fbpixel

Search icon
Search
Πάσχα στην Ευρώπη: 4 προορισμοί για last-minute αποδράσεις απευθείας από τη Θεσσαλονίκη
ESCAPE

Πάσχα στην Ευρώπη: 4 προορισμοί για last-minute αποδράσεις απευθείας από τη Θεσσαλονίκη

Οι καλύτερες απευθείας πτήσεις για να γιορτάσετε το Πάσχα στις πιο γραφικές πόλεις της Ευρώπης


Με τις ημέρες του Πάσχα να πλησιάζουν όλοι αναρωτιόμαστε που θα βρεθούμε για να περάσουμε την περίοδο των εορτών. Αν η απορία αυτή συνεχίζει να ταλανίζει το μυαλό σας, σας έχουμε την λύση! Η Ευρώπη μας χαρίζει μερικούς από τους καλύτερους προορισμούς για να περάσουμε τις γιορτές και να γνωρίσουμε νέα μέρη αλλά και έθιμα. Η περίοδος του Πάσχα είναι η τέλεια ευκαιρία για να εκμεταλλευτείτε τον χρόνο σας, να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και να βρεθείτε στους top αυτούς ευρωπαϊκούς προορισμούς. 

Εμείς έχουμε συγκεντρώσει τέσσερις απευθείας πτήσεις από την Θεσσαλονίκη που θα σας δελεάσουν να προγραμματίσετε την επόμενή σας απόδραση. The choice is yours!

Βενετία, Ιταλία 

venetia.jpg

Η εκθαμβωτική Βενετία αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία, μια από τις πιο μαγευτικές πόλεις στον κόσμο. Ούτε η μεγαλοπρέπεια της Ρώμης, ούτε η ομορφιά της Φλωρεντίας, ούτε το συναρπαστικό σκηνικό του Μιλάνου μπορούν να συναγωνιστούν με την αίγλη της. Μία πόλη με ιδιαίτερα ρομαντική διάθεση, που έχει την ικανότητα να γοητεύει τον κάθε τουρίστα με τις μυστηριώδεις μασκοφορεμένες φιγούρες του διάσημου καρναβαλιού και προσφέρει τη δική της βενετσιάνικη προσέγγιση της dolce vita. Φροντίστε να επισκεφτείτε την περιοχή που βρίσκεται η αριστουργηματική Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπως και το ομώνυμο μουσείο, από το οποίο θα έχετε συγκλονιστική θέα στην Piazza San Marco. Φυσικά, δεν γίνεται να αμελήσετε την βόλτα στα κανάλια με τις γραφικές γόνδολες. Στην ανανεωμένη osteria Anice Stellato (Fondamenta de la Sensa 3272) θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε την άριστη βενετσιάνικη κουζίνα που συνδυάζει διεθνείς πινελιές και φυσικά κρασιά.

Bonus Tip: Αν είστε φιλότεχνοι μπορείτε να προγραμματίσετε μία επίσκεψη στην Biennale Arte στην πόλη, που θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου του έτους.

Η πτήση πραγματοποιείται από την Aegean.

Μόναχο, Γερμανία

shutterstock-129334115.jpg

Μία από τις καλύτερες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο για να ζήσει κάποιος, αλλά και ένα από τα ωραιότερα και πιο καλά δομημένα μέρη της κεντρικής Ευρώπης. Το Μόναχο είναι μία πόλη-διαμάντι στους ευρωπαϊκούς προορισμούς, γεμάτο με παραμυθένια κάστρα και παλάτια, σημαντικά έργα τέχνης και ένα μουσείο που θα ξετρελάνει μικρούς αλλά και μεγάλους. Στον γοητευτικό αυτό προορισμό θα μαγευτείτε από την παλιά πόλη, την εντυπωσιακή πλατεία Marienplatz, το ρολόι Glockenspiel που αποτελεί το πιο γνωστό αξιοθέατο της περιοχής, ακόμα και από τις εξοχές γύρω από την πόλη που οδηγούν στο μεγαλειώδες κάστρο Νeuschwanstein. Η πόλη μοιάζει όντως σαν να έχει βγει από παραμύθι.

Bonus Τip: Μία ενδιαφέρουσα πρόταση μπορεί να είναι μία βραδιά στην Όπερα! Το μπαρόκ κτίριο του 17ου αιώνα είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του Μονάχου και από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της πόλης. Η Όπερα του Μονάχου αξίζει οπωσδήποτε να την επισκεφτείτε για να παρακολουθήσετε μία παράσταση, ακόμη και αν δεν μιλάτε γερμανικά.

Η πτήση πραγματοποιείται από την Aegean.

Ζυρίχη, Ελβετία

zurich-im-fruhling.jpg

Από τις πιο γνωστές και εντυπωσιακές  ελβετικές πόλεις που μπορεί να επισκεφθεί κανείς, η Ζυρίχη διαθέτει έναν συναρπαστικό, ισχυρό και πλούσιο χαρακτήρα. Ταξιδεύοντας σε αυτή την πόλη, οι διακοπές σας θα αποκτήσουν μία ξεχωριστή αίσθηση φινέτσας και πολυτέλειας, που ξεχωρίζει από κάθε άλλον προορισμό. Στο ιστορικό κέντρο της Ζυρίχης θα περιπλανηθείτε σε μερικούς από τους ωραιότερους αναγεννησιακούς δρόμους της Ευρώπης και θα παρατηρήσετε ρωμαϊκές εκκλησίες που υψώνονται περήφανες πάνω από τα νερά του Λιμάτ. Επιβάλλεται να δοκιμάσετε τις πιο νόστιμες σοκολάτες του κόσμου, ενώ ταυτόχρονα θα βρεθείτε περιτριγυρισμένοι από τις κορυφές των Άλπεων.

Bonus Tip: Δεν είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς το πολυσύνθετο σύμπαν της Ζυρίχης, ειδικά αν δεν έχει επισκεφτεί έστω και μία φορά το φημισμένο αυτό μέρος. Ένα ταξίδι εκεί θα αποδειχθεί χωρίς αμφιβολία ταξίδι ζωής!

Η πτήση πραγματοποιείται από την Swissair.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

boudapesth.jpg

Ένας γραφικός και πολύ οικονομικός προορισμός της κεντρικής Ευρώπης χτισμένος στις όχθες του Δούναβη. Μία θαυμάσια βορειοευρωπαϊκή πρωτεύουσα με ένα πανέμορφο ιστορικό κέντρο, το οποίο έχει αναδειχθεί σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ένα μεσαιωνικό στολίδι στην καρδιά της Ουγγαρίας, που μπορείτε να επισκεφτείτε και να ανακαλύψετε. Κάτι που συμβάλλει στον συναρπαστικό χαρακτήρα της Βουδαπέστης, εκτός από την αδιαπραγμάτευτη αρχοντιά και ομορφιά της, είναι το γεγονός ότι πρόκειται για τον ιδανικό προορισμό που μπορεί κανείς να τριγυρίσει σε λίγες μόνο ημέρες, πηγαίνοντας σχεδόν σε όλα τα αξιοθέατα και τα μνημεία με τα πόδια. Must στάση είναι το Βασιλικό Ανάκτορο της Βούδας, γνωστό και ως Κάστρο της Βούδας, μέσα στο οποίο στεγάζεται και η Εθνική Πινακοθήκη της Ουγγαρίας. 

Bonus Tip: Όσοι λατρεύουν την αισθητική του παρελθόντος θα βρουν στην ουγγρική πρωτεύουσα έναν θησαυρό που θα συναρπάσει τόσο το μυαλό όσο και την καρδιά τους.

Η πτήση πραγματοποιείται από τη Ryanair.

Bon Voyage!