fbpixel

Search icon
Search
H ολοκαίνουρια συλλογή της La DoubleJ, “Solar”, ανατρέχει εκπληκτικά σε ολόκληρο τον homeware κόσμο της
MAGAZINE

H ολοκαίνουρια συλλογή της La DoubleJ, “Solar”, ανατρέχει εκπληκτικά σε ολόκληρο τον homeware κόσμο της

Την οποία και παρουσίασε στο φετινό Salone del Mobile


Για να ενισχύσει αυτήν την εξαιρετική έκθεση -την πιο σημαντική μέχρι σήμερα του brand-, η La DoubleJ κάλεσε τον viral καλλιτέχνη και δημιουργικό σκηνοθέτη Max Siedentopf να δημιουργήσει τη μοναδική στο είδος της εγκατάσταση “Dancing Plates”. Το μηχανοποιημένo αριστούργημα, εμπνευσμένο από το πρωτοποριακό “Solar Do Nothing” του Eames από το 1957, μία από τις πρώτες συσκευές που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, παρουσιάζει μια σειρά από homewares να κινούνται σε υψηλή δόνηση. 

Στο Salone del Mobile, τη γιορτή για την καινοτομία και τη δημιουργικότητα, η La DoubleJ παρουσίασε την ολοκαίνουρια συλλογή της, “Solar”, ανατρέχοντας εκπληκτικά σε ολόκληρο τον homeware κόσμο της.

ldj-solar-by-mariela-medina7.jpg

Η εγκατάσταση χρησιμοποιεί 16 μηχανές που περιστρέφονται σε συγχρονισμό, πάνω στις οποίες ισορροπούν περισσότερα από 50 κομμάτια από τη νέα συλλογή. Τα κινούμενα αυτά σύνολα συνθέτουν μια χαρούμενη, περιστροφική χορογραφία-ωδή στο χαρακτηριστικό πάθος των Ιταλών να συγκεντρώνονται με τα αγαπημένα τους πρόσωπα γύρω από ένα τραπέζι.

ldj-solar-by-mariela-medina11.jpg

Στο Palazzo Belgioioso, τον μιλανέζικο αρχιτεκτονικό θησαυρό του 18ου αιώνα, κάθε τοίχος χρησιμεύει ως καμβάς για τις συλλογές που δημιουργήθηκαν τα τελευταία επτά χρόνια από τη La DoubleJ. Μια γιγάντια ηλιακή τοιχογραφία στον κεντρικό χώρο αναπαριστά τις ιδιότητες του «Θεϊκού Αρσενικού», μιας ενέργειας βασισμένης στις ιδιότητες της δύναμης, της ορατότητας, της αυτοπεποίθησης, της τόλμης, της κίνησης προς τα εμπρός και της προστασίας.

Οι επισκέπτες που διασχίζουν την γκαλερί καλούνται να ανακαλύψουν αυτές τις δυνάμεις τους, να γίνουν πιο τολμηροί, πιο λαμπροί, πιο διεκδικητικοί και να απαλλαγούν απ’ ό,τι δεν τους εξυπηρετεί πλέον. 

ldj-solar-by-mariela-medina20.jpg

Η νέα collection διαθέτει 36 κομμάτια πορσελάνης με χρυσές πινελιές, φυσητά στο χέρι, γυάλινα σκεύη Murano και κλινοσκεπάσματα με στάμπα Como. Κάθε αντικείμενο εξυμνεί την παραδοσιακή ιταλική Τέχνη, προσκαλώντας σε στιγμές γιορτής και σύνδεσης. 

ldj-solar-by-mariela-medina12.jpg

Σύμφωνα με J.J. Martin, ιδρύτρια του οίκου La DoubleJ

«Είμαστε όλοι εδώ στον πλανήτη Γη για να επεκταθούμε δημιουργικά, να ακολουθήσουμε τα δικά μας μοναδικά πνεύματα στον κόσμο και να τα παρακολουθήσουμε να εκδηλώνονται. Αν εγώ - μια Αμερικανίδα χωρίς μια ενιαία επαφή, χωρίς μαγειρικές δεξιότητες, μηδέν φίλους και χωρίς καριέρα - θα μπορούσα να τα δημιουργήσω όλα αυτά σε μια ξένη χώρα, στην Ιταλία, τι μπορούν να κάνουν οι άλλες γυναίκες; Όλα αυτά και πολλά άλλα...»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ 2024