fbpixel

Search icon
Search
Earth Day: 5 tips για να υιοθετήσετε έναν eco-friendly τρόπο ζωής
ECO GLOW

Earth Day: 5 tips για να υιοθετήσετε έναν eco-friendly τρόπο ζωής

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη Γη και η ιδανική αφορμή για να ξεκινήσετε


Η σημερινή μέρα, που είναι αφιερωμένη στη Γη, μας υπενθυμίζει πως πρέπει να σεβόμαστε και να φροντίζουμε τον πλανήτη που μας φιλοξενεί και μας χαρίζει απέραντη ομορφιά. Αυτός είναι ο ρόλος μας και η σημασία του τεράστια. Με αφορμή τη σημερινή μέρα, λοιπόν, καταγράψαμε τα must-try tips που μπορείτε να ακολουθήσετε εάν θέλετε να ακολουθήσετε ένα eco-friendly lifestile.

Ανακαλύψτε τα!

1. Μικρές αλλαγές που θα κάνουν τη διαφορά

Ήρθε η ώρα να περιορίσετε τις σπατάλες, ξεκινώντας από το σπίτι σας. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε όσο λιγότερη ενέργεια μπορείτε, βγάζοντας από την πρίζα συσκευές και κλείνοντας τους διακόπτες, ώστε να μειώσετε άμεσα σε σημαντικό βαθμό το αποτύπωμα του άνθρακα. Είναι μία πολύ απλή αλλαγή που μπορεί να κάνετε στην καθημερινότητά σας κι όσο κι αν δεν το πιστεύετε, μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά σε βάθος χρόνου.

2. Ανακύκλωση

Η ανακύκλωση οφείλει και πρέπει να γίνει καθημερινή συνήθεια για όλους και αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε, είναι ότι δεν αποτελεί απλά ανάγκη, αλλά πολλά περισσότερα. Πείτε -λοιπόν- ένα μεγάλο «ναι» κι αν δεν το κάνετε ήδη, εντάξτε την στην καθημερινή σας ρουτίνα asap. Ιδανικά, προσπαθήστε να μην αρκεστείτε απλά στα προφανή. Μπορείτε να ανακυκλώσετε ακόμη και ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες ακόμα και αυτοκίνητα. Ενημερωθείτε, κάντε τη δική σας έρευνα και αναλάβετε δράση.

mu9xv.jpg

3. Πείτε «ναι» στα ανακυκλώσιμα υλικά

Καθημερινά όλο και περισσότερα brands επενδύουν στη δημιουργία προϊόντων από ανακυκλώσιμα υλικά. Είναι σημαντικό να προσέξετε τα υφάσματα που θα διακοσμήσουν το σπίτι σας, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα ρούχα. Ξεχάστε εντελώς το αληθινό δέρμα και το μαλλί και προμηθευτείτε fake κομμάτια που, αν και οικονομικά, είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά και θα χαρίσουν διάσταση όπου κι αν τα τοποθετήσετε. Καλό είναι πριν από κάθε αγορά σας να κάνετε μια μικρή έρευνα για όσα πρόκειται να εντάξετε στον διάκοσμο της κατοικίας σας, έτσι ώστε να έχετε σιγουριά για την ποιότητα όλων των προϊόντων που βάζετε στο καλάθι σας.

4. Χρησιμοποιήστε οικολογικές βαφές

Πριν αναφερθούμε στα οφέλη των eco-friendly βαφών, θα θέλαμε να σας πούμε λίγα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις συμβατικές μπογιές. Πιο συγκεκριμένα, οι τυποποιημένες βαφές περιέχουν οργανικές πτητικές ενώσεις (Volatine Organic Compounds), οι οποίες είναι βλαβερές όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για τον ίδιο τον άνθρωπο. Καθώς, ενισχύουν την αύξηση του ποσοστού του όζοντος στην ατμόσφαιρα, εντείνοντας έτσι το λεγόμενο «Φαινόμενο του Θερμοκηπίου» και ευθύνονται για τους συχνούς πονοκεφάλους και τα αναπνευστικά προβλήματα. Ενώ, από την άλλη πλευρά τα οικολογικά χρώματα ρυπαίνουν ελάχιστα από την παραγωγή μέχρι την εφαρμογή τους. Περιέχουν χαμηλά ποσοστά πτητικών ουσιών και η σύνθεση τους δεν διαθέτει καρκινογόνες και τοξικές ουσίες. Με λίγα λόγια, αποτελούν την ιδανική επιλογή για εσάς που θέλετε να προστατεύσετε τόσο τον ίδιο σας τον εαυτό όσο και το περιβάλλον.

shutterstock-1384588922.jpg

5. Αποφύγετε το πλαστικό

Το πλαστικό υπάρχει -ακόμα- στη ζωή μας σε αφθονία κι αυτό είναι κάτι που επιτέλους θα πρέπει να αλλάξει. Είναι δύσκολο να το αποβάλλουμε τελείως, ωστόσο, με πολύ απλά βήματα και κινήσεις, είναι δυνατόν να περιοριστεί. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε όλοι μας, προκειμένου να συμβεί τελικά αυτό, είναι να προχωρήσουμε σε πιο συνειδητές επιλογές. Προτιμήστε τις επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες στο supermarket και σταματήστε να αγοράζετε πλαστικά μπουκάλια νερού. Επίσης, βγάλτε από την καθημερινότητά σας τα πλαστικά καλαμάκια.

Kεντρική φωτογραφία: Zimmermann