fbpixel

Search icon
Search
Η πρώην CEO της Balenciaga στο τιμόνι του brand Ganni
FASHION NEWS

Η πρώην CEO της Balenciaga στο τιμόνι του brand Ganni

Την εταιρία Ganni, ένα από τα πιο hot δανέζικα brand, αναλαμβάνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Balenciaga


Μία νέα προσθήκη κατέφτασε στη δανέζικη μάρκα, η οποία αναλαμβάνει αμέσως καθήκοντα CEO για το Ganni brand. Η Laura du Rusquec, πρώην αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της Balenciaga, είναι η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της Ganni, με άμεση ισχύ. Με τον ερχομό της ίδιας θα αντικατασταθεί  ο Andrea Baldo, ο οποίος βρισκόταν στο τιμόνι της εταιρείας τα τελευταία πέντε χρόνια.
1713806201423.jpg
Laura du Rusquec

Η Laura du Rusquec, απόφοιτη της Kering, προέρχεται από θέσεις στην Gucci και στον όμιλο Kering, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε μεταβεί στην Balenciaga. Η ίδια δηλώνει ενθουσιασμένη που θα ενταχθεί στην Ganni σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή και υπόσχεται να συνεχίζει να χτίζει πάνω στα ισχυρά θεμέλια του brand! Στην δήλωσή της ανέφερε ακόμη πως η Ganni έχει δεσμευθεί στην καινοτομία, στην βιωσιμότητα και στην προοδευτική προσέγγιση της πολυτέλειας, έννοιες και ιδέες που περιγράφουν ακριβώς αυτό που χρειάζεται το μέλλον της μόδας. 

Ο Andrea Baldo ανέλαβε τη θέση του CEO το 2018, μετά την παραίτηση του ιδρυτή της εταιρίας, Nicolaj Reffstrup. Ο συγκεκριμένος σταμάτησε να ασκεί τα καθήκοντά του CEO για να επικεντρωθεί στην διαχείριση άλλων υποχρεώσεων εντός της εταιρίας. Ο Baldo προήλθε στο δυναμικό της εταιρίας από την μάρκα δερμάτινων ειδών Coccinelle. Ο Nicolaj Reffstrup προχώρησε σε μία δήλωση επί του θέματος, χαρακτηρίζοντας τον Andrea Baldo "αναπόσπαστο κομμάτι του ταξιδιού της Ganni, ο οποίος καθοδήγησε την εταιρία τόσο σε προκλήσεις όσο και σε ευκαιρίες με απαράμιλλη αφοσίωση".

3986.jpg
Image source: @ganni

Σήμερα, η παγκόσμια επέκταση του brand απαιτεί περισσότερη προσοχή και εστίαση, για την οποία αναδείχθηκε ιδανική η Laura du Rusquec. Η εκτεταμένη εμπειρία της Laura du Rusquec στην EMEA και στις παγκόσμιες αγορές, της έχει προσφέρει εξειδίκευση στην πολυτέλεια, την έχει εξοπλίσει με μοναδικές γνώσεις και στρατηγικές και την καθιστά ιδανική για οδηγήσει την Ganni στο επόμενο στάδιο, όπου η ανάπτυξη και η καινοτομία αποτελούν κύριο μέλημα του brand. Η συγκεκριμένη απόφαση έχει εγκριθεί και βρίσκει σύμφωνους όλους τους εταίρους που διαθέτουν μετοχές στην Ganni.
 
Υπό την καθοδήγηση του Baldo, η εταιρία έχει εξελιχθεί σε διεθνές εμπορικό σύμβολο και ακολουθεί πιστά την πορεία προς την βιωσιμότητα. Το 2023 το brand εγκαινίασε πέντε καταστήματα στην Κίνα, στοχεύοντας στο να επωφεληθεί από την από την ισχυρή ζήτηση που επικράτησε στην περιοχή μετά την πανδημία. Ακόμη, το δανέζικο brand εκτείνεται και στην Αμερική, μέσα από συνεργασίες με πολλά μοντέλα και people of interest. Η συνεργασία της Ganni με το μοντέλο Paloma Elsesser από τη Νέα Υόρκη μόλις κυκλοφόρησε και φαίνεται να λειτούργησε ευεργετικά για την εταιρία. 

img-4873.jpg
Image source: @ganni

Η εταιρία Ganni ωστόσο μας στέρηση την παρουσία της στην τελευταία Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης τον Ιανουάριο, για καλό όμως σκοπό. Το brand επιθυμούσε να ενισχύσει τις αναδυόμενες μάρκες, αντί να διοργανώσει το συνηθισμένο της show που θα κυριαρχούσε στα πρωτοσέλιδα. Το σημείο αυτό αποτέλεσε καθοριστική στιγμή, κατά την οποία έγινε αντιληπτή η ανάγκη για επανεκκίνηση στην Ganni.

Κατά αυτόν τον τρόπο έκανε την εμφάνισή της η Laura du Rusquec, η οποία δηλώνει: «Ανυπομονώ να οδηγήσω την ταλαντούχα ομάδα προς νέα ύψη και περαιτέρω παγκόσμια επέκταση». 

Αναμένουμε να δούμε την πορεία της!

Feature image source: @ganni