώτοι τα ολοκαίνουρια σανδάλια της επετειακής capsule συλλογής
FASHION NEWS

10 χρόνια Ancient Greek Sandals: Δείτε πρώτοι τα ολοκαίνουρια σανδάλια της επετειακής capsule συλλογής

Εμπνευσμένα από αρχαιοελληνικά γλυπτά και βασισμένα σε best sellers με περίτεχνες λεπτομέρειες


Η Ancient Greek Sandals γιορτάζει τη 10η επέτειό της με μια capsule συλλογή εμπνευσμένη από ένα από τα πιο πολύτιμα και διαχρονικά δώρα της αρχαίας Ελλάδας στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά: τα γλυπτά της. Δέκα νέα σχέδια που γιορτάζουν μια δεκαετία από την ίδρυση του brand, έχουν εμπνευστεί από δέκα ανεκτίμητα ελληνικά γλυπτά που φιλοξενούνται στα πιο διάσημα μουσεία του κόσμου, όπως το Λούβρο στο Παρίσι, το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, το Μουσείο Altes στο Βερολίνο, το Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας στη Γενεύη, το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης και το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

jjkuc7ks.jpg

Η co founder Χριστίνα Μαρτίνη συνεργάστηκε με την ιστορικό τέχνης και φίλη, Ξένια Βεντίκου, μαζί ερεύνησαν τα διάσημα γλυπτά, εμπνεύστηκαν από την ομορφιά και την εξαιρετική τους λεπτομέρεια, και κάπως έτσι γεννήθηκε η συλλογή. Τιμώντας την οικουμενικότητα και τη σημασία της ελληνικής ιστορίας, της μυθολογίας και της τέχνης, η συλλογή αποτίει φόρο τιμής στις λεπτομέρειες και τα μοτίβα που βρέθηκαν στα διάσημα γλυπτά, ενώ συγχωνεύει τη μοναδική και μοντέρνα υπογραφή των Ancient Greek Sandals για να δημιουργήσει κάτι νέο.

victory-of-samothrace-2.jpg

Τα υπέροχα φτερά της Νίκης της Σαμοθράκης που βρίσκεται στο Λούβρο, ενέπνευσαν την ιδέα να χρησιμοποιηθούν αληθινά φτερά βαμμένα σε χρυσό για το διάσημο σανδάλι «Ικαρία». Η ντραπέ φούστα της «περιζήτητης» Καρυάτιδας που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο μεταμορφώνεται σε ένα κομψό slide. 

bnxplbri.jpg

Το βραχιόλι με φίδι που φαίνεται στο μπράτσο του αγάλματος της σκυμμένης Αφροδίτης χρησιμοποιείται σαν anklet σε ένα απλό off white σανδάλι και το χτένισμα της Kore d'Auxerre έδωσε την ιδέα για τα λουράκια του εμβληματικού σανδαλιού Ελευθερία. Ένα πυραμιδικό κολιέ που απεικονίζεται σε ένα κεραμικό ειδώλιο με τον Κένταυρο και μια Νύμφη έχει χρησιμοποιηθεί ως μεταλλική διακόσμηση σε ένα anklet strap σανδάλι.

pi9g1ig4.jpg

Τέλος, τα σανδάλια με δέσιμο στον αστράγαλο που βρέθηκαν σε δύο γλυπτά της θεάς Άρτεμης επαναλήφθηκαν για να δημιουργήσουν σχεδόν πανομοιότυπο σανδάλι. Μια παραλλαγή διαφορετικών τεχνικών και υλικών, όπως χάντρες από πηλό, μεταλλικά στολίδια, χρυσοτυπίες, πλισέ, κεντήματα και πλεξούδες έχουν χρησιμοποιηθεί για να γιορτάσουν τα περίτεχνα σχέδια αυτής της συλλογής. Κάθε σανδάλι έχει επίσης μόνο μία χρωματική επιλογή είτε σε εκρού, φυσικό είτε σε συνδυασμό με χρυσό. 

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι που γιορτάζουμε τα 10 χρόνια των Αncient Greek Sandals. Όταν ξεκινήσαμε το brand, ήταν αδύνατο να φανταστεί κανείς ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα φορούσαν τα χειροποίητα σανδάλια μας. Οι άνθρωποι γνωρίζουν την Ελλάδα λόγω της μυθολογίας και των αγαλμάτων της που βρίσκονται σε κάθε αρχαιολογικό μουσείο σε όλο τον κόσμο», λένε οι Χριστίνα Μαρτίνη & Νικόλας Μίνογλου, συνιδρυτές του Ancient Greek Sandals. 

2nfzgdo.jpg

Η συλλογή είναι φτιαγμένη για όλους και για οποιονδήποτε, το ελληνικό σανδάλι ήταν πάντα και παραμένει το πιο δημοκρατικό υπόδημα στον κόσμο. Με κάθε βήμα της, η Ancient Greek Sandals φέρνει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας στο μέλλον και μακρύτερα σε όλο τον κόσμο.

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες!

Στην Ελλάδα, η ολοκληρωμένη επετειακή συλλογή 10 Year Anniversary Collection διατίθεται αποκλειστικά στην ομώνυμη boutique Ancient Greek Sandals (Κολοκοτρώνη 1, Αθήνα) και οnline στo www.ancient-greek-sandals.com