fbpixel

Search icon
Search
Τολμήστε να εισάγετε το γυαλί στη διακόσμηση της κατοικίας σας και δείτε την να μεταμορφώνεται
INTERIORS

Τολμήστε να εισάγετε το γυαλί στη διακόσμηση της κατοικίας σας και δείτε την να μεταμορφώνεται

H Δήμητρα Γκολέμα, Manager της Golemas Glass μας δίνει τις δικές της συμβουλές & tips για να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα


Tο καλοκαίρι φαντάζει ιδανική επιλογή για να δούμε τον χώρο μας να αλλάζει και να ανανεώνετε μέσα από καινούριες ιδέες και άκρως fashionable υλικά. Ένα από αυτά; Φυσικά το γυαλί. Προσθέτοντας υψηλή αισθητική, πολυτέλεια και λειτουργικότητα καταφέρνει να κατακτήσει τον κόσμο του design για ακόμη μια χρονιά. 

Αισθητική και λειτουργικότητα

golemas3.jpg
Laser cut στηθαίο σκάλας, Golemas

Το βασικό ζητούμενο για όποιον κατασκευάζει ένα σπίτι, είναι η αισθητική, που, όμως, δε συμφωνεί πάντα με το τεχνικό αποτέλεσμα. Η εταιρία πρεσβεύει τον συνδυασμό αυτών, με βάση τις προδιαγραφές και πιστοποιήσεις κάθε project. Σημαντικό είναι να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας σύμφωνα με τις Τεχνικές Οδηγίες του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Η χρήση γυαλιού και μετάλλου, ανοξείδωτου ή αλουμινίου, στην αρχιτεκτονική εξελίσσεται διαρκώς και αφορά στους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς χώρους. Κιγκλιδώματα, στέγαστρα, διαχωριστικά, οπτικά δάπεδα, διακοσμητικές επενδύσεις τοιχοποιίας, γυάλινες καμπίνες μπάνιου, οροφές skylight και ειδικές lazer κοπές είναι μερικές από τις εφαρμογές.

Glass quality

golemas2.jpg
Πρόσοψη καταστήματος με ψηφιακή εκτύπωση, Golemas

Η επιλογή του κατάλληλου υλικού και η ευελιξία της επιχείρησης για παραγωγή custom προϊόντων προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όσον αφορά στους υαλοπίνακες:

• Η παραγωγή και όλες οι κατεργασίες κι εφαρμογές τους καλύπτονται από την Ευρωπαϊκή Σήμανση προϊόντος.

• Οι μηχανικές ιδιότητές τους παραμένουν σταθερές, ανεπηρέαστες από περιβαλλοντικές συνθήκες, εξασφαλίζοντας ευστάθεια στην εφαρμογή σε βάθος χρόνου. H αντίσταση σε θερμικές καταπονήσεις είναι ιδιαίτερα υψηλή, διατηρώντας ανεπηρέαστες τη γεωμετρία και το σχήμα.

• Η επιφάνειά τους είναι ανθεκτική σε μηχανική καταπόνηση, καθημερινό καθάρισμα και σε χημική προσβολή από προϊόντα. Επίσης, δεν έχει πόρους, είναι λεία, στιλπνή και καθαρίζεται-απολυμαίνεται εύκολα και άμεσα, χωρίς υπολείμματα.

• Δεν είναι απορροφητικοί σε υγρασία ή οποιοδήποτε υγρό ή διάλυμα αερίου.

• Λόγω της εκτεταμένης χρήσης τους στο κτίριο, υπάρχουν πιστοποιημένες διαδικασίες που καλύπτουν κάθε απαίτηση ασφάλειας-προστασίας της ανθρώπινης ζωής, αλλά και κάθε σχεδιαστική-αισθητική-λειτουργική ανάγκη.

• Κατηγοριοποιούνται ως άκαυστα υλικά.

Last but not least! Στην εταιρία, θα βρείτε άπειρες επιλογές από τυπικά χρώματα και συνδυασμούς. Plus: υπάρχει δυνατότητα ψηφιακής εκτύπωσης εταιρικού logo ή θεματολογίας (τοπίο, γράμματα, φωτογραφίες κ.ά.).

The expert

golemas.jpg

Δήμητρα Γκολέμα, Manager

  1. Συμβουλευτείτε τον ειδικό και ενημερωθείτε για τις δυνατότητες που έχετε στη διάθεσή σας.
  2. Συνδυάστε αισθητική-λειτουργικότητα-ασφάλεια για το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα.
  3. Επικεντρωθείτε στη μελέτη του σχεδιασμού και τις προδιαγραφές που πρέπει να ακολουθήσετε.
  4. Κάντε σωστό συνδυασμό υλικών με το γυαλί για τη μέγιστη αποτελεσματικότητα.
  5. Εφαρμόστε τα 2Δ -Διαφάνεια & Διαχρονικότητα- για να καταλήξετε σ’ ένα άρτιο design αποτέλεσμα.

Golemas

Η εταιρία ιδρύθηκε από τον Νικόλαο Γκολέμα, με βασική ενασχόλησή της την εμπορία και τοποθέτηση γυάλινων εφαρμογών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών της εποχής. Η μακρόχρονη εμπειρία της τήν οδήγησε το 2000 να εξειδικευτεί στην παράγωγη κι εμπορία εξαρτημάτων γυαλιού, ώστε να ικανοποιεί τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των κατασκευαστών, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές αισθητικής και ασφάλειας. Παράλληλα, συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις, και τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές και ασιατικές, διασφαλίζοντας και πιστοποιώντας την άριστη ποιότητα κατασκευής. Στόχος της, να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις και να καλύπτει οποιαδήποτε ανάγκη.

Info: Γιαννιτσών 103, Θεσσαλονίκη, Τ +30 2310 525212, +30 2310 525454, www.golemas.gr

Κεντρική Φωτογραφία: Glass sliding barn door (wth grid), Golemas