fbpixel

Search icon
Search
Interiors Trend Watch: Aυτή η απόχρωση αποτελεί τη μεγαλύτερη τάση του '24
INTERIORS

Interiors Trend Watch: Aυτή η απόχρωση αποτελεί τη μεγαλύτερη τάση του '24

Το κίτρινο είναι το «δώρο» των εσωτερικών χώρων που συνεχώς δίνει νέες εκδοχές, ενώ το buttermilk yellow γίνεται η πιο πρόσφατη εμμονή μας


Από ντουλάπια κουζίνας μέχρι κεφαλάρια κρεβατιού και τα runways, το κίτρινο -και ιδιαίτερα η απόχρωση του buttermilk- είναι παντού. Σε τι διαφέρει από τα κίτρινα που έχουμε δει στο παρελθόν; Αντί για τα μουσταρδί, που ήταν μεγάλο trend πριν από μερικά χρόνια, η βιομηχανία του design έχει μετακινηθεί προς μια πιο απαλή απόχρωση, με την οποία είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο εύκολο να δουλέψει κανείς στα interiors. Είναι επίσης πιο εποχιακή, λειτουργεί πολύ καλά σε συνδυασμό με ουδέτερα χρώματα και προσθέτει στον χώρο άφθονη «ζεστασιά»! 

Ας δούμε πώς θα εντάξουμε τις αποχρώσεις του κίτρινου στο εσωτερικό της κατοικίας μας! 

Προσοχή στο φυσικό φως 

2-Rnn6Y.jpg

Όταν πρόκειται να αποφασίσετε πού και πόσο χρώμα θα χρησιμοποιήσετε αν διακοσμείτε με κίτρινη απόχρωση, λάβετε υπόψη το φως στον χώρο. Όπως συμβαίνει με κάθε χρωστική ουσία, το φυσικό φως θα επηρεάσει το πώς φαίνεται η επιλογή του χρώματός σας σε ένα δωμάτιο, γι' αυτό θα ήταν καλύτερο πάντα να τοποθετείτε ένα δείγμα στους διάφορους τοίχους ενός δωματίου, ώστε να μπορείτε να δείτε πώς θα φαίνεται σε διαφορετικά φώτα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν οι κίτρινοι τοίχοι μπορεί να σας φαίνονται υπερβολικοί, εισαγάγετε το χρώμα σε μικρότερες περιοχές, όπως τα ντουλάπια της κουζίνας, τα παράθυρα και τα δοκάρια, το εσωτερικό μιας ντουλάπας ή βάφοντας ένα αγαπημένο σας έπιπλο. Extra tip: Για ένα δωμάτιο με βόρειο προσανατολισμό, τα κίτρινα και τα υπόλευκα με κίτρινη βάση θα προσδώσουν «ζεστασιά» και θα αντισταθμίσουν το ψυχρό γκρι φως.

Δίνει έμπνευση για δημιουργικότητα στους χώρους 

xoris-titlo.jpg
STUDIO PEAKE

Το κίτρινο είναι ένα χρώμα που οι άνθρωποι συχνά φοβούνται να χρησιμοποιήσουν, αλλά είναι μοναδικό στο να απογειώνει πραγματικά έναν χώρο και να δημιουργεί ενδιαφέρον και μοναδικό χαρακτήρα. Αντικατοπτρίζει καλά όλα τα φώτα και κάνει το δωμάτιο να δείχνει πολύ πιο «ζεστό» και φυσικά φιλόξενο. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι προκαλεί δημιουργικότητα και παιχνιδιάρικη διάθεση, οπότε αποτελεί την κατάλληλη απόχρωση για ιδέες για playroom, κουζίνες και παιδικά δωμάτια.

Το κίτρινο σε ταπετσαρίες

2-QsJB3.jpg

Για ένα καθιστικό που αποπνέει γαλήνη, διακοσμήστε τους τοίχους με ταπετσαρίες που διαθέτουν yellow gold λεπτομέρειες ή κίτρινες απαλές αποχρώσεις, οι οποίες ταιριάζουν μοναδικά με λευκά κομμάτια στον υπόλοιπο χώρο. Επιπλέον, πετυχαίνουν την απόλυτη σύνδεση με ουδέτερα χρώματα και florals prints. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κίτρινο σαλόνι που δεν είναι υπερβολικό!

Επιλέξτε το σωστό κίτρινο

2-ssD3f.jpg
Little Greene

Οι αποχρώσεις του κίτρινου ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, από το κίτρινο του βουτύρου (για το οποίο κάνουμε λόγο και παραπάνω) μέχρι τις ζωηρές αποχρώσεις των εσπεριδοειδών. Αυτό που θα επιλέξετε μπορεί να έχει πραγματικό αντίκτυπο στην εμφάνιση και την αίσθηση του χώρου, γι' αυτό είναι σημαντικό να διαλέξετε με σύνεση. Όταν διακοσμείτε με κίτρινο, το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στην απόχρωση ή τον τόνο, καθώς το πρωτογενές κίτρινο είναι πολύ έντονο για να το χρησιμοποιήσετε σε μεγάλες ποσότητες.

Από την άλλη, το κίτρινο με πράσινο υπόβαθρο είναι καλύτερο να το επιλέγετε σε φωτεινά δωμάτια με νότιο προσανατολισμό -σε μια σκιερή γωνιά θα γίνει ελαφρώς χολικό- και γι' αυτό είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε πώς καταγράφεται σε όλες τις ώρες της ημέρας πριν δεσμευτείτε σε αυτό. Τα πιο απαλά, βουτυρένια κίτρινα είναι πιο ηρεμιστικά και πιο εύκολα στο μάτι. 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όσο περισσότερο κόκκινο προσθέτετε στο κίτρινο τόσο πιο «ζεστό» και προσαρμόσιμο γίνεται. Η μουστάρδα, η ώχρα και η σιέννα μπορούν να συνδυαστούν πιο όμορφα με μπλε, πράσινα ή ακόμα και ροζ χρώματα. Και αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα dramatic room με το κίτρινο, δοκιμάστε να το συνδυάσετε με μαύρο, ναυτικό ή σμαραγδί. 

Kεντρική εικόνα: Φωτογραφία δεξιά: Beehive Place 140 paint / Mylands, Φωτογραφία αριστερά: Benjamin Moore