fbpixel

Search icon
Search
To GucciFest έρχεται να «ταράξει» τα νερά στον κόσμο της μόδας με ένα μοναδικό ψηφιακό φεστιβάλ
FASHION NEWS

To GucciFest έρχεται να «ταράξει» τα νερά στον κόσμο της μόδας με ένα μοναδικό ψηφιακό φεστιβάλ

Κι άλλες νέες συλλογές που ξεχώρισαν στη βιομηχανία


Για πολλούς ο χώρος της μόδας αποτελεί διέξοδο στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Παρά τις πρωτόγνωρες και πιεστικές καταστάσεις που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, η βιομηχανία έχει βρει έναν τρόπο να επιβιώσει, να εξελιχθεί και να γίνεται καλύτερα μέρα με τη μέρα, σε πολλούς και διάφορους τομείς.

Αυτό το επιβεβαιώνουν συνεχώς fashion deisgners και διάσημοι οίκοι, με τις νέες συνεργασίες αλλά και τις καμπάνιες τους. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που καινοτομούν ή απογειώνουν κάποιες από τις ήδη υπάρχουσες ιδέες τους. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις καινούριες campaigns και collections που έχουμε ξεχωρίσει τον τελευταίο καιρό.

Συνεχίστε να διαβάζετε και γνωρίστε όλα αυτά που μας έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον στον παγκόσμιο fashion world!

H&M, Conscious Exclusive A/W20

hm-1.jpg

Τα υπέροχα κομμάτια της συλλογής Η&Μ Conscious Exclusive A/W20 είναι φτιαγμένα από αειφόρα υλικά που παράχθηκαν από απορρίμματα. Όσα, υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχαν πεταχτεί, μεταμορφώνονται σε πραγματικούς θησαυρούς που έχουν αξία και θα αγαπηθούν. Με αυτό τον τρόπο, η συλλογή μας επιτρέπει να επανεκτιμήσουμε την αξία των απορριμμάτων και μας εμπνέει δίνοντας έμφαση στη δημιουργικότητα που αναδεικνύεται όταν ξαναχρησιμοποιούμε παλιά αντικείμενα. Η Conscious Exclusive A/W20 θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο hm.com από τις 3 Δεκεμβρίου.

Η συλλογή A/W20 είναι αφιερωμένη στο να αναδείξει την ομορφιά που κρύβεται μέσα στα απορρίμματα και περιλαμβάνει καινοτόμα υφάσματα και διαδικασίες που μεταμορφώνουν υπολείμματα τροφίμων σε μια νέα φυσική ίνα, υφάσματα που προέρχονται από βιώσιμα επεξεργασμένο πολτό ξύλου, ενώ χρησιμοποιεί μια μοναδική επεξεργασία στην παραγωγή των κομματιών. Τα υλικά αποτυπώνονται στη γυναικεία συλλογή, όπως στα εντυπωσιακά βραδινά φορέματα σε μαύρο και πράσινο ζακάρ από ταφτά, στα κομμάτια από κίτρινο ζακάρ, στα φορέματα που διακοσμούνται με λουλούδια σε απαλό πράσινο χρώμα και αναμειγνύονται με ογκώδεις μπλούζες και tailored κοστούμια. Δραματικοί όγκοι, απαλά δομημένες σιλουέτες και εντυπωσιακά βολάν συνυπάρχουν τολμηρά και δημιουργούν μια γοητευτική συλλογή. Στη συλλογή Conscious Exclusive A/W 20 συναντάμε την επιστροφή της ανδρικής σειράς ρούχων, η οποία περιλαμβάνει ένα κλασικό σμόκιν, ένα πολυτελές κοστούμι, πουκάμισα και ένα κίτρινο τζάκετ από ζακάρ.

Τα αξεσουάρ περιλαμβάνουν τολμηρά, ανατρεπτικά τσόκερ, σκουλαρίκια και κλιπ παπουτσιών φτιαγμένα από ανακυκλωμένα μέταλλα και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου από το νέο υλικό Made of Air – ένα υλικό που παράγεται εν μέρει από απόβλητα βιομάζας. Τα παπούτσια μπορούν να φορεθούν και σαν mules και σαν μποτάκια μέσω της αποσπώμενης κάλτσας και είναι φτιαγμένα από VEGEA™, ένα καινοτόμο vegan δέρμα που παράγεται εν μέρει από υποπροϊόντα οινοποιίας. Τα σχέδια της συλλογής είναι εμπνευσμένα από vintage ταπετσαρίες με prints λουλουδιών που έχουν ξεθωριάσει μέσα στο χρόνο, ενώ τα ραμμένα λουλούδια και τα μοτίβα νυχτοπεταλούδας αναδεικνύουν τόσο τη ζωντάνια του σήμερα όσο και την παλαιότητα. Επιπλέον, δύο καταστήματα της H&M στη Στοκχόλμη και στο Βερολίνο θα προσφέρουν έξι διαφορετικά κομμάτια της συλλογής A/W20 προς ενοικίαση – κάποια εκ των οποίων θα είναι διαθέσιμα μόνο για δανεισμό, ενώ άλλα θα βγαίνουν σε αποκλειστικές αποχρώσεις. 

Η καμπάνια της συλλογής Conscious Exclusive A/W20 μας ενθαρρύνει να «φορέσουμε τα απορρίμματα» σε μια προσπάθεια να αλλάξει τη μόδα. Πρωταγωνιστεί η Zinnia Kumar, οικολόγος, ακτιβίστρια και μοντέλο, γεννημένη στην Αυστραλία με έδρα το Λονδίνο.

Gucci, Guccifest

gucci-1.jpg
Image source: @gucci

Ο art director του οίκου Gucci, Alessandro Michele, έπρεπε να παρουσιάσει 7 επεισόδια για να ολοκληρώσει τη σειρά του "Ouverture of Something That Never Ended" και να ξεκινήσει το δικό του ψηφιακό φεστιβάλ, το οποίο έχει τίτλο Guccifest.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ με επίκεντρο τη μόδα του σήμερα, με όποιο τρόπο μπορεί ο ίδιος του να επαναπροσδιορίσει.

"Ouverture of Something That Never Ended", είναι ο τίτλος της σειράς και ο τίτλος της collection για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021. Ο οίκος έχει αναλάβει να τα «μοιραστεί» δημοσίως με λεπτομέρειες μέσα από τις αναρτήσεις του στα social media.

Στη νέα αυτή συλλογή, ο Michele επαναλανσάρει ανανεωμένα iconic σχέδια από τις γυναικείες και ανδρικές συλλογές του 2015 με τις οποίες έκανε το ντεμπούτο στο οίκο, όπως το κόκκινο Bloom φόρεμα, το faux fur παλτό φορεμένο με πράσινη πλισέ φούστα, αλλά και την κόκκινη μεταξωτή μπλούζα για άντρες με την οποία ο σχεδιαστής ξεκίνησε την «άφυλη επανάσταση» στη μόδα.

Μέσα από τα looks της συλλογής ο Alessandro Micele επιχειρεί να απεικονίσει τις έντονες κοινωνικές και πολιτιστικές αντιθέσεις που χαρακτηρίζουν την εποχή μας, ενώ την ίδια στιγμή να πετύχει μια αρμονική συνύπαρξη της vintage αισθητικής με μοντέρνα ενδυματολογικά στοιχεία. Για το σκοπό αυτό συνδυάζει τα signature oversized t-shirt της κολεξιόν με σοφιστικέ φούστες σε Α-γραμμή, κεντημένα καφτάνια με παντελόνια φόρμαs σε μία νέα πρόταση για boho style, ενώ τα καλοραμμένα blazer και παλτό δίνουν τα χέρια με cool και άνετα streetwear κομμάτια. Την ίδια στιγμή, κοστούμια με έμπνευση από τα 70s, αλλά και σακάκια - bolero «κλεμμένα» από τα 80s συνυπάρχουν αρμονικά με sneakers σε φλούο χρώματα και σύνολα εμπνευσμένα από το ντύσιμο των skateboarders.

Mary Katrantzou X Muse

katrantzou.jpg

Αυτή τη φορά η Ελληνίδα σχεδιάστρια που διαπρέπει εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό, αποφάσισε να παρουσιάσει τη δική της ερμηνεία για την «ευτυχία» μέσα από τις δημιουργίες της. Γι' αυτό το λόγο αποφάσισε να χαρίσει σε μοναδικές προσφορές στο κοινό της τα εκπληκτικά parka από τη διάσημη συλλογή της Mary Katrantzou X Muse.

Σ’ αυτήν την collection, θα συναντήσετε ζακάρ σχέδια από βελούδο σε έντονα και εντυπωσιακά χρώματα, όπως είναι το χρυσό αλλά και το τιρκουάζ. Παράλληλα τα σχέδια ταπισερί κάνουν τα πανωφόρια της συλλογής να ξεχωρίζουν ενώ η αποσπώμενη κουκούλα έρχεται με γούνινη επένδυση σε πλήθος αποχρώσεων.

Αν ανήκετε σ’ αυτούς που ενδιαφέρονται, θα τα βρείτε στα archive sales στο site της ίδιας της σχεδιάστριας. Μία επένδυση που θα σας μείνει αξέχαστη.

Helena Christensen X Anine Bing

anine-bing.jpg
Image source: @aninebing

To διάσημο μοντέλο των ‘90s, Helena Christensen, η οποία τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη φωτογραφία, αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της μαζί με τη σχεδιάστρια Anine Bing, δίνοντας την υπογραφή της σε μία capsule collection.

Η νέα αυτή συλλογή κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες στα καταστήματα της fashion designer και περιλαμβάνει μία μεγάλη ποικιλία από χαλαρά, ευκολοφόρετα «βασικά» κομμάτια μέχρι και ήπια tailored. Όλα, ανεξαρτήτου στιλ, ακολουθούν μία μονοχρωματική παλέτα, χαρίζοντας τη δυνατότητα για τέλειο styling και μοιάζουν σαν να βγήκαν από τη γκαρνταρόμπα του μοντέλου.