fbpixel

Search icon
Search
Water Sports: Πώς μπορούμε να γυμναστούμε στην παραλία και να χάσουμε θερμίδες;
WELLNESS

Water Sports: Πώς μπορούμε να γυμναστούμε στην παραλία και να χάσουμε θερμίδες;

Συνδυάστε την καλοπέραση με την άσκηση και παραμείνετε fit


Η θάλασσα μας παρέχει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε νέους τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να γυμνάσουμε έως έναν ικανοποιητικό βαθμό το σώμα μας. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, η διάθεσή μας για το γυμναστήριο μειώνεται σημαντικά. Αυτό που αποζητάμε είναι μεθόδους, που θα μας βοηθήσουν να διατηρηθούμε σε φόρμα για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, αλλά παράλληλα θα μας δροσίζουν και μας διασκεδάζουν. Αυτός ο συνδυασμός των τριών προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όλων.

Έτσι, λοιπόν, τη λύση μας την δίνουν τα θαλάσσια σπορ. Το γνωρίζατε ότι θεωρούνται μέσα απώλειας του περιττού λίπους; Οι περισσότεροι τα αντιμετωπίζουν αποκλειστικά για την ψυχαγωγία τους, αλλά εάν τα αξιοποιείτε τακτικά για περίπου 30 λεπτά, τότε τα αποτελέσματα αποτυπώνονται επάνω μας. Υπάρχουν πολλά είδη, που μπορείτε να δοκιμάσετε και να καταλήξετε σε αυτά που αρμόζουν για τη φυσική σας κατάσταση. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας δίνουν το παρών, γι αυτό στην επόμενη εξόρμησή σας, τολμήστε το.

Συνεχίστε να διαβάζετε & ανακαλύψτε παρακάτω τα 8 water sports που θα σας τονώσουν την αδρεναλίνη και θα σας ενδυναμώσουν!

Surf

shutterstock-1124136872.jpg

Δεν είμαστε όλοι specialists του αντικειμένου, αλλά ακόμα και το παιχνίδι με τη σανίδα, συμβάλλει στη καύση λίπους. Συγκεκριμένα, αναλογιστείτε πως με το να στέκεστε όρθιοι, να κάνετε βουτιές και να υπάρχει μια έντονη αλληλεπίδραση, αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς στο σωστό επίπεδο.

Θερμίδες: 250 ανά μισή ώρα.

Ποδήλατο θαλάσσης

shutterstock-1458019058.jpg

Από τα παιδικά μας χρόνια αποτελούσε ένα από τα πιο αγαπημένα θαλάσσια σπορ. Η χρήση του δεν είναι δύσκολη, αλλά είναι αναγκαία η διαρκής κίνηση των ποδιών. Με αυτόν τον τρόπο, γυμνάζονται αποτελεσματικά και μάλιστα διαθέτοντας μια καταγάλανη θέα μπροστά σας.

Θερμίδες: 120 ανά μισή ώρα.

Κανό

q.jpg

Αποτελεί ένα εύκολο είδος ως προς το να μάθετε πως λειτουργεί. Το δύσκολο κομμάτι σχετίζεται με την αντοχή και τη δύναμη. Απαιτεί συνεχές κινήσεις, οι οποίες γυμνάζουν τα χέρια, την πλάτη, τους ώμους, τους κοιλιακούς, ενώ επιδρά θετικά στο καρδιαγγειακό και στο αναπνευστικό σύστημα.

Θερμίδες: 220 ανά μισή ώρα.

Θαλάσσιο Σκι 

e.jpg

Μια εξαιρετική μυϊκή ενδυνάμωση για τα χέρια και τα πόδια. Ανήκει στα πιο διασκεδαστικά αθλήματα νερού, που θα σας ενεργοποιήσουν και θα σας αυξήσουν τη διάθεση.

Θερμίδες: 190 ανά μισή ώρα.

Υποβρύχια κολύμβηση

w.jpg

Το κολύμπι θεωρείται ένα διαχρονικό μέσο εκγύμνασης των μυών. Αυτή τη φορά μετατρέπεται σε μια πιο απαιτητική διαδικασία, καθώς θα έχετε να διαχειριστείτε ταυτόχρονα όλα τα μέρη του σώματος. Παράλληλα, θα έχετε την ευκαιρία να αντικρίσετε την επίγεια ομορφιά της θάλασσας. Βουτάμε με μάσκα, αναπνευστήρα και βατραχοπέδιλα και είμαστε έτοιμοι για μεγάλες βουτιές.

Θερμίδες: 150 ανά μισή ώρα.

Ρακέτες

shutterstock-551329297.jpg

Το πιο δημοφιλές παιχνίδι εκτός νερού στην άμμο, που εξακολουθεί να κατακτά τη No 1 θέση μεταξύ άλλων. Θα χρειαστείτε ένα ακόμη άτομο και θα πρέπει να διατηρήσετε το μπαλάκι στον αέρα, χωρίς να πέσει στο έδαφος. Το σώμα βρίσκεται εν κινήσει, ειδικά όταν χρειάζεται να τρέξει για να το πιάσει. Θεωρείται ιδανικό και για τη λειτουργία της καρδιάς.

Θερμίδες: 160 ανά μισή ώρα.

Sup

r.jpg

Το κουπί σε όρθια θέση πάνω στη σανίδα έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, καθώς την έχουμε παρατηρήσει σε αρκετά Instagram accounts, όπως για παράδειγμα και στη Kim Kardashian. Είναι μια άσκηση, η οποία δεν προϋποθέτει καμία εμπειρία, ούτε είναι επικίνδυνη. Γυμνάζει ολόκληρο το κορμί, ενώ παράλληλα θα σας προκαλέσει άφθονο γέλιο, λόγω των αδεξιοτήτων σας.

Θερμίδες: 160 ανά μισή ώρα.

Windsurfing

t.jpg

Πρόκειται για αερόβια προπόνηση με ελεγχόμενη σύσπαση των μυών για μεγάλη χρονική διάρκεια, η οποία γυμνάζει ουσιαστικά όλο το σώμα, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους κοιλιακούς που θα σας σταθεροποιήσουν επάνω στη σανίδα, αλλά και στα πόδια.

Θερμίδες: 270 ανά μισή ώρα.