fbpixel

Search icon
Search
Wellness is the key: 7+1 βιβλία για να μπείτε στο απόλυτο mentality ευεξίας & να αποκτήσετε μια καλύτερη ζωή
ARTS & CULTURE

Wellness is the key: 7+1 βιβλία για να μπείτε στο απόλυτο mentality ευεξίας & να αποκτήσετε μια καλύτερη ζωή

Τα life guides που υπόσχονται να σας εντάξουν στην απόλυτη wellness zone


Προσπαθείτε να ξεφύγετε από τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας και να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας για ξεκούραση κι ανάσες ψυχοσωματικού upgrade; Το καλοκαίρι φαντάζει η ιδανική εποχή για να ανασυγκροτηθείτε, να κατανοήσετε τις ανάγκες σας και τέλος να δώσετε στον εαυτό σας τον χρόνο που χρειάζεται να βρει την wellness zone του μέσα από μοναδικά βιβλία που θα σας «ανοίξουν» την πόρτα στην ευεξία. Εμείς, συγκεντρώσαμε οχτώ αναγνώσματα που ποντάρουν στη δύναμη της ευρωστίας και της καλής ζωής, μέσα από πρακτικούς οδηγούς που αποτελούνται από όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε.

Ρίξτε τους μια ματιά & βάλτε τα στη read λίστα σας asap!

1000 + 1 μυστικά για υγεία και ευεξία, Βασιλική Τζουράκη

1-7nhbD.jpg

Με τη διάδοση θεραπειών ανατολίτικης προέλευσης στη Δύση -όπως ο βελονισμός- και με το comeback των ήπιων και πιο φυσικών θεραπευτικών μεθόδων -όπως η βοτανοθεραπεία ή το ρέικι- οι ενδιαφερόμενοι για θέματα που αφορούν σ’ ένα καλύτερο και πιο υγιές lifestyle στρέφουν όλη τους την προσοχή στις εναλλακτικές ιαματικές προσεγγίσεις. Πώς, όμως, θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε πρακτικά αυτόν τον ωκεανό της γνώσης; Αντλώντας έμπνευση από τις παγκόσμιες παραδόσεις, η Βασιλική Τζουράκη παρουσιάζει δοκιμασμένες στο χρόνο κι εύκολες ως προς την εφαρμογή τους πρακτικές που προφυλάσσουν την υγεία και χαρίζουν ψυχοσωματική ευεξία και πνευματική ισορροπία. Το απόλυτο κι άκρως πρακτικό guide, με πλούσια εικονογράφηση, τεχνικές αυτομασάζ και δακτυλοπιέσεων, ασκήσεις, αναπνοές Γιόγκα και Τσι Κουνγκ, καθώς και μυστικά αποτελεσματικής διατροφής, θα λειτουργήσει σαν το εναρκτήριο λάκτισμα για να αποκομίσετε όλα όσα χρειάζονται για μια νέα, πιο βολική για εσάς, καθημερινότητα.

Η τέχνη της ψυχραιμίας, Seneca, James S. Romm

2-WZeUR.jpg

Στην πραγματεία του με τίτλο Περί Θυμού (De Ira), ο Ρωμαίος στωικός στοχαστής Σενέκας ισχυρίζεται ότι ο θυμός είναι το πιο ολέθριο πάθος: «Καμία μάστιγα δεν έχει προκαλέσει μεγαλύτερο κακό στην ανθρωπότητα». Διαχρονική σοφία που σχετίζεται με τη διαχείριση του θυμού στην προσωπική ζωή και στον πολιτικό βίο, αποτελεί και το νέο ανάγνωσμα του σπουδαίου αυτού ανθρώπου, ο οποίος -μέσα από ένα διαχρονικό οδηγό- θα προσπαθήσει να σας πείσει πόσο σημαντικά είναι τα ήρεμα και γαλήνια συναισθήματα στη ζωή σας, μακριά από κρίσεις οργής που μόνο αρνητική θα είναι η επίδρασή τους στη ψυχοσύνθεσή σας. Σήμερα, που η έλλειψη πολιτισμού στο λόγο επηρεάζει όλο και πιο πολύ το δημόσιο διάλογο, οι σκέψεις του Σενέκα για το θυμό είναι περισσότερο επίκαιρες από ποτέ. Είτε αναζητάτε την προσωπική σας ανάπτυξη είτε την πολιτική σας αναγέννηση, θα εντοπίσετε ένα πολύτιμο αντίδοτο στις παθογένειες μιας οργισμένης εποχής.

Ικιγκάι, Héctor García, Francesc Miralles

3-cNE2F.jpg

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, όλοι έχουμε ένα ικιγκάι, ένα λόγο ύπαρξης δηλαδή. Κάποιοι έχουν ήδη ανακαλύψει αυτόν το λόγο και δράττουν τη ζωή αναλόγως, άλλοι τον κουβαλούν μέσα τους και ψάχνουν την παραμικρή συνθήκη για να το φέρουν στο προσκήνιο. Το ικιγκάι είναι ένα από τα μυστικά για μακρά, ευτυχισμένη και πάντα νεανική ζωή, σαν κι αυτήν των κατοίκων της Οκινάουα, του νησιού με τον μακροβιότερο πληθυσμό που αναβιώνει στον κόσμο. Το βιβλίο αυτό αναλύει για πρώτη φορά τους τρόπους των αιωνόβιων Ιαπώνων για αισιόδοξη και δραστήρια ζωή, αποκαλύπτοντας στον κάθε αναγνώστη το πώς τρέφονται, πώς κινούνται, πώς δουλεύουν, πώς είναι οι μεταξύ τους σχέσεις και -το καλύτερα φυλαγμένο μυστικό- πώς βρίσκουν το μοναδικό λόγο ύπαρξής τους, που δίνει νόημα στο reality που είναι ενταγμένοι και τους κάνει να ζουν έναν ολόκληρο αιώνα σε απόλυτα καλή φόρμα -τόσο σωματική όσο και ψυχική. Ελάτε σ’ επαφή με το must εγχειρίδιο μακροζωίας κι εντάξτε στη ρουτίνα σας πρωτοπόρους κανόνες και θαυματουργά μυστικά!

Το βιβλίο του hygge, Meik Wiking

4-IPMmx.jpg

Διατηρώντας παρόμοια φιλοσοφία και τρόπο σκέψης με το προηγούμενο, ο Meik Wiking, μέσα από το βιβλίο του που είναι αφιερωμένο στη ζωή, θέλει να αποδείξει πως οι όμορφες στιγμές κρύβονται στην απλότητα. Ωδή στο μινιμαλισμό και την εκτίμηση των απλών καθημερινών πραγμάτων, οι σελίδες αυτού του αναγνώσματος θα συμβάλλουν σ’ ένα life upgrade που στόχο έχει να σας εντάξει σε μια διαφορετική νοοτροπία: ατελείωτες στιγμές απόλαυσης κουλουριασμένοι στον καναπέ μ’ ένα αγαπημένο πρόσωπο, ένα καλό φαγητό με στενούς φίλους, εκείνα τα δροσερά πρωινά που το φως μπαίνει απρόσκλητο στο χώρο από το παράθυρο –θα γίνουν ακριβώς ό,τι χρειάζεστε εσείς κι όσα έχει ανάγκη η ψυχή σας! Ως extra info, το hygge (προφέρεται χου-γκα) έχει πολλές ερμηνείες: «τέχνη να δημιουργείς ατμόσφαιρα θαλπωρής», «ζεστασιά της ψυχής», «συναίσθημα ευεξίας κι εσωτερικής πληρότητας».

Καθημερινή ευεξία, Kathy Freston

5-rmOvx.jpg

Εδώ και περίπου δέκα χρόνια, η Kathy Freston, καταξιωμένη συγγραφέας με πολλά best sellers στο ενεργητικό της, προτείνει στο αναγνωστικό κοινό και σε όσους έχουν ανάγκη για ένα ποιοτικότερο lifestyle δρόμους για υγεία και πνευματική ισορροπία. Πραγματοποιώντας μικρές -εξαιρετικά σημαντικές- αλλαγές σε σωματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο κι ανακαλύπτοντας νέους ορίζοντες σε θέματα ευεξίας, θα διεκδικήσετε όλα όσα βρίσκονται χαοτικά τοποθετημένα στο μυαλό σας: υγιείς διατροφικές συνήθειες, προγράμματα διατροφής που θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή σας και θα σας ανεβάσουν τη διάθεση, μέθοδοι για να βελτιώσετε αποτελεσματικά τις προσωπικές κι επαγγελματικές σας σχέσεις, καθώς και τεχνικές για να μπορείτε να διαχειριστείτε τυχόν εντάσεις και προστριβές με τους γύρω σας. Κάτι παραπάνω από 300 σελίδες θα σταθούν ως αφορμή για να γνωρίσετε τον πραγματικό σας εαυτό και να κάνετε σύμμαχό σας ένα θετικότερο τρόπο σκέψης και ζωής.

Ο δρόμος προς τη μόνιμη μεταμόρφωση, Daniel Goleman, Richard J. Davidson

1-rh752.jpeg

Αν στη ζωή υπάρχει όντως κάτι μόνιμο, αυτό είναι ο διαλογισμός και η δύναμή του! Στο βιβλίο αυτό, δύο εξαιρετικά δηµοφιλείς συγγραφείς διατυπώνουν µια επαναστατική υπόθεση για έναν τρόπο ζωής που η σύγχρονη σκέψη αδυνατούσε µέχρι σήµερα να αντιληφθεί, παρότι βρίσκεται σε κοινή θέα, αφού υιοθετείται από τις σηµαντικότερες πνευµατικές παραδόσεις του κόσµου: την αλλαγή µέσω του διαλογισµού. Τα συγκλονιστικά αποτελέσµατα αυτής της τεχνικής δεν αφορούν µόνο στη βελτίωση της υγείας ή την αύξηση της επαγγελµατικής σας απόδοσης, αλλά σας επιτρέπουν και να προσεγγίσετε ό,τι καλύτερο κι αγνό υπάρχει μέσα σας. Βάσει των νεότερων ερευνών, οι σελίδες αυτού του wellness οδηγού αποκαλύπτουν πώς ο διαλογισµός µπορεί να οδηγήσει σε µόνιµη αλλαγή χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς σας, ενώ μέσα από αυτά τα νέα χαρακτηριστικά θα καθοριστεί πλήρως η συμπεριφορά και ο τρόπος που δράττετε την καθημερινότητά σας κι αντιμετωπίζετε τη ζωή.

Πάρε στα χέρια σου τον έλεγχο της ζωής σου, Barbara Berger

6-D9q8B.jpg

Ένα ανάγνωσμα που δεν απευθύνεται στην εξουσία ή τον πλούτο, αλλά στην εσωτερική δύναμη, στο νου που αποτελεί βασικό όπλο στη ζωή όλων, στην συνεισφορά και την εκτίμηση των απλών καταστάσεων. Η Berger πιστεύει με πάθος πως η άμεση επαφή με τον ωμό ρεαλισμό και η συνειδητοποίηση των τρεχουσών συνθηκών στη ζωή μας, αποτελεί μονόδρομο για τον καθένα και το διαπιστώνει με τη βοήθεια εργαλείων και παραδειγμάτων, βγαλμένα από τον ιδανικότερο τρόπο σκέψης. Στις σελίδες του και μέσα από το pocket size που διαθέτει θα μάθετε με ποιους τρόπους μπορείτε να πάρετε στα χέρια σας τη ζωή σας και να τη διαμορφώσετε έτσι όπως πάντα θέλατε να τη ζήσετε, με όλα τα καθημερινά πράγματα που αφήνετε πίσω σας και τα θεωρείτε ασήμαντα, με τους ανθρώπους που γνωρίζετε στο πέρας των χρόνων και με το self love να εντάσσεται ολοένα και περισσότερο στο μυαλό σας.

Σιάτσου, Wataru Ohashi

7-6R5ox.jpg

Το σιάτσου αποτελεί must-do ιαπωνική μέθοδο χειρομάλαξης που ενισχύει την ευεξία κι εφαρμόζεται από τις αρχές του 20ου αιώνα, στην οποία ο Wataru Ohashi έστρεψε το ενδιαφέρον του, καταγράφοντας έναν πλήρη οδηγό που αποσκοπεί σε μια ολοκληρωμένη κι επιτυχημένη τεχνική. Εάν στόχος σας είναι η απαλλαγή από σωματικούς πόνους, καθημερινές εντάσεις, αμείωτο στρες και διατηρείτε ένα λανθασμένο πρότυπο διατροφής, ο συγγραφέας σας προκαλεί να μυηθείτε όλα τα lifestyle rules που συνδυάζουν στοιχεία βελονισμού, μασάζ, γιόγκα και ιατρικής που έρχεται απευθείας από τις μεθόδους της Ανατολής. Bonus, ανοίξτε τους ορίζοντές σας και μάθετε πρώτοι πώς προλαμβάνονται σοβαρές παθήσεις -κυρίως καρδιακές- μέσω του πλούσιου εικονογραφικού υλικού και των λεπτομερών διαγραμμάτων του ανθρώπινου σώματος, που χαρτογραφούν τους μεσημβρινούς και τα σημεία πίεσης για κάθε σύστημα και οργανισμό.

Stay healthy, stay in wellness!