fbpixel

Search icon
Search
10 γαλλικά fashion brands που αξίζει να γνωρίσετε αυτή τη σεζόν
FASHION NEWS

10 γαλλικά fashion brands που αξίζει να γνωρίσετε αυτή τη σεζόν

Πρόκειται για τα très chic brands που έχουμε λατρέψει


Οι τάσεις έρχονται και φεύγουν, αλλά οι γαλλικές μάρκες μόδας θα κυριαρχούν πάντα. Μπορεί να είναι κάπως κλισέ, αλλά το αβίαστο παριζιάνικο στιλ που γνωρίζετε δε θα είναι ποτέ out. Breton ρίγες, κόκκινα χείλη, ο μπερές - αυτά τα βασικά στοιχεία των γαλλίδων δεν απογοητεύουν ποτέ. Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο σε αυτό το λουκ από τους κλασικούς συνειρμούς. Όπως οι Λονδρέζες σπάνε τους κανόνες και τα κορίτσια της Κοπεγχάγης βάζουν την άνεση πρώτη, οι Γαλλίδες προτιμούν να αποφεύγουν εντελώς τις κατευθύνσεις και να επιμένουν σε πιο διαχρονικά κομμάτια. Αν περπατήσετε στους δρόμους του Παρισιού θα δείτε κυρίως biker jackets, φθαρμένα denim και τις μπαλαρίνες, που τα Parisian girls επέλεγαν και πριν την αναβίωσή της.

Μπορούμε να μιλάμε όλη μέρα για το πόσο λατρεύουμε τη γαλλική μόδα, από τις γαλλικές μάρκες ρούχων που αγαπούν τα πιο κομψά κορίτσια της χώρας μέχρι τις γκουρού του street style που πρέπει να αναζητήσετε για το εξαιρετικό παριζιάνικο στιλ. Τι συμβαίνει όμως με τις καλύτερες γαλλικές μάρκες μόδας που επιτρέπουν όλα τα παραπάνω;

Δείτε παρακάτω τα french brands που αξίζει να μάθετε αυτή τη σεζόν

1. Rouje

rouje-jenna-0517-2b25feac-540c-4541-8470-9309672ea998.webp

Η Rouje, που δημιουργήθηκε από το γαλλικό είδωλο του στυλ Jeanne Damas. Έτσι, όπως ήταν φυσικό, ο κόσμος της μόδας ενθουσιάστηκε όταν το μοντέλο λάνσαρε το Rouje το 2016. Η μάρκα έχει γίνει η go-to επιλογή για flirty & floral minis, ρετρό πλεκτά Bardot και cool-girl τζιν- και το 2024 μπορείτε να βασιστείτε στη Rouje για basics, φορέματα από stretch-mesh και σλιπ με δαντέλα, καθώς και vintage-inspired αξεσουάρ.

Shop Rouje

2. Musier Paris

ezgifcom-gif-maker-700x-37fd024b-962d-4c9d-9086-8281c89e66c9-700x.webp

Μια νέα μάρκα, που ιδρύθηκε το 2018 από την Anne-Laure Mais, η Musier Paris στοχεύει στην 100% γαλλική παραγωγή. Στην Musier θα βρείτε την απόλυτη γκαρνταρόμπα της δεκαετίας του '80 - από μπλούζες με κεντράρισμα, bodycon φορέματα, low-waisted παντελόνια, αλλά και τα Parisian-favourite mules.

Shop Musier Paris

3. A.P.C.

puaat-f61877jab-01.webp

Η Atelier de Production et Création αγαπήθηκε για τα χρηστικά βασικά της είδη και είναι η επιλογή των μινιμαλιστών από τη δεκαετία του '80, όταν η μάρκα ξεκίνησε για πρώτη φορά σε μια εποχή μεγάλου μαξιμαλισμού. Η A.P.C. συμπεριλαμβάνει αυτή τη στιγμή τέλειες καθημερινές τσάντες σε κάθε μέγεθος

Shop A.P.C.

4. IRO Paris

00005-iro-spring-2024-ready-to-wear-credit-brand.webp

Καθώς η Iro ιδρύθηκε από πρώην μουσικούς παραγωγούς, είναι κατανοητό ότι υπάρχει μια τόσο έντονη ροκ-σικ ατμόσφαιρα που διατρέχει κάθε συλλογή. Οι συλλογές του brand βασίζονται στα διαχρονικά κομμάτια που θα μείνουν για πάντα στην γκαρνταρόμπα σας, όπως για παράδειγμα το τέλειο μαύρο φόρεμα ή ένα πραγματικά κομψό σακάκι.

Shop IRO Paris

5. Lemaire

filters-quality80.webp

Ο Christophe Lemaire υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, αλλά μόνο τα τελευταία χρόνια το όνομά του έχει εισχωρήσει στη συλλογική μας ψυχοσύνθεση. Το brand έχει παρουσιάσει κάποια αδιαμφισβήτητα γαλλικά κομμάτια, αλλά στο επίκεντρο μπαίνει η μοντέρνα εκδοχή του στο tailoring.

Shop Lemaire

6. The Frankie Shop

24-07-25-ban-7-275dcc38-a5bf-4e4e-8b8d-35ef04140db4.jpg

Η Frankie Shop είναι η μπουτίκ που πρέπει να επισκεφθείτε στο Παρίσι αυτές τις μέρες. Διαθέτει και άλλες μάρκες, αλλά η εσωτερική της ετικέτα διαθέτει όλα τα μοντέρνα tailoring, τα ξεχωριστά κομμάτια και τα φορέματα που θα βρείτε διάσπαρτα στα πιο hip feeds του Instagram. Ξεκίνησε το όλο θέμα με τα basic tops, αλλά τώρα, τα σακάκια της είναι το hot item.

Shop The Frankie Shop

7. Réalisation Par

eugenie-tr-web-1-32187.jpg

Η Réalisation Par αποτελεί μια Instagram-favourite μάρκα και έχουμε κάνει spot πολλά από τα αγαπημένα μας fashion girls να τη φοράνε. Σαν brand, είναι γνωστό για τις ονειρεμένες midi φούστες σε neutrals και patterns αλλά και τα ρομαντικά φορέματα, από mini ως maxi.

Shop Réalisation Par

8. Elleme

raisinpatentleatherblack.webp

Η Elleme έχει μια νέα άποψη για τις σιλουέτες των τσαντών που είναι απολύτως up-to-date και σύμφωνη με τα trends αλλά και τα διαχρονικά, quiet σχέδια που θα συνεχίσουμε να φοράμε για χρόνια.

Shop Elleme

9. LOULOU STUDIO

7-2-right.jpg

Η παριζιάνικη influencer Chloé Harrouche ξεκίνησε την εταιρεία της αφού δεν μπορούσε να βρει το τέλειο πλεκτό. Σήμερα, παραμένει πιστή στις αρχές της για εκλεπτυσμένα, βασικά και κλασικά ρούχα που διακρίνονται για την άνεση που παρέχουν.

Shop LOULOU Studio

10. Polène

31-n-1-nano-orchidee-1508.webp

Η Polène δημιουργήθηκε το 2016 και επικεντρώνεται σε διαχρονικές αλλά κομψές τσάντες που μπορούν να φορεθούν σε κάθε περίσταση. Από μικροσκοπικές τσάντες με πάνω χερούλια μέχρι ευρύχωρες totes, η μάρκα έχει κάτι που ταιριάζει σε κάθε γούστο και προτίμηση.

Shop Polène

Feature image source: Réalisation Par