fbpixel

Search icon
Search
5 "go now or cry later" νησιά που αξίζει να επισκεφθεί κανείς στο ξεκίνημα του καλοκαιριού
TRAVEL

5 "go now or cry later" νησιά που αξίζει να επισκεφθεί κανείς στο ξεκίνημα του καλοκαιριού

Αν θέλετε να ανακαλύψετε την πραγματική τους ομορφιά, οργανώστε ένα early-trip πριν την summer season


Πώς θα σας φαινόταν μία εξόρμηση σε ένα πανέμορφο μέρος με απέραντο γαλάζιο, όπου το μπλε και το λευκό παίζουν πρωταγωνιστικό χώρο και τα μεθυστικά αρώματα δημιουργούν μαγευτικές εικόνες; Η Ελλάδα, δε θεωρείται τυχαία must-visit place για το καλοκαίρι. Είναι το απόλυτο μέρος, ο απόλυτος προορισμός και τα νησιά της, φημίζονται για την απίστευτη ομορφιά και τη μοναδική ατμόσφαιρά τους για πολλούς, διαφορετικούς λόγους.

Ωστόσο, για αρκετούς το γεγονός ότι πολλά από αυτά έχουν αποκτήσει τόσο μεγάλη δημοφιλία, λειτουργεί ανασταλτικά, καθώς υπάρχουν κι αυτοί που δεν αγαπούν την πολυκοσμία. Η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι ένα early-trip πριν από το καλοκαίρι, όταν ακόμη οι visitors είναι πολύ λιγότεροι κι εμείς, συγκεντρώσαμε τα must-visit νησιά της χώρας, που πρέπει να μπουν στη λίστα σας αμέσως.

Οργανώστε διαφορετικά τις διακοπές σας!

Κρήτη

shutterstock-2141346821.jpg

Είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και θεωρείται -δικαίως- ένα από τους πιο διάσημους και όμορφους προορισμούς του κόσμου, γι' αυτό και δεν είναι καθόλου το γεγονός ότι κάθε χρόνο, καταφθάνουν σε αυτήν αμέτρητοι visitors από κάθε πιθανό σημείο, προκειμένου να ανακαλύψουν τα υπέροχα φυσικά τοπία και την πλούσια παράδοση αυτού του τόπου. Η Κρήτη είναι τόσο όμορφη, τόσο συγκινητικά ελκυστική, τόσο ιδιαίτερη που πραγματικά αξίζει να βρεθεί κανείς έστω και μία φορά στη ζωή του σε αυτήν, για να θαυμάσει από κοντά την σπάνια ομορφιά της. Τα συνδυάζει όλα με έναν τρόπο μαγικό... Το βουνό με τη θάλασσα, το πράσινο και τα φυσικά με το απέραντο μπλε της θάλασσας, τους γρήγορους ρυθμούς με την πλούσια παράδοση και την μαγευτική της αύρα. Αν θέλετε -ωστόσο- να την εξερευνήσετε πραγματικά και να αφεθείτε στα απίστευτα αρώματα και τις γεύσεις της, τότε πρέπει να βρεθείτε σε αυτήν πριν από το καλοκαίρι, όταν δεν έχουν καταφθάσει ακόμη πολλοί visitors, αφήνοντας τους locals να σας παρασύρουν σε ένα ταξίδι στο χρόνο και την παράδοση που θα σας μείνει αξέχαστο. Στα βόρεια του νησιού συναντά κανείς τις πιο γνωστές και μεγάλες πόλεις, όπως το Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο, ενώ το νότιο τμήμα της φημίζεται για τα πανέμορφα τοπία και τις υπέροχες παραλίες του, με τα πανέμορφα Σφακιά και την Ιεράπετρα να αποτελούν πόλο έλξης.

Σαντορίνη

shutterstock-2290196213.jpg

Ένα ακόμη μαγικό μέρος, που έχει μία θέση -παραδοσιακά- στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς όχι μόνο στις Κυκλάδες, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η Σαντορίνη είναι παγκοσμίως γνωστή για την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, το ηφαίστειο με την εντυπωσιακή καλντέρα και τη μοναδική θέα στο Αιγαίο και μόνο τυχαία δε συγκαταλέγεται στους πιο περιζήτητους προορισμούς παγκοσμίως. Το μέρος, αυτό, ξεχωρίζει για τα μοναδικά του vibes και από την πρώτη στιγμή της άφιξής του σε αυτό, μπορεί να αντιληφθεί κανείς πως πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο προορισμό, που ίσως έχει χάσει αρκετή από την αυθεντική του λάμψη εξαιτίας της πολυκοσμίας και της έντονης social life που αποκτά στη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα παραδοσιακά σπιτάκια στην Οία, τα Φηρά και το Ημεροβίγλι αποτελούν σημείο αναφοράς, ενώ τα πλακόστρωτα σοκάκια στη Χώρα, αποτελούν σήμα κατατεθέν του νησιού, δημιουργώντας την απόλυτη αντίθεση με το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου και το κυκλαδίτικου λευκό των σπιτιών και είναι σίγουρο πως αν αφιερώσετε λίγο χρόνο και περπατήσετε στα πιο μικρά σοκάκια της Σαντορίνης, το μυαλό σας θα γεμίσει με απίστευτες εικόνες που θα σας μεταφέρουν σε μία εποχή όπου όλα ήταν πιο απλά και σαγηνευτικά.

Κέρκυρα

shutterstock-2019246152.jpg

Αν πάλι ανήκετε στους Ionian-lovers, ιδανικός προορισμός για εσάς είναι -αναμφίβολα- η Κέρκυρα. Πρόκειται για ένα από τα βορειότερα νησιά της Ελλάδας και οι locals τη χαρακτηρίζουν «κόμισσα του Ιονίου» με τα πολυάριθμα μνημεία, τους γραφικούς οικισμούς με την ενετική αρχιτεκτονική και τη γαστρονομία της να αποτελούν μερικούς μόνο από τους λόγους, για τους οποίους αξίζει να βρεθεί κανείς σε αυτήν. Ένας περίπατος στην Παλιά Πόλη, η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO είναι must για τους visitors, με τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια και τα εντυπωσιακά αρχοντικά να παραπέμπουν σε άλλες, παραμυθένιες εποχές, όταν ιππότες και ευγενείς ζούσαν στο νησί, ενώ δεθα πρέπει να παραλείψετε να γνωρίσετε από κοντά και τα μικρά χωριουδάκια που ξεφυτρώνουν σε διάφορα σημεία της και κρύβουν μέσα τους μαγικούς θησαυρούς. Ένας επίγειος παράδεισος γεμάτος με πανέμορφες παραλίες, καταπράσινα τοπία, που αποτελεί ιδανική επιλογή για τους gastronomy-lovers...

Παξοί

shutterstock-2201848985.jpg

Παλαιότερα, δύσκολα μπορεί να τους τοποθετούσε κανείς στη λίστα με τα τα super-hot νησιά της Ελλάδας, ωστόσο, είναι δεδομένο πως αυτό έχει πλέον αλλάξει. Οι Παξοί έχουν βρεθεί πλέον στο επίκεντρο και μαγνητίζουν τα βλέμματα για πολλούς διαφορετικούς λόγους, κάτι που σημαίνει πως ειδικά στην «καρδιά» του καλοκαιριού, συγκεντρώνουν visitors από κάθε σημείο του κόσμου. Πρόκειται ειλικρινά για μία καταπράσινη όαση, με γαλάζια νερά, μαγευτικά τοπία κι αμέτρητες παραλίες, με τις ατελείωτες βόλτες στο Γάιο και την μεθυστική ανατολική πλευρά με τις μαγευτικές παραλίες -must η Κακή Λαγκάδα, ο Κήπος και το Μαρμάρι- να είναι go to για κάθε ώρα της ημέρας, όπως και η ξακουστή -πλέον- παραλία του Ερημίτη και βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. Οι Παξοί έχουν αποκτήσει πλέον απίστευτη δημοφιλία, αλλά αυτό δεν αφαιρεί σε καμία περίπτωση ούτε λίγη από την απίστευτη ομορφιά τους κι αν θέλετε να εξερευνήσετε αυτό το μέρος μακριά από όλους κι από όλα, τότε αξίζει να το επισκεφθείτε νωρίς και να το αφήσετε να σας παρασύρει και να αιχμαλωτίσει παντοτινά ένα κομμάτι της καρδιάς σας!

Μήλος

shutterstock-2250558343.jpg

Last but not least, κάτι ανάλογο ισχύει και για τη Μήλο, που ανέκαθεν φημιζόταν για τη σπάνια ομορφιά της, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν super δημοφιλή προορισμό, κάτι που αποτρέπει αρκετούς από το να την επισκεφθούν. Το νησί, αυτό, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο των Κυκλάδων αξίζει πολλά περισσότερα κι ίσως αυτό που πρέπει να κάνετε, για να το γνωρίσετε πραγματικά και να συνδεθείτε σε βάθος μαζί του, είναι να το επιλέξετε για ένα off-season ταξίδι. Η Μήλος είναι ηφαιστειογενής, με ιδιαίτερη γεωμορφολογία και διαθέτει εντυπωσιακά σεληνιακά τοπία, ατελείωτες παραλίες και πλούσια ιστορία, με το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα στη γραφική Πλάκα και τις παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά να αποτελούν σήμα κατατεθέν της. Must-visit θεωρείται το Κλέφτικο, που είναι ένα από τα πιο γνωστά μέρη της, με τους βραχώδεις σχηματισμούς και τις σπηλιές να συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, όπως και το Τσιγκράδο, που αποτελεί για πολλούς την καλύτερη παραλία του νησιού, καθώς πρόκειται -ουσιαστικά- για έναν κολπίσκο με ψιλή λευκή άμμο, καταγάλανα νερά και επιβλητικές σπηλιές, που δύσκολα μπορεί να συναντήσει κανείς αλλού.

Enjoy!